Sök i den här bloggen

lördag 16 november 2013

Holmens tjejer styr upp TjejCupen F9

hmmm... när ska vi använda det röda kortet egentligen....
Hela 10 tjejer från F99/00 hade anmält sig till domarutbildning och att döma dagens Holmalunds Tjejcup F9, riktigt kul att se! 

Att sätta sig in i hur svårt det är för domare att ta sekundsnabba beslut är en oerhört nyttig upplevelse för en fotbollsspelare. I denna ålder med nioåringar så är det oftast inte problem med spelarna som nästan alltid lyssnar direkt och gör som domarna säger. Tyvärr är det inte alltid som vi ledare lever upp till samma exempel och att höra tränare gnälla högt över domslut och "favoriseringar" skär kanske extra hårt när man känner domarna och vet vilken energi dom lägger ner för att vara med och hjälpa klubben att genomföra matcherna. Utan domare blir det ingen match och det lär nog både en och annan tränare behöva lära sig (tips: gå avspark och Bas1+2 så får ni med er övningar och upplevelser även på detta område).

Dagens cup gick väl ändå ganska smärtfritt och våra tjejer gör ett jätteduktigt jobb att hålla ordning på planen. Utöver själva upplevelsen att just vara domare är det såklart också en väldigt nyttig erfarenhet runt hur man måste tänka som domaren som tjejerna kan ta med sig ut som fotbollsspelare och ha nytta av i kommande matcher!

Nästa år borde det vara dags att börja döma även utomhus, blir intressant att se vilka av tjejerna som fastnat lite extra för detta uppdrag. Eftersom majoriteten av föreningarnas matcher döms av föreningsdomare så är det ju också extra viktigt för Holmalund att premiera tjejer och killar som tar uppgiften att hjälpa till som domare, vi får hoppas att klubben ser till att göra så!

PS: I F9 körs inte slutspel så ingen cupvinnare koras, men stort grattis till alla duktiga tjejer som varit med och spelat i dagens F9-cup, ni har det viktigaste med er, att ha roligt tillsammans på planen och utanför!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00