lördag 1 juni 2013

Rejäl revansch mot Saleby/ Trässberg/ N.Härene

När vi för nästan ett år sedan åkte upp till STN var det för många i laget första gången någonsin man testade på större plan än sjumanna, något STN tog fasta på rejält och vann ganska komfortabelt. Idag har det gått ett gäng matcher sen dess och riktigt spännande att se vilken skön utveckling det blivit i laget! Brogårdsvallen är rejält städad och iordninggjord (visserligen för A-lagsderbyt mot AIF i eftermiddag, men ändå :). Solen skiner och vi har varit på alla tjejer att dricka mycket och byta om man börjar känna av solen allt för mycket.

Saleby/ Trässberg/ Norra Härene ställer som tidigare upp med ett riktigt blandat lag där tex. tre F97:or trängs med en F02:a, kudos ändå att fortsätta köra seriematcher med detta åldersspann! Holmens lag är som vanligt en skön mix av 99/00-tjejer, helt underbart att vi har sån stor trupp att vi till och med snabbt kan få in fler tjejer som hoppar in och kör när någon lagkompis inte kan!

Början av matchen blir ett ställningskrig på mitten mot STNs duktiga tjejer som håller undan, inte direkt skönspel men inte heller farligheter åt något håll. Däremot tar det idag längre tid än vanligt för våra anfallare att komma rätt och det dröjer faktiskt ända till 12' innan vi ens får ett skott på mål (som sniker tätt utanför stolpen). Nu känns det som tjejerna blivit mer bekväma i sina roller och börjar få koll på motståndarna för några minuter senare kommer första målet. Elenora som för dagen spelar mitt-mitt ser utrymmet mellan motståndarbackarna och lägger en underbar passning till Molly som springer helt rätt och kyligt placerar in 1-0 till Holmen. Tyvärr får STN-mittfältet sedan återigen tag i våra passningar och även om det aldrig blir några farligheter mot vårt mål så kommer vi heller inte högre upp på motståndarnas planhalva då deras backar rensar friskt. I 22' minuten sen kommer tjejerna susande med fart hela vägen på vänsterkanten och det är till slut Linnea A som får till ett perfekt inlägg där Lisa pulvriserar in 2-0 som också står sig halvleken ut trots en handfull ytterligare farliga målchanser som STN's riktigt duktiga målvakt tar hand om!

Som alltid i halvlek pratar vi hur viktigt det är att inte släppa in motståndarna i matchen och den lilla pausen verkar ha gett rejäl effekt för bara två minuter in så är det Molly som löper perfekt mellan backarna, rycker och placerar in 3-0. Sen tar det inte ens en minut innan det är dags igen och för det lila försvaret kommer nog detta anfall som en hemsk deja-vu när samma doja, på nästan exakt samma sätt trycker in 4-0 för Holmen. Nu kommer en period om nästan 20 minuter när Holmen verkligen rullar runt bollen i laget och alla verkligen uppmuntras att avsluta själva om dom får möjlighet och riktigt roligt att tex. se Klara som fått gå upp på topp fortsätta pressa och sånär få in 1-2 mål! Denna press öppnar såklart upp ytor bak och STN har åtminstone en riktigt duktig anfallare som löper helt rätt, men oftast helt ensam och då är det inte lätt att möta krigande tjejer som Ellen, Wilma, Alva och kanske framförallt Verro som idag visar rejäl pondus som mittback och bara mosar undan bollen när det behövs! Vårt mittfält är outstanding när Cornelia krigar in i kaklet på varenda boll, Johanna smeker iväg den ena smörpassningen efter den andra och Moa/Linnea på vänstern och Lisa på högern verkligen kommer med understöd hela tiden, mycket löpning utan boll precis som vi vill se!

i 55' matchminuten är det dagens skarprättare Molly som verkligen naglar in spiken i kistan när hon inte låter mittbacken hantera bollen utan helt fräckt snor den framför fötterna på henne, avancerar mot mål, tittar upp och placerar bollen helt otagbart i bortre hörnet!! Matchens sista kvart är verkligen totalanfall från Holmens sida där STN verkligen får tacka sin hårt arbetande målvakt för att inte siffrorna växer. När domaren blåser av matchen har vi än en gång plockat 3 poäng och fastställer vår andraplats i serien efter seriens gigant Frisco/Herrljunga som har en seger mer än oss, 18 juni tar vi oss ann dessa blåa tjejer än en gång, men innan dess är det fler matcher i både Division 5 Alingsås och Division 5 Borås!