Sök i den här bloggen

söndag 15 april 2012

Öbollen - Motståndarlag i F00, 2012

Så var då vårens cuper avslutade och vi börjar nu fokusera helt på seriespelet där vi kommer pendla mellan gamla välkända lag i regionen och nya upplevelser i en ny Trollhättanserie.

Men, vi märker redan nu att många av tjejerna börjat längta efter sommarens cuper och Öbollen står ju först på listan där. Förra årets underbart soliga cup hoppas vi såklart på repris av i år och skulle vi få med oss ännu ett guld så blir det grädde på moset :)

Nu är cupen redan fullbokad i vår klass så vi tänkte det kunde vara dags att ta en kik på vad vi har att vänta oss i sommar. Flera av lagen är gamla bekantingar medans andra är helt nya för oss så där får vi luska lite på deras lagsidor :)

Anderstorps IF
Detta laget är en ny bekantskap för oss och kul med ett lag nerifrån inlandet som söker sig utåt kusten! När vi tjuvkikar på deras lagsida ser vi att dom har en hel del vinster med sig både från sin serie och diverse cuper dom varit med på.

BK Häcken (2 lag)
Våra finalmotståndare från Supercupen nu senast. Riktigt duktigt lag med några tjejer som verkligen har det där lilla extra. Här har vi revansch att utkräva :)

BK Lobo
Svårt att säga något om detta lag som vi sett i en del cup-uppställningar men själva aldrig fått möta. Lagsidan  är lika blank som senaste cupen (Öbollen Vinter), men sådant ska vi inte luras av, en joker kanske...

Eriksbergs IF (2 lag)
6-2 i målskillnad i Holmens favör och vinst de senaste tre mötena, men Eriksberg har vi endast mött inomhus och det är en rejäl skillnad på hur ett lag spelar på gräs! Ett hårdsatsande Göteborgslag!

Hallby IF
Intressant motståndare... Dessa tjejer har vi inte mött sedan semifinalen i Borås Ungdoms Arena Cup 2010. Den matchen slutade 4-0 till Holmen där vi sen gick vidare till att vinna guld. Slutade trea i sin serie förra året med 9 vinster så är nog också ett duktigt lag!

Halvorstorps IS (2 lag)
Före höstens Elljuscup hade vi aldrig stött på Halvorstorp, men sen dess har vi mötts fem gånger där Holmalund dragit längsta strået fyra av dessa möten. Ett duktigt lag som passar vår spelstil väldigt bra!

Holmalunds IF
Ja just det, här är ju vi... regerande mästare i F00-klassen av Öbollen :)

IFK Hindås
Ett duktigt lag som bland annat tog silver i F00-klassen 2010 (vilket vi fick höra när vi träffade dom utanför planen 2011 :). Från i år verkar det dock som att det är ett rent 00-lag så kommer bli intressant att se hur detta gäng gör ifrån sig i cupen. Vi har aldrig stött på dom, hittills...

IK Zenith (2 lag)
Förra årets finalmotståndare i Öbollen för Holmen... Sedan de matcherna har vi åkt på däng i Bebben Cup och tagit revansch i Öbollen Vintercup. Ett duktigt lag som spelar ganska likt Holmen och alltid ligger långt fram i placeringarna!

Lerums IS
Ett riktigt duktigt lag som vi bland annat fick vika oss mot i finalen av Intersport Tjejcup nu i vintras. Vi försökte länge passa in en träningsmatch lagen i mellan nu i vår, men fullbokade kalendrar på bägge håll satte stopp. Vi får väl se om det är i Öbollen vi får chans till revansch från senast :)

Ljungbyholms GoIF
Detta lag från syd-östra Sverige måste nog vara det gäng som åker längst för sommarens Öboll. Hittar på deras lagsida en 2:a placering i en cup, men inte mycket mer... Dagens andra joker...

Mölnlycke IF
Konstigt nog har vi aldrig stött på Mölnlyckes 00:or i någon turnering. En ganska stor klubb med lång historia och vi förbereder oss för en drabbning :)

Näsets SK
Inte heller Näsets 00:or har vi mött (endast deras 99:or som dom visserligen verkar träna ihop med ibland). Laget har en trupp om ungefär lika många 00:or som vi i Holmen.

Skoftebyns IF
Ett härligt lag som vi delade våning med förra årets Öboll (hoppas vi hamnar i samma hus igen). Endast mötta en gång där Holmen vann med uddamålet, men då vi har dom som motståndare i årets serie kommer vi att ha fått känt på varandra några gånger igen innan det är dags för cup!

Torslanda IK (2 lag)
Oavgjort möte senast i Supercupen där Holmen vann gruppen placeringen före detta gäng. Ett riktigt fysiskt lag som är svåra att möta vilken dag som helst, alltid högt placerade!

Ytterby IS
Av någon anledning känns det som vi borde ha mött Ytterby någon gång, men det har vi faktiskt aldrig gjort. Svårt lag att få grepp om, kanske cupens tredje joker!?

Öckerö IF
Öckerö har vi mött tre gånger, vunnit tre gånger mot och ändå tog dom sig vidare från slutspelet i Öbollen Vintercup på vår bekostnad på bättre målskillnad... Revansch...

Øvrevoll Hosle IL (2 lag)
Sist, men inte minst så dyker det upp ett Norskt fotbollsgäng med två stycken lag i vår åldersklass. Ganska självklart är det nog få av motståndarna i denna cup som stött på dessa norska tjejer, men bara det att ett norskt lag åker ner för en cup i Sverige, med två lag säger väl att dom är ganska kaxiga :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00