Sök i den här bloggen

söndag 20 november 2011

Vi tränar på 11-mannaspel inför 2012

På söndagar har vi ju konstgrästräning på Alströmmervallen och övning på 11-mannaspel inför säsongen 2012. Det är ju betydligt större ytor och lite att tänka på att vänja sig vid jämfört med 7-manna som vi kört mest de senaste två åren...


Tänkte vi skulle kolla vad man kan hitta för tips på nätet kring övergången från 7 till 11-manna då, alltid bra att kunna ha något i bakfickan framåt :)

Wikipedia skriver bland annat; 
"I 12-årsåldern går man sedan över till 11-mannafotboll på fullstora planer och med fullstora målburar. Vid detta punkt bör spelarna ha uppnått en viss teknik och ett stort mått av samspel. Inom ungdomsfotbollen lägger man nuförtiden stor vikt vid "rent spel", dvs i princip alla klubbar jobbar för att alla skall uppträda schysst mot medspelare, domaren och motståndarna. "Fula" tillmälen, och "otrevliga" ramsor tillåts inte, varken av spelare eller hejaklack. Grundidén är att alla skall ha kul, och lära sig gott sportsmannaskap. Man har även lagt till en regel som kallas "nolltolerans" vilket betyder att om man yttrar en svordom eller ett könsord mot vare sig domaren, någon spelare, tränare eller åskådare så ska man genast bestraffas med utvisning (rött kort).

Göteborgs Fotbollsförbund har skrivit ett häfte med tips och tankar kring 7-manna kontra 11-manna-spel;

"I 11-mannafotbollen tycker jag att man börjar med man-man spelet från 7-manna för att sedan utveckla försvarsspelet från man-man till vad man kallar för kombinationsmarkering, dvs. man byter spelare i lugna lägen och  följer spelare när det hittar till framför eget mål(man kan prata om egen tredjedel av planen)-till zonmarkering, dvs. man behåller sin plats på planen och markerar den spelare som är närmast, men lämnar över spelaren i sidled. Om man arbetar  med denna metodiken så lär sig ungdomarna försvarsspelet från grunden(individuellt först-sedan i samarbete  med lagkamraterna)"
Läs mer på på den PDF vi laddat upp...

Det kommer bli riktigt kul att se hur långt Holmens grymma spel kan leda nästa år (och för den del vilken serie som vi skall spela i). Se nu till att kom på dessa söndagsövningar, det är ju faktiskt nästan vårväder ute fortfarande! Den 11 december är det förresten dags för vår första träningsmatch på 11-manna då Frisco/Herrljunga SK kommer på besök till Alströmervallen, don't miss the date!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00