tisdag 18 juni 2013

Holmalund vinner vårseriefinalen mot Frisco/Herrljunga

Holmens tjejer tackar den underbara publiken efter vårens sista seriematch mot Frisco/Herrljunga

En strålande sol skiner över Brogårdsvallens gröna gräs och det är åter igen dags att stå öga mot öga med de duktiga tjejerna från Frisco/Herrljunga SK som just nu leder serien med Holmen strax efter flåsande i hälarna. Lagens senaste möten i cuper och DM i vår har börjat med Holmenpress och slutat med uddamålsvinst för HSK så det är ett rejält taggat Holmen som kör igång med en rivstart!

Tjejerna hinner knappt landa på planen innan det röda anfallet kommer igenom och Lisa testskjuter på HSK målvakt som tippar iväg bollen. Holmens anstormning fortsätter och HSK backar blir klart frustrerade och trycker ner Molly bakifrån och domaren blåser straff redan i tredje minuten! Lisa får förtroendet och placerar iskallt in 1-0 till HIF och en drömstart på matchen såklart. Holmenpressen fortsätter och HSK får inte tid att placera ut sig. Matchminut nio är det rena flipperspelet i HSK målgård och denna gång lyckas dom blå rensa, men Holmen kommer igen och får till både ett, två och tre avslut (Molly, Lisa, Bea) innan HSK ens får till sitt första anfall. Utspark från HSK-mål och härlig genomskärning som friställer deras vassaste anfaller Nova som stressas att skjuta över, phu! I kampen därefter visar domaren återigen vilken nivå han vill ha på matchen när en tuff nedtryckning ger Holmen frispark (en av flera ikväll). Tyvärr måste vi också plocka av Bea från planen då fotskadan hon drog på sig tidigare under dagen inte blivit bättre, det är även fler tjejer i laget som inte riktigt blivit helt krya men vi krigar på! Några minuter senare har HSK börjat få igång sitt spel och pressar rejält. Ett inlägg från högerkanten letar sig in i mitten där ett tungt skott rensas av Verro som inte riktigt får tag i bollen och Herrljunga gör precis rätt, satsar hela vägen och trycker in kvittering. Tungt.... Nu är det tio minuters tung blå press men Holmen rider ut stormen och sista fem minuterna av är Holmens med flera skott på mål och halvleken rundas av med ett tungt skott av Lisa (med vänstern) som rinner strax utanför målvaktens bortre stolpe...

I andra halvlek är det antagligen en hemsk deja-vu för Herrljunga när Holmens press redan i första minuten leder till att två Holmentjejer ställs helt ensamma mot HSK-målisen som ju måste välja en, går på bollförande Lisa som snyggt passar snett bakåt där Molly bara behöver sätta till bredsidan och 2-1 till Holmen. Lite kuriosa här att detta faktiskt är mål #1.000 för Holmen sen seriestarten 2010 då vi började föra statistik :)

Nu tar däremot HSK tag i sitt spel och visar varför dom leder serien. Pressen leder till dubbla hörnor inom fem minuter, men Holmens grymt jobbande backlinje med Klara, Cornelia, Malin och Amanda är snäppet vassare idag och rensar undan innan det blir farligt. I matchminut 41 kommer en härlig lyftning från den blåa högerkanten och en HSK-anfallare sätter pannan till och bollen går strax över, där har vi tur! I anfallet därefter är det Holmen som kommer igen och Mollys skott räddas av en duktigt spelande HSK-målvakt. Holmens press fortsätter (snacka om en match som böljar fram och tillbaka) och nu går alla bollar vår väg, ett skott på mål, två skott och till slut är det Lisa som lyfter bollen över både backlinje och målvakt och vi leder matchen med 3-1!!!

Med fem minuter kvar av matchen satsar Herrljunga allt på ett kort och det är ju ett grymt duktigt lag som också visar hur viktigt det är att ge 100% i närkamperna (ok, ibland ger dom lite väl mycket men då blåser domaren till :). Med tre minuter kvar att spela är det såklart Nova igen som kommer ensam med Verro i mål och här är det full satsning som gäller och då kommer den blå anfallaren först in och trycker så gott som in både målvakt och boll i mål. Reducerat till 3-2, men närmre än så kommer inte dom blå ikväll utan Holmen får äntligen fira en väldigt välförtjänt vinst där vi både förvaltade våra målchanser, men kanske framförallt kämpade för varandra över hela planen, hela tiden!  Vi slår ett lag idag som inte förlorat en match på hela säsongen och vi gör det hårt skadedrabbat och mycket genom att flera av våra 00-tjejer tar enorma kliv. Sett till hur dominanta Herrljunga/Frisco varit i vår kanske detta till och med är den mest meriterande 11-mannasegern hittills. Vi gör det med 8 00-tjejer och 5 99-tjejer. Oj, oj, oj vad vi var värda detta, vi blir livsfarliga i höst!!