lördag 15 juni 2013

Kindaholm/Högvad kommer till Alingsås (Div 5 Borås)

Matchens sista målchans, HIF-hörna i 69:e matchminuten, KHs målvakt visar varför dom släppt in så få mål...
Då var Kindaholm/Högvad på besök i Alingsås och dags för vårens sista seriematch i Division 5 Borås. Holmens lag förstärks idag av duktiga Lisa Johansson från våra F01:or som gör en riktigt stark insats på vårt mittfält, kudos!

Matchen kör igång med ett snabbt anfall från Holmen och vi får en första gång stifta bekantskap med KH's duktiga backlinje som plockar undan bollen. HIF får 1-2 chanser till, men kommer inte igenom utan istället blir det en omställning i 5" där Kindaholm/Högvad med lite flyt får med sig bollen mot vårt mål efter en missad HIF-rensning och plötsligt står det 0-1 i matchen, hmmm... snyggt och effektivt, men inte direkt inledningen vi sett framför oss men kom igen då! HIF rullar på och bygger upp anfall på anfall som ofta stannar på KHs backar som är riktigt duktiga på att hålla bollen i laget och inte låta sig stressas. Fem minuter senare kommer matchens andra mål och det visar lite att vi inte fått igång vårt eget spel när det är KH som får utöka sin ledning till 0-2 där Kindaholm/Högvards duktiga #10 gör som våra anfallare brukar göra, löper mellan mittbackarna och iskallt placerar bollen i målvaktens bortre hörne. I 22" börjar vi äntligen få lite avslut på mål, men då står HKs stabila målvakt där och bara lugnt plockar ner bollarna, det märks att åldern/rutinen hos deras målis verkligen är en viktig del då KH är laget i serien med minst insläppta i år. Vi måste krypa närmre och tagga hela vägen!! Mot slutet av halvleken är det full Holmenpress för reducering och tja, vi har varit med om det förr när ett av våra anfall förvandlas till en motståndarkontring och om vi inte ser helt fel är det återigen HKs snabba #10 som fastställer halvleksresultatet till 0-3 och Holmen får inte utdelning alls...

I halvlek är det mycket fokus på att vi måste få upp tempot, kriga hela vägen i närkamperna och när matchen kör igång igen är det ett helt annat Holmen som sätter fart. Nu tar tjejerna det där sista klivet in i situationerna, bollen stannar hos Holmen och våra genomskärare börjar komma igång igen. Redan i 38" ger anstormningen utdelning i en hörna som kanske går lite väl snålt då HKs målis limmar den direkt, men tre minuter senare lyckas vi hitta helt rätt och det är Bea som löper mellan mittbackarna, rundar den utrusande målvakten och rullar in reduceringen 1-3!! I 46" kommer Bea återigen igenom efter en lyftning av Moa på vänstern och trycker iväg ett skott som sniker strax utanför bortre stolpen, aarrgh vad nära. Minuten senare är det Cornelia som får till en perfekt lyftning över KHs backlinje och Lovisa som tryckt sig i mellan mittbackarna står plötsligt ensam med målisen och klipper till bollen och endast en snabb reflexräddning stoppar ännu ett Holmenmål... nu kommer fler mål snart, det känns verkligen i hela kroppen! Tre minuter senare är det ännu en Holmenhörna (6-7 i matchen) som studsar fram och tillbaka innan KH rensar, men då suger Vera tag i bollen igen på högerkanten och får till ett underbart inlägg som lite oturligt för KH studsar på en back och helt ställer målisen, 2-3 för Holmen med en kvart kvar att spela!! Nu är det 100% Holmalundövertag i matchen och förutom en farlig kontring från KH (där Nora rensar och Cornelia kämpar bort bollen från kortlinjen) så är det bara rött anfall helt ut! I 56" får vi en frispark alldeles utanför KHs straffområde och Bea klipper till ett härligt skott som tyvärr får lite hjälp av vinden att dra sig alldeles utanför målburen. Vår backlinje som i första halvlek inte riktigt kom i positioner står nu helt rätt hela tiden och varje rensning från KH leder nästan direkt till ett nytt anfall för Holmen. Tyvärr känns det också som att Kindaholm/Högvad verkligen tätat till i backlinjen, för även om vi får anfall på anfall så drivs vi ut mot kanterna och får vi inte till inläggen direkt därifrån är det snabbt 1-2 gröna tjejer framme och krigar. I matchens sista minut är det ännu en Holmenhörna där vi skickar upp hela laget för att pressa in en kvittering, men tyvärr är Kindaholm/Högvads försvar idag alldeles för effektivt och även om vi kanske efter matchens vändning i andra halvlek gjort oss förtjänta av en poäng så är det dom gröna tjejerna som åker den långa vägen hem med tre färska seriepoäng i bagaget.

Sammanfattat är det en riktigt välspelad elvamannamatch och en välförtjänt vinst av KH sett till effektivitet i avsluten! På grund av Zonläger, semesterresor etc blev det kanske inte helt det laget vi planerat från början, men det spelar egentligen ingen som helst roll för i andra halvlek visar våra röda tjejer vilket spel som finns i dom, nästa match har vi med det från start som vi brukar :)

Såhär skriver Kindaholm/Högvad om matchen;
I dagens match mot Holmalund lyckades vi vinna med 3-2 efter en riktig kämpamatch och en del tur. I första halvlek är spelet ganska jämnt men skillnaden är försvarsspelet. Vårt försvar, med planens bästa spelare Maja P i spetsen, spelar felfritt samtidigt som det finns en hel del ytor i motståndarnas. Jonna rinner igenom flera gånger och gör 2 mål och Elin lyckas göra ett med vänstern. Halvtid och ledning med 3-0 men det känns inte som någon säker ledning då Holmalund har några riktigt duktiga tjejer. Nr 22 är väldigt bollsäker och bra på att dribbla men håller kanske i bollen för länge ibland, så vi hinner hela tiden samla ihop vårt försvar. 2:à halvlek blir en lång väntan på slutsignalen. Holmalund har mycket boll på vår planhalva och skapar en del chanser men det mesta reder vi ut innan de kommer till avslut. Vi kommer upp i en del sporadiska anfall och både Jonna och Maja G har bra lägen för att utöka men lyckas inte. Slutresultatet blev 3-2 och vi får fira. Visst kanske vi hade de berömda marginalerna med oss, men det får man ofta om man jobbar hårt.