Sök i den här bloggen

söndag 22 april 2012

Dussinet fullt mot Älvängen

Idag fick Holmen besök av Älvängens F00-tjejer som kom till Alingsås med en rykande färsk bronsmedalj från Ytterbycupen i bagaget. Vi har ju endast mött dessa tjejer i inomhusfotboll tidigare och det var ett laddat gäng dubbelnollor som väntade på att få köra årets första match på riktigt gräs!

Matchen började extremt rörigt och det verkade som våra 9-mannaträningar snurrat till 7-mannatänket litegrann. Älvängen fick både en och två målchanser, hörnor med mera innan vi lyckades få ordning på positionerna och började flytta upp spelet till våra motståndares planhalva. Efter sådär 5 minuter kom då första målet och någon minut senare en repris, båda målen signerade Elenora (som senare gjorde ett till för att fullborda årets första hat-trick). Detta var startskottet till ett riktigt målfyrverkeri och när vi gick till halvleksvila var ställningen 6-0 till Holmen.

Andra halvlek började som vi avslutade första med ett snabbt mål av Emelie (dagens andra hat-trickare+ med 4 mål) och nu var det en ren fröjd att se passningsspelet á la Barcelona med snabba, precisa passningar och perfekta löpningar utan boll och det var både en och flera skott som gick nästan i mål utöver de bollar som ramlade in. Åt andra hållet hade vi en backlinje som inte släppte till en millimeter och kom väl en boll fram så drevs den snabbt och lugnt tillbaks upp till någon av våra anfallare som direkt ställde om spelet.

När matchen blåstes av så var slutresultatet 12-1 och ett riktigt styrkebesked för våra tjejer att ta med sig till spelet i Division 7 Trollhättan i år! Där kör vi första matchen den 6 maj (12.00) när Skoftebyn (som faktiskt tog Guldet i Ytterbycupen vi nämnde tidigare) kommer på besök till Alingsås! Då vässar vi upp oss ytterligare ett snäpp!