lördag 16 augusti 2014

Sex stensäkra poäng i höstpremiärerna!!

en segersäker bänk i halvlek mot Nittorps IK
Förra gången vi mötte Nittorps IK så var det en ganska tuff och grinig match. Denna gång visat Nittorptjejerna direkt från start att dom har väldigt mycket fotboll i sig när dom pressar ner Holmen ordentligt och det mesta spelet är på vår planhalva men Lisa (!) i mål avvärjer alla eventuella farligheter om bollen väl når fram till vårt straffområde! Vi på sidan börjar fundera på hur detta egentligen skall gå och flera av våra tjejer har väldigt svårt att få igång springet i benen. Det tar faktiskt en halvtimme innan första målet och lite oväntat sett till matchbilden är det faktiskt Molly som trycker in 1-0 efter en underbar framspelning av Vera på högern. Nu börjar Holmen ha mer och mer boll och fyra minuter får vi en hörna där Nittorps duktiga målis inte bara räddar utan är extremt snabb att sätta igång en kontring. När nästan hela vårt lag är uppe på andra planhalvan har Cornelia svårt att få tag på NIKs supersnabba #3 som till sist lyckas ta sig förbi och rullar in en kvittering i Lisas bortre hörne. 1-1 står sig sen halvleken ut...

Andra halvlek inleds med en riktig kalldusch när NIK än en gång pressar på och vi inte får upp bollen som istället leker flipperkula nere i vårt straffområde och en anfallare får på ett ruggigt avslut som borrar sig upp i nättaket. Nu börjar ändå Holmentjejerna få igång ett bra passningsspel och löper riktigt bra och sådär 10 minuter in i halvleken får Elin till en underbar genomskärare och vem löper där om inte vår måltjuv Molly som först nästan blir nersprungen av NIKs målis, men lyckas få med sig bollen och till sist iskallt rullar den över mållinjen och vi har kvitterat!! Nästan direkt på inspark sen nitar vi sen fast bollen i mittfältet och denna gång är det Malin som rullar upp backlinjen och serverar Molly som trycker in dagens första hattrick! Nu börjar den griniga sidan hos motståndarna synas och efter att Molly i det påföljande anfallet rivits ner strax utanför deras målområde så lyckas två av dom tjata till sig gult kort vilket genast uppmärksammas av deras tränare som ropar ut den hetaste. Den påföljande frisparken stryker över ribban och sen är det tio minuters kämpande åt bägge håll innan Siri och Jonna trollar fram bollen till Molly som placerar in 4-2 och nu är det Holmens match. Slutresultatet 5-2 med några minuter kvar är det Siri som fixar genom ett perfekt distansskott som letar sig upp i krysset! Detta resultat tillsammans med det svårförståeliga resultatet 1-1 för serietvåan Ulricehamn mot tabelljumbon Fristad gör att vi seglar upp på en serieledning med 5 poäng! Vilken underbar start på höstsäsongen!

Om första matchen var segstartad så visar sig matchen mot Råda BK vara tvärtom! Denna match är som sagt ett litet genrep framförallt för DM-laget och vi ställer upp med ett väldigt ungt lag idag! Vi ska inte plöja igenom alla mål, men det tar inte ens en minut innan Bea springer sig fri på vänstern och trycker in 1-0 och inom 10 minuter står det redan 3-0 till Holmen! 4-0 tio minuter senare kommer på en perfekt slagen hörna av Bea och det är verkligen riktigt härligt att se Cornelia trycka in bollen med hela sin kropp i stort sett. Äntligen börjar vi komma rätt på dessa hörnor!! Rådatjejerna får knappt låna bollen då Holmens vitklädda tjejer är först på allt som rör sig och verkligen visar vilket underbart spel vi har! Halvleken slutar hela 7-0 och vi på sidan har knappt behövt höja rösten då alla tjejerna verkar hitta sina platser perfekt!

Andra halvlek börjar likadant som första och efter två till Holmenmål och 50 minuter spelade får till sist Råda utdelning när det uppstår lite förvirring i vår backlinje. Närmre än så kommer dom dock inte då Holmenshow rullar vidare i bred formation och till sist sätter in slutresultatet 13-1 som ger oss bra målskillnad gentemot Södra Härene som vi krigar med om förstaplatsen i serien. Inte minst är det riktigt imponerande att se dessa tjejer spela tillsammans som lite senare i månaden skall spela semifinal i DM F14. Ännu en underbar inledning på höstsäsongen, härligt att se!