lördag 28 april 2012

En riktigt bra träningsmatch

Så var det då äntligen dags att runda av försäsongen genom vår största utmaning hittills, att på deras hemmaplan möta ett lag som vunnit i stort sett allt dom ställt upp i det senaste, med en målskillnad i vår om 130-19 som vunnit sina senaste träningsmatcher i vår med bla 10-4 (mot Älvängen F99), 15-1 (mot BK Häcken) och nu senast 16-2 (mot Hovås/Billdal) + 11-0 mot Öckerö... Göteborgssuveränerna Hönö/Björkö F99... Vårt motto är ju att skall man bli bäst så måste man möta de bästa!

Matchen började lite snurrigt då vi precis missade en färja och när vi väl var framme på planen var det i stort sett dags för match och ingen tid att skjuta/värma upp ordentligt. Tyvärr följde denna förvirring med lite ut på planen och positionsspelet kunde väl ha börjat bättre. Första 10 minuterna höll vi ändå bra emot innan en friställd HB-tjej lobbade (!!) över en framrusande Veronica i mål, inte mycket att göra emot. Därefter följde två snabba mål till för HB innan Siri prickskjuter in 1-3 från vänsterkanten. Nu började Holmen komma mer och mer över på motståndarnas planhalva, men mot ett sådant här duktigt motstånd får man inte lämna luckor och tyvärr hinner HB få in två mål till innan halvlekssignalen ljuder.

I andra halvlek var det bara ett mål som gällde, att försöka knapra in försprånget från första halvlek och när passningarna börjar sitta ordentligt och tjejerna löper i luckor som uppstår tar det inte lång stund innan Molly reducerar till 2-5 och nu börjar vi få kontroll på spelet mer och mer. Några minuter senare är det lite deja-vu när Molly efter en underbar passning från Siri (!?) löper in i en lucka och rivs ner i straffområdet. Utvisning (!) på HB-tjej i 5 minuter och en straff som Molly två gånger om (första för tidigt) hårt trycker in bakom målvakten. 3-5 och vi började få häng på en utjämning då vi även stundtals ägde spelet.

Nu är ju dock inte Hönö/Björkö ett lag som är vana att släppa till allt för mycket och tyvärr för oss har dom en otäck precision att ta till vara minsta lilla misstag motståndarna gör och likaså i denna matchen när det istället för 4-5 blir 6-3 efter ett ruggigt hårt skott från deras spjutspets som nästan sänker Veronica i mål. Riktigt fin gest från HB-tjejen också att stanna kvar och se hur det gick med vår målvakt, kudos där! 7-3 uppstår också genom minsta lilla tapp i vårt målområde och 8-3 sen var faktiskt off-side (men grymt svårt för domaren att se alla situationer och det var en riktigt bra domare som annars var med och tog bra beslut matchen igenom!)

Avslutningsvis är detta en match som vi skall vara riktigt nöjda med. Träningsmatcher är till för att lära sig något nytt och det kan man mycket väl säga att vi gjorde idag. Vi fick möjlighet att matcha några av våra nyare spelare som inte spelat så mycket matcher och ett kvitto på att ingen kommer vika ner sig i serien! Vi har nog heller aldrig mött ett lag som har så säkra spelare som Hönö/Björkö och om vi tittar på deras matchfacit i vår så har dom inte heller släppt in tre mål mot något annat lag förutom när dom förlorade finalen i Öbollen F99 mot Torslanda (och inomhus är absolut inte samma sak som en riktig gräsmatch). Holmens backlinje var ruggigt stabil och våra passningar hittade oftast rätt adress. Nu ser vi fram emot de inledande matcherna i våra serier och ser vi till dagens Holmalundspel så har vi en riktigt rolig fotbollsserie framför oss!