söndag 2 juni 2013

En stentuff seriefinal och Holmen som serietta igen!

Nygamla serieledare från Alingsås, idag i det Svarta stället
Först vill vi verkligen berömma Svenljunga IKs underbara anläggning på Högelid, definitivt en av de mest välskötta och trevligaste ställena som vi spelat på i år! Svenljungas framfart i serien har vi ju följt i år och när vi ser deras lag värma upp är det en samling välxväxta, bollsäkra tjejer och ganska klart att vi behöver köra på 110% för att ta hem det här.

Början av matchen blir full anstormning från bägge läger men matchens första målchans kommer nästan direkt och riktigt skönt att Holmen idag visar vägen direkt! Svenljungas försvarare har svårt med våra tjejers kvicka spel och redan i 6' minuten är det Emelie som direktskarvar bollen och Bea som vårdar den väl, viker av in mot mitten av planen och borrar in 1-0 för Holmen. Riktigt så enkelt vill inte Svenljunga göra det för oss utan dom skakar av sig det målet, tar tag i sitt spel och börjar vårda bollen mer. 13' minuten och en av SIKs anfallare får fri gata mot Verro, men lyckas tack och lov skjuta högt över, phu! Anstormningen från dom stora röda tjejerna fortsätter och någon minut senare lyckas Verro tippa ett stenhårt skott till hörna som sen vårt försvar rensar undan. Vi har lite svårt att få full koll på SIK och även om vi sticker i mellan med en och annan kontring är det minst lika farligt åt andra hållet vilket också till slut ger resultat när deras grymt hårt jobbande #19 kvitterar till 1-1 i 22' minuten. Holmens anfall direkt efter ger sånär resultat när Cornelia lobbar över en utrusande målvakt, men tyvärr går skottet på ovansidan ribban och ut. Däremot har nu SIKs anstormning avtagit och det är istället Holmen som håller i taktpinnen igen och än en gång är det Bea som lyckas trycka in 2-1 efter lite flipperspel i SIKs straffområde och Holmen leder igen! Slutet av halvleken trycker SIK verkligen på för en reducering men mycket tack vare Cornelia och Malin på mittbacken, som krymper ytorna hela tiden och inte viker en tum (trots att SIKs anfallare faktiskt är 97:or :) så slutar första halvlek 2-1 för Holmen!

I andra halvlek ser vi SIK köra igång nytaggade och kommer sånär till avslut, men Holmen svarar upp ganska omgående med ett underbart passningsspel ända från våra superduktiga backar (Lowa, Mayah, Nelly och Emilia kämpar som små blå på sina kanter), mittfältet med Johanna, Emelie och Frida som både vinner boll och serverar perfekta genomstickare), Vera som springer som en galning på högern och får in ett antal fina inlägg som SIKs duktiga målis tyvärr är för snabb att plocka ner. Lisa som jobbar hårt både på kanten och in mot mitten och  Lovisa som krigar ända in i kaklet varenda gång, Cornelia som kör one-touch så snabbt så SIKs backar inte hinner reagera och dagens skyttedrottning Bea som antagligen kör ett antal 100-metersrace på varandra och vinner de flesta löpduellerna idag! Fem minuter in på halvleken  är det precis den sistnämnda som återigen ser till att fixa ett hat-trick och Holmen leder med 3-1, stabilt!

Nu har dock SIK laddat batterierna rejält, börjar få till passningarna än mer och detta är nog det mest passningsskickliga motståndarlag som vi stött på hittills i Boråsserien så inte konstigt att deras tempo till slut ger resultat när vi för en gångs skull missbedömmer ett långskott som seglar långsamt över Veronika som jobbat grymt offensivt idag! 2-3 för SIK och nu känner vi verkligen flåset för deras mål ger dem än mer energi och bara någon minut senare får de igen avsluta mot mål, strax utanför men ändå... Deras offensiv fortsätter och i denna period av matchen är det fullt fokus på försvar för Holmen. SIK-hörna - rensning, SIK-hörna igen - rensning igen med heta känslor som innebär gult kort på Malin (+ motståndaren) för gruff på plan, tänk på detta tjejer att på denna nivån är det helt rätt av domaren att dela ut varningar för sånt här om dom känner att en situation är på väg att urarta!! De röda tjejernas styrkebesked fortsätter, ett stenhårt skott får målburen att gunga och när vi tvingas rensa till hörna ser vi sen deras duktiga #19 nicka in 3-3 i 54' matchminuten och en oerhört jämn match blev just än mer jämn!

