söndag 31 augusti 2014

Delad tredjeplats för Holmen i Distriksmästerskapet

Så var vi då på plats i Skultorp och färdiga att köra igång semifinalen i DM-F14 mot Skultorps IF. Planen är glasklar, full fart redan från start och sedan växla upp! Till en början ser det ut som vi kommer kunna fullfölja denna plan klockrent när vi redan i andra minuten via Lisa i mitten till Lisa01 på vänstern gör 1-0. Härligt tjejer! Nu vaknar dock SIF-tjejerna till och visar upp framförallt en jäkla kämpaanda och vilja att vara först in i varje kamp! Holmen håller ändå mycket av bollen även om det ofta är kamp på mittfältet och bland annat får vi iväg lite distansskott där vi kanske skulle legat på lite mer för att ta returerna. I 22:a minuten får vi näst bästa målchansen när vi får till en kontring precis efter två halvfarliga Skultorpshörnor. Tyvärr vrider sig Lisa01s skott utåt och går till sist i stolpen, men känslan är ändå att det är Holmen som ligger bäst till för matchens nästa mål. Istället är det SIF som med bara några få minuter kvar av första halvlek lyckas sätta sin duktiga #17 fri och plötsligt är det kvitterat vilket står sig havleken ut.

I andra halvlek kör vi igång igen i ännu högre tempo och lyckas nagla fast bollen på Skultorps planhalva ett längre tag och stort tack till dom härliga Skövdetjejerna vid linjen som verkligen hejade fram Holmen idag :). Dom gula tjejerna försvarar sig dock riktigt bra och gör det trångt för oss att komma fram, täcker skott och verkligen offrar sig fullt ut till 100%! Som ofta mitt i Holmens rejäla press kommer en snabb omställning och återigen är en SIS-tjej ensam med Filippa i mål, men denna gång gör vår duktiga målis en riktig fantomräddning och istället blir det Holmen som får kontra och till sist är det Bea som drar på en bit från mål, men tyvärr går skottet ovanför mål. När dryga 20 minuter gått av andra halvlek är det än en gång våra motståndares kraftfulla #17 som vägrar ge sig och efter ett första missat avslut jagar hon ikapp bollen nere vid vår kortlinje och lyckas trycka in 2-1 ur en väldigt konstig vinkel, oerhört starkt! Nu rinner minuterna iväg och trots att både Alba och Madde jobbar hårt på högern så lyckas dom inte komma till helt rena avslut och även Lisa på vänstern kämpar hårt, men tas bort av kanske dom snabbaste backarna som vi stött på i dessa matcher. Domaren blåser till sist av, hemmalaget får jubla och vi kan konstatera att det inte alls var orättvist då vi kanske hade några fler målchanser, men dom lyckades förvalta sina bättre. Delad tredjeplats i DM-F14 för våra tjejer är ju ändå tangerat med tredjeplatsen i Futsal-DM-F15 i våras och i höst kör ju även detta igång så vi får sikta på att revanschera oss där istället!!

1½ timmas bilresa hem hade varit gladare med en vinst såklart...