Sök i den här bloggen

söndag 6 november 2011

Sammanfattning - Kycklingcupen 2011

Årets Kycklingcup hade Holmens F99/00 spänt bågen rejält och jobbat hårt för att få fram tre jämnstarka lag för att försöka få med så många som möjligt framåt i cupen!

Ibland måste man våga ta chanser för att alla i truppen ska få känna att dom får möjlighet att spela hela tiden och med tanke på att vi lyckades få med 2/3 av gänget till semifinal i Nolhaga är det bara att ge cred för vår underbara bredd i truppen!


Gruppspelet i Vårgårda - 101029


Cupen startade riktigt bra för lag röd i grupp 1 som började med att spela lika mot Frisco/Herrljungas ena lag. Match två blev det vinst med 2-0 mot Sollebrunn och efter straffavgörande mot HSK stod det klart att vi vunnit gruppen och fick möta Annelund i 8-delsfinal. Där vann vi med 2-0 och var klara för kvartsfinal i Nolhaga veckan efter.

Lag Vit hade i grupp 5 en härlig inledning med 3-0 mot Lödöse/Nygård för att sedan spela lika med duktiga Lerum Blå som tyvärr öst in lite fler mål i sin match mot LNIK och vi slutade därmed 2:a i gruppen och fick i 8-delsfinal stöta på det andra Lerumslaget som vunnit sin grupp. Efter en stenhård förlängning lyckas vi i sudden trycka in ett vinstmål och i och med detta så var även lag vit klara för kvartsfinal i Nolhagaga.

Lag Blå i grupp 6 hade Lerum Blå i sin grupp och överraskningen Floda (som senare slutade 2:a i cupen). Tyvärr kom aldrig riktigt spelet igång och efter två förluster i gruppen så var cupen över för i år för våra duktiga tjejer i lag blå.

Finalerna i Nolhaga - 111106

Lag röd (00:orna) körde igång först med duktiga KIK-tjejer på andra planhalvan. Ett ruggigt tempo fick matchen att bölja fram och tillbaks när lagen bytte målchanser imellan sig. 0-0 var ställningen vid full tid och förlängning/sudden körde igång. Här visade sig KIK's strategi att sätta en utespelare i mål (för att öka upp ytorna) ge bra utdelning då de i sista minuten (!!) lyckades trycka in sitt vinstmål. Riktigt bra kämpat ändå tjejer och kom ihåg att nästa år är kommer ni i F00 att få spela mer mot jämngamla och det kommer bli er tur att lyfta den där frysta kycklingen :)

För lag Vit (99:orna) stod tuffast möjliga motstånd klara, nämligen duktiga Skepplanda som fullkomligt slaktat sig fram till sin semifinal. Oturligt nog så börjar matchen med att vi får ett baklängesmål, men ska man vinna måste man ha tur också. Efter detta mål böljar spelet fram och tillbaks även i denna matchen, men till slut ger Skepplandas bredd (och tillgång till utvilade avbytare) resultat och 0-2 är ett faktum. Med tanke på hur korta dessa matcher är känns det som en övermäktig match att vända och mycket riktigt, i hård Holmenpress trycker våra motståndare in 0-3 och även lag vits resa slutar här. Skepplanda vinner sedan hela cupen så det kanske inte var den lättaste lottningen om man säger så :/

Men... två lag i semifinal/delad bronsmedalj (!!) vilken härlig bredd vårt sköna lag har och tänk att det bara kan bli bättre!! Nu väntar vår egen Intersport där vi har lite mer utrymme för avbytare och vi får väl hoppas på revansch mot vissa lag från denna cup :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00