Nu verkar dock SIKs batterier ha tagit tvärslut för den sista kvarten av matchen är det än en gång Holmens tjejer som är först in i varje situation, vinner de viktiga närkamperna och börjar ta kommandot igen. De röda tjejerna orkar inte ta löpningarna fullt ut, våra tjejer får lite mer tid på sig att slå de där riktigt vassa passningarna och till slut får vi än en gång utdelning när Bea i rejäl närstrid med SIKs tuffa mittback roffar åt sig bollen, kyligt lurar målvakten och trycker in ännu ett ledningsmål för Holmen. Nu märks det att Holmentjejerna har klart mest energi kvar för bollen stannar kvar på SIKs planhalva hela tiden, mycket tack vare en grymt bollvinnande Johanna på mittfältet. Nu är det Lisa som beslutat sig för att också få in ett mål och trycker på både en och två gånger och till slut, i allra sista matchminuten ser hon till att hästsparka in 5-3 och när domaren sen blåser av är det ett stort kramkalas för våra tjejer och en samlad trupp som hand i hand rusar bort och tackar alla sköna Holmenfans som hängt med ända ner till Svenljunga!

Återigen, nu efter fem omgångar så är det Holmalunds IF som toppar Division 5 Borås och vilken underbar känsla att köra hem de dryga 7,5 milen med en varm sommarsol på väg ner, en perfekt avrundning för en fotbollshelg som inneburit vinster i bägge serierna vi deltar i 2013!

PS: Helt fräckt lånar vi Svenljungas matchreferat :)

Holmalund gick segrande ur dagens match med 3-5 och tog därmed över ledningen i serien. Det var en tuff match med mycket närkamper men det var en jämn match där HIF började bäst och kom runt på våra kanter och skapade några chanser som Felicia reder på ett mycket bra sätt. Men vi jobbar oss in i matchen och skapar också några chanser som borde resulterat i mål. 0-1 kommer efter en lång boll på deras snabbaste spelare som kommer in i straff området och sätter bollen utan chans för Felicia i mål.

Tjejerna krigar vidare och 1-1 kommer genom Faiso. Nu böljar spelet fram o tillbaka och HIF sätter 1-2 på en tilltrasslad situation där vi inte får bort bollen. PAUS...Hängiga huvuden fokus på fel saker i laget som vi reder ut och några ändringar på positioner och vi kom ut som ett nytt lag. Vi pressade HIF och skapade flera chanser utan resultat och då går det som så oftast motsståndarna gör mål 1-3 och nu känns det tungt. Tjejerna vill dock annat och Nattis sätter 2-3 på ett långskott som kanske mv borde tagit och nu är det vi som har tryck och Amanda skjuter ett skott i stolpen. Så får vi en hörna som Nattis slår perfekt kommer Faiso och nickar in 3-3 och glädjen är stor i laget..

Nu börjar HIF ta tag i taktpinnen igen och kanske blev vi lite nöjda och vi sjunker ner i försvars spelet och det utnyttjar HIF genom att göra 3-4 och nu kändes det som att rullgardinen gick ner lite. 3-5 kommer genom att deras tjej fick promenera genom flera spelare och skjuta otagbart för Felicia i mål. Bäst idag var Felica Lundgren med flera fina och avgörande räddningar. Nu tar vi nya tag, bästa laget vi mött hittills... Micke