Sök i den här bloggen

söndag 10 november 2013

Succé för Holmens tjejer i Holmalunds Tjejcup F15/F16

Avspark inför uppvisningen (3-0) mot Bergdalens IK F98
Holmalunds Tjejcup för tjejer födda 1997/1998 var egentligen mest tänkt som ett test och chans att spela ihop vårt lag inför Futsal-DM-F15. Självklart vet vi att alla tjejerna är grymt duktiga, men att det skulle gå såhär bra kunde man ju bara drömma om... Själva cupen startade med ett vrål, eller rättare sagt ett larm som ingen lyckades stänga av, men efter en timme får en rådig Trollhättanledare (och elektriker) nog och ser till att få tyst på eländet så cupen kan köra

HIF - Vallens IF - 2-1 (Johanna, Molly)
Vallens IF F98 är Vinnare i Tomtecupen och DM-mästare i futsal för F15 i Bohuslän, ett duktigt gäng med andra ord. Mardrömsstart för HIF som får en boll i kassen redan direkt efter avspark nästan, men upptaggade till tusen får vi in både kvittering och vinstmål innan de korta 15 minuterna är till ända, grym start!

HIF - Bergdalens IK 1 - 3-0 (Molly, Bea, Malin)
Gothiamästarna i F14 2012 och delar av laget som spelat i samma serie som Holmalunds damlag 2013, en utmaning med andra ord men kontroll från början till slut är ordet som gäller för denna match. Holmentjejerna krigar in i varenda närkamp, vinner andra- och tredjebollar och visar total iskyla vid avsluten. När Bergdalen knappt har ett enda rent skott på mål kunde Holmen lika gärna haft 4-0 om Mollys målvaktsretur inte dömts bort, världsklass!!

HIF - IK Zenith, 1-1 (Lisa)
Zeniths blivande damjuniorer tar fördel av sin storlek och trycker på rejält, men våra för dagen svartklädda hjältinnor ger sig inte och 1-1 via Lisas doja innebär att Holmen vinner gruppen, mot 2-3 år äldre tjejer, nästan helt otroligt

Kvartsfinal - HIF - Bergdalens IK 2, 1-2 e.f (1-1 i full tid Bea)
Det andra Bergdalenlaget hade förvarnats om våra tjejers framfart och sätter redan från start ett högt tempo. En ren krigarmatch där Hiftjejerna inleder med ett underbart mål och krigar ända in i kaklet. Med 38 sekunder från full tid får då Bergdalen en frispark i bra läge och det är ruggigt surt när kvitteringen kommer så nära slutet. I förlängningen sen blir det tyvärr våra motståndare som nästan direkt lyckas peta in vinstmålet och ta sig vidare till semi. Grymt spelat i vilket fall av våra tjejer och att först slå förra årets Gothia Cupmästare i F98-klassen en gång och nära nog två gånger visar verkligen vilket lyft vi fått i laget! Bergdalen går sen och vinner finalen mot Holmalunds F97/98-gäng med betydligt större siffror, vilket knappast gör våra tjejers insats sämre (bronset går till Eriksbergs F98). Idag har vi visat att tjejernas spel håller även på denna höga nivå!!

Nu är en lång dag slut och slutbetyget till våra tjejer blir självklart 5+ :) Får vi till detta spel sen i Futsal-DM-F15 så kommer det bli väldigt, väldigt svårt för våra motståndare att stå emot!

2 kommentarer:

  1. Holmalund fortsätter imponera, med er påfyllnad kommer damlaget ha många trevliga år framåt

    SvaraRadera
  2. tack å Holmens vägnar!! Det ser ljust ut på tjejsidan just nu :)

    SvaraRadera

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00