Sök i den här bloggen

torsdag 27 oktober 2011

Kycklingcupen - Gruppkoll #4 - Lerum

Under 2010 var det ett lag som var lite av Holmens nemesis, Lerums duktiga F99:or som helt klart var det vassaste laget i Division 9 det året (enda lag vi inte vann mot). Av någon outgrundlig anledning stötte vi på dom inte mindre än tre gånger under året

Första matchen för året gick nere på Lerums konstgräs och det började tyvärr lite för bakåt fallande för Holmens del, något som våra motståndare såklart passade på att dra nytta av och ganska snabbt gjorde 3-0 med sitt tuffa, på gränsen till aggressiva spel. I mitten av första halvlek tänder däremot Holmen till och börjar reducera och 3/4 av matchen spelar vi lika med detta tuffa gäng och avslutar matchen med 5-2... en seger i sig att visa att vi faktiskt kan spela lika mot ett sådant bra fotbollslag som Lerum.

Dryga två månader senare är Lerum på besök i Alingsås och de hade nog förväntat sig en liknande match som senast. Chockartat kör då Holmen show igång och med 5 minuter kvar av matchen leder vi med 3-1 och det känns som om skrällen verkligen är på väg. Tyvärr blir det då nästan fullkontaktmatch där inte mindre än tre av våra tjejer får utgå från matchen efter att ha blivit nedsprungna, puttade och hakade bakifrån. Med ett skadeskjutet Holmenlag lyckas Lerum till slut reducera till 3-3 som blir slutresultat. En match i Allsvenskan hade slutat med 3 solklara utvisningar, men här får vi nöja oss med en läxa att ta med framåt...

Sista matchen för året skulle bli en ny resa ner till Lerum och deras konstgräsplan. Nu visste vi vad vi kunde förvänta oss och körde igång i ett rasande tempo som ledde till 1-0 för Holmen. Lerum var nog lite förvarnade efter vårt sista möte så dom visste vad som gällde för att vinna och körde på sitt vanliga spel och kvitterade mot mitten av första halvlek. Lite talande för matchbilden kom Holmens andra mål till på en frispark (!!) snett framför Lerums mål som Siri dundrade in direkt. Tyvärr lyckades vi inte täta till bakåt så även denna gång reducerar Lerum för att i slutet av andra halvlek göra ledningsmål, lägga sig på defensiven och matchen slutar 3-2 till Lerum.

Det hade onekligen varit intressant att fått möta detta lag under 2011 när våra mindre tjejer växt till sig en storlek, men det skall bli riktigt, riktigt kul att återigen stå öga mot öga med dessa Lila damer i årets Kycklingcup! Om vi lyckas med kombinationen att köra vårt eget explosiva spel och samtidigt vara tillräckligt fysiskt starka för att trycka tillbaks attackerna kan det nog bli en trevlig upplevelse!