måndag 25 augusti 2014

Nednötningsvinst i Halvorstorp

Real Holmalund värmer upp inför mötet med Halvorstorp
Så var det dags för tredje och sista mötet med Halvorstorps IS i Division 4 Västra. Våra tidigare två möten i år slutade ju med Holmenvinst och denna gång var dom gula tjejernas plan solklar från början, inte släppa in ett jäkla mål, punkt! Holmen börjar med avspark och försöker trycka igenom på mitten med Molly på topp tillsammans med Elin, Bea och Nora som bollkrigande mitt-mittar och Cornelia plus Vera på vardera kant. Det tar stopp i backlinjen för där har Halvorstorp parkerat bussen totalt! Vi försöker få igång vårt vanliga spel, men störs ut av ett riktigt välplacerat motståndarlag som vägrar släppa till en millimeter på egen planhalva. Offensivt är det dom (idag) vita tjejerna som står för det mesta av kreativiteten, men vi drabbas lite av vår egen medicin och stressas till att slå luftpastejer som studsar än hit, än dit och sen rensas undan till en kontrande HIS-anfallare som i stort sett alltid hamnar ensam mot 3-4 backar som tar hand om bollen och Holmen får börja om igen. De få gånger en motståndare lyckas nå ända fram till mål med boll så visar Lisa grym bollkänsla som målvakt och dribblar av dom innan vi vänder spelet.

Att möta ett lag som spelar som Halvorstorp idag är riktigt jobbigt, för även om vi testar att byta positioner och variera uppspelen, så är dom ofta 2-3 försvarare direkt på bollhållaren som får riktigt svårt att nå ända fram till mål. Det påminner faktiskt om hur aggressivt vi själva brukar stressa motståndarna och helt klart blir det frustrerande för våra anfallare som ju brukar kunna utnyttja sin snabbhet för att komma ensam med målvakten, planen känns plötsligt för liten! Halvleken slutar 0-0 och det är ingen tvekan vilka som är mest nöjda med det resultatet!

I andra halvlek byter vi lite positioner igen, flyttar in Cornelia permanent som fullt fokuserad mitt-mitt tillsammans med Nora/Vera, lyfter fram Bea än mer på topp och låter Jonna komma lite mer till sin rätt på kanten där hon börjar få ut mer av sin snabbhet. På andra yttern oroar Elenora lite mer, men pressas allt som oftast ner i hörnet där vi får svårt att komma vidare i anfallet. Våra mittbackar spelar väldigt taktiskt, där Cornelia idag fått rollen som lite mer offensiv och ofta driver bollen fram mot mittfältet, håller i bollen och låter vårt anfall komma till rätt positioner. Emilia T är som alltid helt rätt placerad och nyper både en och två bollar framför fötterna på en kontrande HIS-tjej och breddar antingen på Moa eller Alva och det känns hur tryggt som helst i försvaret idag! Anfallsmässigt når vi ändå inte hela vägen då Halvorstorps förstärkta backlinje nästan står i knät på målvakten till slut. Inte mycket ytor att löpa på, det går inte att dribbla av 5-6 tjejer och det konstanta stressandet gör att vi inte heller får iväg några riktiga avslut från distans.

Mot mitten av andra halvlek märks det att detta spelsystem och vårt konsekventa anfallande tar på krafterna hos våra motståndare och det börjar bli mer och mer utrymme att hantera bollen och leta upp kompisar i rätt position. Vi får inte till särskilt många klara målchanser, men något skott går i stolpen och något annat tätt utanför, så det märks att vi börjar närma oss ett mål men tiden är på väg att rinna ut. Då, med bara några få minuter kvar att spela lyckas vi få till en hörna och Bea nästan springer fram för att ta den. Vi har ju övat en del på fasta situationer nu runt sommaren och det är riktigt underbart att se våra kämpande tjejer göra allt för att få in bollen och till sist är det Vera som med grym timing trycker in sitt första seriemål för i år och det är verkligen som en stor suck av lättnad och glädje samtidigt! All heder till Halvorstorps spelidé idag, men sett till hela matchen är det verkligen välförtjänt att vi till sist lyckas få in bollen.

Sista tio minuterna av matchen blir det lite öppnare ytor när HIS lyfter upp sitt lag för att försöka kvittera. Det blir dock framförallt Holmen som kommer till anfall, men nu märks det att det är trötta tjejer som inte riktigt får med sig bollen och när domaren blåser av känns det som två lag som på var sitt sätt ändå är nöjda med slutresultatet. Holmen är fortfarande med och krigar om förstaplatsen i serien och vi önskar HIS all lycka i kommande matcher, speciellt om dom lyckas nypa poäng från Södra Härene när lagen möts den 6 september :)

Två duktiga lag efter en riktig kämpamatch!!