Sök i den här bloggen

söndag 3 april 2011

Drottningarna av Hemköp Cup 2011



Den 3 april samlades vi för att åka upp till nyuppbyggda Tångahallen i Vårgårda för att köra den sista inomhuscupen för säsongen. Till denna cup hade vi delat upp laget i en F99 med två inlånade 98:or som komplement (lag RÖD) och ett F00-lag, VIT (som är tajt sammanspelade, men skulle få möta tjejjer som kunde vara upp till 2-3 år äldre.


Det började bra för bägge lagen med var sin vinst och det var verkligen härligt att vara tillbaks i Tångahallen där vi tog Bronsmedalj i samma cup året innan (1-0 för lag röd mot Södra Härene och 2-0 för vit mot Borås).
I andra matchen märkte bägge lagen att det minsann var tufft motstånd och att det var många av de bästa lagen i vår åldersgrupp som deltog (0-1 för röd mot Vårgårda och 0-2 för vit mot Kinne Vedum). Vi fick inte slappna av för fem öre om vi skulle komma vidare...


I sista gruppspelsmatchen gällde det och som våra tjejjer levererade! 0-0 för röd mot Fristad och 2-1 för Vit mot en av våra gamla, välkända motståndare Östadkulle, underbart!!! Nu gällde det bara att ladda upp för semifinal där det väntade än tuffare motstånd!


För våra större tjejjer väntade Töllsjö i semin, ett lag som vi både vunnit och förlorat mot tidigare och alltid lika kul att möte. Lag vit hade oturen att lottas mot klara gruppvinnaren Sjömarken med tjejjer som var huvudet längre än alla i laget... Det var två rejält tuffa matcher och till slut var det Röd som gick vidare efter 2-0 mot Töllsjö, Vit åkte ur cupen efter uddamålet 0-1 mot Sjömarken (delad 5:e plats för våra 00:tjejjer).


I kvartsfinalen föll det sig faktiskt så att vårt röda lag lottades mot just Sjömarken och det var rejäl revanschstämning bland tjejjerna i det vita laget som nästan skrek sönder hallen när först Holmen gjorde 1-0 och ett lika högt (men mindre glatt) skrikande när Sjömarken reducerade. Efter full tid och en mållös förlängning väntade straffar som inte direkt varit vår allra största styrka tidigare (för att uttrycka sig snällt)... MEN, denna gång var det Holmalund som stod som matchvinnare efter några mycket välplacerade straffar och sköna räddningar av Veronika i målet... NU VÄNTADE FINAL!


I finalen var det ett mycket revanschsuget hemmalag från Södra Härene (som vi slog i gruppspelet med 1-0) som väntade... Det brukar var tuffa matcher när vi möter dessa duktiga tjejjer så vi visste vad som väntade. Precis som i semifinalen var det ett väldigt krigande med chanser åt bägge håll som avlöste varandra och efter full tid stod det fortfarande 0-0... Nu väntade förlängning och det var riktigt trötta tjejjer på bägge planhalvorna som gick ut och krigade för fullt...

Efter hjärtat i halsgropen när SHIF varit någon decimeter från att sätta ledningsmålet gör Veronika i målet en ruggigt bra avvägning och får fram bollen till Emelie N som lyckas rulla in den i fel hörn för målvakten och vi i publiken (ok, vi från Alingsås i alla fall) ropade rakt ut av lycka och när dom sedan lyckades hålla sin ledning till full tid var saken klar...


VINNARE AV HEMKÖP CUP 2011 - HOLMALUNDS F99/00!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00