söndag 3 november 2013

HOLMENGULD I F14 KYCKLINGCUPEN 2013!!

Ett härligt Holmengäng medKycklingcupsGULDmedaljer (och grillad kyckling :)
Så är det då final i Kycklingcupens F14 för andra året på raken för Holmens sköna tjejer. På andra sidan står ett gäng vitröda tjejer som finslipat sin taktik i år och lyckats manövrera ut både vårt Blå och vårt Röda lag från årets turnering. Denna gång är planen att vi ska låta dom försöka föra matchen och att vi istället är det lag som ligger på lur och väntar på kontringsmöjligheter.

I gruppspelet uppe i Albert Hall tog det lång tid att få hål på SMSK/Magras täta försvar, men till sist vann vi den matchen med 2-0. Där kände vi väl aldrig att det blev riktigt farligt, men i final kan ju vad som helst hända. Dom vita får en kort period i början när det blir någon farlig frispark och till och med något skott på mål, men efter det jobbar våra Holmentjejer in sig mer och mer i matchen och efter bara någon minut är det som om bollen går på snöre mellan backlinjen och anfallarna och till sist är det en riktig smörpassning från Johanna som letar sig fram till Molly som trycker in 1-0 mellan benen på motståndarnas duktiga målvakt.

Efter detta ledningsmål skulle man kunna tro att vi lägger oss på försvar och håller detta resultat, men istället är det närmre 2-0 än 1-1 tex. med en grym stolpträff från Holmen med några minuter kvar på matchen och när signalen för full tid går är det absolut ingen tvekan om att bästa lag vunnit! Vi får ändå lov att ge stort cred till SMSK/Magra som jobbar med sitt spelarmaterial på allra bästa sätt och tankarna går väl till Chelsea som körde ett liknande upplägg när dom mötte Barca i Champions Legaue-finalen för ett tag sen. Då gick det hem, denna gång vann bolltrollarna i Holmalund VIT som gick obesegrade genom hela cupen med 9-0 i målskillnad, respekt :)

Nu väntar vår avslutning på onsdag 6/11 och när vi började planera skojade vi om hur kul det skulle vara att kunna fira både Serievinst, Elljuscupsguld och Kycklingcupsguld och nu är den önskningen sann! HOLMENS F99/00-TJEJER ÄR BARA SÅ BÄST!!

PS: Holmalunds IF visade verkligen vart skåpet ska stå med GULD i F12, F14, F16 och F19 idag! Vi har att bygga på till A-laget för lång tid framöver :)