måndag 2 april 2012

Holmen plockar hem Silver i Supercupen 2012

1:a april och dags för Holmalunds sköna tjejer att återigen bege sig ner till Göteborg för årets första utomhuscup. Förra gången vi var på besök blev inte direkt någon succé och det var ett gäng fullt av revanschlusta som vid 10-tiden beträdde Påvelunds sköna konstgräsplan...

Nu var det inte bara premiär för utomhuscup, det skulle även bli första gången som vi överhuvudtaget testade på att spela 9-manna mot ett annat lag (!!) och bara att försöka spela efter ett helt nytt spelsystem skulle bli en utmaning att bita i. Deltagande lag i cupen håller samtliga en riktigt hög nivå och vi visste att för att komma vidare gällde det att plocka med vårt fina 7-mannaspel och växla upp med 2 extra spelare på planen.

Dagens matcher gick som följande...

Holmalunds IF - Sävedalen IF - 4-2

Dagens första match var mot ett lag vi bara mött två gånger tidigare och resultatet då blev en förlust och en vinst. Nu var det dags att sätta full fart från början och under första halvlek började man fundera på hur duktiga våra tjejer kan bli med lite mer träning för Holmen ägde spelet totalt och avslutade halvleken med en 2-0 ledning (Molly, Helin).

Kanske blev vi lite väl sturska, för när Sävedalen kom ångande ut i början av andra halvlek så hade vi inte riktigt samtliga positioner på plats och då en oturlig målvaktsrensning studsar så att en motståndare helt plötsligt blir fri är det reducerat. Lite chockade försöker vi få ordning på spelet, men får återigen igen se motståndarna rinna igenom och utjämna. Efter detta tar vi oss i kragen och det är återigen Molly som till sist resolut trycker in 3-2 som står sig till allra sista minuten då Elenora från kanten drar in 4-2 som sedan står sig matchen ut. En riktigt bra början på cupen och ett bra betyg på vår första 9-manna!

Holmalunds IF  - Torslanda IK - 0-0
Torslandas 00:or hade vi bara mött en gång tidigare, Öbollen Vinter i år där dom vann med uddamålet. Vi kände att detta kanske var vår svåraste motståndare i gruppen då även dom vunnit mot Sävedalen och detta var verkligen en match som gungade fram och tillbaks. Efter full tid stod det fortfarande 0-0 och eftersom Holmen hade bättre poängskillnad innebar det att vi vunnit vår grupp! Härlig revansch sen senast (detta Torslandalag slutade förresten på en hedrande tredjeplats till slut, grattis!!)

KVARTSFINAL - Holmalunds IF - Mölndal IF - 2-0 (0-0 full tid, straffar)
Även Mölndals F00 var ett lag vi endast mött en gång tidigare. Då i Intersportcupen i vintras slog Holmen dem med 3-0, men utomhus är en helt annan sak och vi visste att detta gäng övat 9-manna ett antal gånger tidigare i år så det var bara att bita i! Ännu en kämpamatch och även om det i denna match mycket var Holmalund som hade taktpinnen så var det ett gäng stolpar, ribbor och inte minst duktiga backar ivägen så återigen en match som slutade oavgjort efter förlängning och vi stod inför en "favorit i repris", straffar...

Just straffar har varit vår Akilleshäl i mer än en cupmatch, men fem modiga tjejer anmälde sig direkt för att bli våra straffskyttar, Molly, Siri, Helin, Cornelia, Elenora.... För att göra en lång historia kort så sätter Helin och Cornelia sina straffar och när Emelie räddar samtliga motståndarskott så är det klart att Holmen är i semifinal!!

SEMIFINAL - Holmalunds IF - Älvsborgs FF - 3-1 (1-1 full tid, straffar)
I semifinalen väntade det vassaste av arrangerande Älvsborgs två duktiga lag och med "Bebben" fortfarande i minnet visste vi att det bara var full fart framåt som gällde från start. Spelet går på räls och när ett av alla våra framstick slinker igenom är Emelie snabb att sätta till foten och plötsligt står det 1-0 till Holmen. Riktigt vasst och helt rättvist!

Nu visar sig dock att vi inte spelat 9-manna tidigare och det börjar spricka lite i placeringarna och när Älvsborg gör en repris på vårt mål så är det lika plötsligt utjämnat. Nu tar dock Holmen över spelet igen och trycker på för fullt för ett vinstmål. I sista minuten ropar vi på straff när en Älvsborgstjej får bollen på handen precis framför eget mål, men domaren väljer att fria och blåser kort därefter av matchen. En mållös förlängning leder återigen till straffdrama och lite av deja vu när Helin och Molly sätter var sin straff och Emelie återigen räddar samtliga motståndarskott. Holmen är i FINAL!

FINAL - Holmalunds IF - BK Häcken - 0-1 (Förlängning, Golden Goal)
Våra finalmotståndare BK Häcken hade fullkomligen mosat sina motståndare under dagen och sett till vår historik kände vi lite att ett Silver faktiskt skulle vara mer än förväntat, men självklart är det som alltid vinst som gäller vid avspark.

Vårt senaste möte slutade ju 3-0 till Holmen (Öbollen Vinter) så misstanken att det var ett revanschsuget motståndarlag var väl ganska väluppbyggd :) Häcken har två anfallare som sticker ut lite mer som vi ändå haft koll på under dagen och kunnat visa våra tjejer att hålla ett extra öga på. Under två halvlekar + 4/5 av förlängningen var det en match med målchanser åt båda håll (även om i sanningens namn kanske Häcken hade några lite vassare chanser). När matchen då slutat mållöst och förlängningen nästan var över var vi nog några stycken som började fundera på ifall vi återigen skulle ha lyckan med oss i straffläggningen... Men då med 1 minut kvar att spela så lyckas Häckens bästa spelare få med sig bollen och lobba in det Golden Goal som betyder Guld till Hisingen och ett vunnet Silver till Alingsås...

Nu var det väl inte riktigt alla Holmentjejer som jublade högt över Silvret, men vinnarskallar är såklart något alla duktiga spelare har. Men sammanfattat så var detta både våra första 9-mannamatcher överhuvudtaget och vi slog alla duktiga Göteborgslag förutom ett och VANN ett Silver, kom ihåg det tjejer!!