söndag 2 oktober 2011

Holmalunds F99/00 vinner Elljuscupen F12

En vecka senare var vi tillbaks på Elljuscupen för att spela finaler. När vi började planera för denna cupen var vi väldigt medvetna om vilken hög standard det är på de lag som brukar vara med och när vi såg anmälningslistan drällde det fullkomligen av cupvinnare, seriesegrare etc och det är klart att vi vet att våra tjejer är duktiga, men utan tvekan skulle det bli svårast möjliga motstånd!

Att vi skulle gå vidare från gruppen var ju ett delmål, att vi sedan skulle både vinna gruppen, gå direkt till kvartsfinal som vi vann på straffar (!!) och sedan få komma tillbaks och spela semifinal hade vi ju möjligen kunnat drömma om...

I semifinalen väntade Främmestad/Nossebro, ett F97-99 lag som vi försökt få lite pejl på, men det är svårt att veta exakt vilket av deras lag som spelat de olika matcherna, så egentligen fick vi bara gå på att dom måste vara duktiga för att ha tagit sig till semin!

Det fanns bara en växel och det var full fart från början! Siri satte igång vårt målskytte genom att göra 1-0, men våra motståndare lyckades reducera och eftersom halvlekarna endast var 10 minuter långa blev detta halvtidsresultat vilket vi inte direkt kände var helt rättvist. Direkt andra halvlek satte igång var det framåt som gällde och när Eleonora sen forcerar in 2-1 började pulsen lägga sig lite... När en hög passning sedan når Vilmas panna och 3-1 är ett faktum var ljudnivån bland oss vid sidan nog högre än vanligt och när Frida sen distansskjuter in 4-1 hade man kunnat landa en jumbojet vid sidan av planen utan att någon hade hört den. HOLMEN VAR I FINAL!!!

Semifinalen bredvid vår mellan Skultorps IF F99 och Halvorstorps IS hade gått till straffar och vi hoppades lite på att få möta Skultorp igen eftersom det hade varit en sådan rolig match senast, men där drog Halvorstorp det längsta strået genom att få in samtliga sina när Skultorp missade en...

Finalen mellan Holmalund och Halvorstorp körde igång 20.30 och började med högsta tryck från Holmens sida och rent ärligt var det mest spel på våra motståndares planhalva men när en boll som vi tyckte var över linjen pressas in i vår målbur på ett väldigt konstigt sätt så leder helt plötsligt våra motståndare med 1-0 och det kändes faktiskt extremt orättvist när vi hade fört hela matchen fram till dess.

Domaren blåste för halvlek och vi visste att vi var tvungna att göra något för att komma in i matchen och helst vinna innan full tid för straffar kan ju gå hur som helst! När andra halvlek körde igång var det samma visa som vanligt med spel mot ett mål och äntligen fick då vår skytteligavinnare Emelie visa sin klass och reducera till 1-1. Nu kände vi segervittring och eftersom det var full satsning framåt blev det en och annan chans för våra motståndare att komma fram, men dessa chanser rensades resolut av vår duktiga Veronica i mål. Halvvägs in i andra halvlek lyckas då Eleonora snickra in 2-1 och nu var pulsen uppe i 180... Minutrarna kändes oerhört långa men till slut blåser då domaren av matchen och Holmalunds IF F99/00 har vunnit Elljuscupen F12 2011 med ett lag bestående av mer än hälften 00:or!!!

STORT GRATTIS TILL HELA LAGET SOM VAR MED OCH KÄMPADE OSS FRAM TILL ÄNNU EN GULDMEDALJ!! Nu har vi vunnit GULD i Alingsås, Borås, Göteborg och Skarabygda!! NI ÄR BÄST TJEJER!!!