lördag 23 augusti 2014

Bra inledning i rond tre av Div 3 Södra mot Fristad

Koncentrerade tjejer inför sista seriemötet i år mot Fristad/Sparsör/Borgstena
Fristad/Sparsör/Borgstena har imponerat i höstens inledning med oavgjort mot serietvåan och vinst nyligen mot laget på platsen ovanför sig själva. Erfarna från våra tidigare möten vet vi att dom gröna tjejerna har ett riktigt duktigt försvar som övat mycket på positioner och offsidefällor. Det blir lite så även i inledningen av denna matchen och känslan är att det är en mycket tryggare motståndare vi möter idag. I frånvaro av vår egen skadade målvakt är det idag tre utespelare som delar på den rollen med Malin i första och Bea/Lisa som delar på jobbet i andra halvlek, stor eloge till alla dessa tjejer som ställer upp för laget!

Det tar en dryg kvart, men till sist är det 1-0 när Bea rundar målisen efter en skön lyftning från Lisa på mittfältet. Efter detta tar Holmen tag i taktpinnen och styr mycket av spelet, så inte jätteförvånande när samma tjej placerar in 2-0 efter en fin passning av Johanna. Trean som kommer ytterligare fem minuter senare är en riktig delikatess när Siri breddar över på Linnea som från vänsterkanten får till ett riktigt snyggt inlägg som glider över Fristads målvakt som kanske är lite för långt ute. Extra kul också är att vi får med ytterligare en målskytt i protokollet när Jonna strax innan halvlek tar väl hand om en målvaktsretur efter Lisas stenhårda skott. Klar ledning för Holmen, men Fristad står helt klart upp bra i första halvlek!

I andra halvlek märks det att våra motståndare haft ett riktigt bra taktiksnack i halvlek och vårdar bollen riktigt bra och visar upp ett fint passningsspel där Holmen får börja jaga lite mer! Det skall till lite one touch passningar från Cornelia - Bea och till sist Nora som äntligen får placera bollen i nät efter lite måltorka i år! Nu börjar Holmens ork göra sitt och tjejerna kan lugnt spela runt i backlinjen där Moa på vår vänsterkant kanske får slita lite extra då Fristad gillar att komma just där. Kommer motståndarna väl förbi våra ytterbackar så är det stopp på mittbackarna där både Emilia och Cornelia ofta driver sig uppåt mittfältet innan vi breddar ut på kanterna eller som när Cornelia gör så i 65" och lägger bollen exakt mellan Fristads backar och Bea än en gång får överlista Fristads duktiga målis.

Efter detta mål rycker dom gröna tjejerna upp sig och pressar oss allt mer. Det kan också vara så att vi pressat så mycket att våra tjejer börjar bli trötta och det utnyttjas såklart av våra motståndare. Med tio minuter kvar av matchen får en grön tjej till ett riktigt klockrent vristskott och reducerar. Fristads press fortsätter, men fem minuter senare går en inspark från Lisa direkt vidare till Bea som än en gång lyckas överlista en utrusande målvakt och placera in 7-1 till Holmen. Nu går luften lite ur Fristadtjejerna medan Holmentjejerna fortsätter kriga fullt ut. Bea får minuten senare en helt öppnande passning av Siri och visar än en gång att man inte behöver döda bollen för att göra mål. Minuten senare kommer kanske matchens snyggaste mål när Johanna till sist assisterar Malin som i kamp med två backar lobbar in 9-1 över en kämpande målvakt. Fristad får till slut sista ordet och kontrar in matchens sista mål med en minut kvar och matchen slutar då 9-2 till Holmen, nästan tangerat storasyrrornas resultat mot Div 2-laget tidigare i veckan. Grymt jobbat tjejer och vi drygar ut vår serieledning med inte så många matcher kvar att spela!

PS: Jättetrevligt att läsa Fristads matchreferat, ta åt er av berömmet tjejer!