Sök i den här bloggen

lördag 7 maj 2011

Öxnevalla Cup - Solstrålar från Alingsås


06.20 samlades ett gäng inte så överdrivet pigga Holmentjejjer på Holmalyckan för avfärd ner mot Öxnevalla. Det lovades finfint väder under dagen och det är ju alltid ett extra plus när man är iväg på sådana här cuper.

09.00 gick startskottet då HIF mötte Högvad/Kindaholm, ett gäng vi aldrig stött på tidigare och (tyvärr) vår vana trogen var det lite seg start och motståndarna fick in en väldigt enkel boll och ledde med 0-1 efter några minuter. Då dessa matcher endast kördes i 15 minuter var detta nog tändvätskan som behövdes för nu blev det ett helt annat spel. Helin var tösen som satte vårt första mål för dagen och därefter var Eleonora snabb att replikera. Perfekt att starta med en vinst!!


För match två var det lite struligt runt starttider, då det tydligen tillkommit lag i sista minuten som vi inte fått reda på. När vi ställde upp vid 11.00 så visade det sig att vårt schema inte stämde, så det var bara att knalla av planen igen och vänta sisådär 40 minuter till (något som inte direkt gjorde tjejjerna glada då vi redan väntat 2 timmar på att matchen skulle komma igång).

Denna gång var det hemmalaget Öxnevalla som stod på andra sidan och i denna match var samtliga HIF:are med från starten... Ett samlat försvar såg till att våra vänner i Öxnevalla inte fick inte några mål och framåt tyckte Emelie det var dags att presentera sig i målgörargänget med ett hårt distansskott som letade sig in i "fel" hörn för målvakten. Mål 2, som i förra matchen gjordes av Eleonora som nästan sprang in själv i mål med bollen. Ännu en seger och nu låg vi riktigt bra till i gruppen!


IFK Fjärås som väntade i match 3 är ett gäng välväxta tjejjer som såg riktigt proffsiga ut. Som bortalag fick vi bylta på oss lite extra i denna match med oranga västar som kanske inte riktigt var ultimat färg för att skilja lagen från varandra, men det fick väl gå (till nästa turnering kanske vi ska ha bägge ställen med oss!?). Matchen böljade fram och tillbaks ett tag innan Emelie återigen tog tag i taktpinnen och tryckte in ett ledningsmål.

Efter drygt halva matchen var det rent ärligt spel på en planhalva och våra backar stod halvvägs in i deras plan så att det skulle bli fler mål var ingen överraskning, men att Klara skulle trycka in både 2-0 och 3-0 hade nog inte många väntat sig. Härligt jobbat och det är väl underbart att så många av våra töser kan spela på i stort sett vilken position som helst och producera!! I och med detta var Holmen klara gruppvinnare med 7-1 i målskillnad!


Kvartsfinalen skulle dröja läääänge, då det var tre grupper som skulle spela klart och vi skulle få möta "näst bästa trean". Strax efter 15-tiden var det då klart att det var Tranås FF som skulle stå på andra sidan och ännu en röd-röd match, men denna gång fick motståndarna bära västar.

Jag vet inte om det var underskattning av motståndarna eller kanske trötthet efter flera timmars solgass som avgjorde, men detta var första matchen vi inte lyckades få in bollen i mål på full tid. Nu väntade straffar och inte många av tjejjerna som skrek av glädje att stå först i kön. För att göra en lång historia kort så blev det ändå Emelie och Siri som tryckte in sina straffar och Veronika fixade motståndarnas skott (utom ett) så HIF var vidare till semifinal med en darrning...


I semin väntade vinnaren av grupp 1, Västra Mark som vi hört talas om tidigare som ett riktigt, riktigt vasst lag. Dom hade vunnit sin grupp i lika stor stil som vi så det var bara att ladda upp rejält och våra töser såg nu chansen till ännu en final på kort tid framför sig. Västra Mark hade nog inte förväntat sig sådant motstånd av dessa något år yngre tjejjer så det spred sig en anings frustration hos dom att inte få in några mål. Tyvärr var det likadant för Holmen så efter full tid var det dags för ännu en omgång straffar.

Om möjligt var det nu ännu lägre självförtroende i truppen runt att skjuta, men våra målgörare ställde upp och vissa satt och andra fick motståndarnas duktiga målvakt tag i. Efter första omgången stod det 3-3 i straffar och det var dags för avgörande... Efter en lång match fick vi se motståndarna jubla och själva fundera på ta med lite extra straffläggningsmoment i kommande träningar. Västra Mark kan vi lägga till, tog senare guldet i samma utklassningsstil som dom haft mot alla andra lag i cupen, förutom Holmalunds FF!!

Men... nu väntade match om tredjepris direkt, så det var ingen mer tid till fundering, dags att ladda om...


I dagens sista match stod ännu ett duktigt lag på andra sidan, Kinnahult (grön) vars lagkompisar i det andra Kinnahultlaget spelade final på andra planen lite senare. Om det nu var utmattning av att spela match igen direkt efter semifinalen eller om tjejjerna mentalt hade ställt in sig på att vinna guldet vet jag inte, men det var absolut inte samma fart och passningsspel som tidigare.

Även om det var Holmen som började bäst och tryckte på för ett ledningsmål så lyckades Kinnahults duktiga målvakt mota bort alla skott och det spred sig lite frustration i HIF... På ett av väldigt få besök i vår målgård lyckades ett skott ramla in mellan stolparna och det var precis som om luften gick ur våra tjejjer som kämpat hela dagen för att få med sig ännu en medalj hem. 0-1 blev slutresultat, men det var ändå ett GULDGÄNG som satte sig i bilarna hemåt efter en mycket hedrande fjärdeplats och endast en förlorad spelmatch under hela dagen. Det kommer fler matcher och cuper framåt och fler chanser att vinna och fortsätter ni såhär finns det ingen tvekan om att det kommer vara HIF som står som segrare framåt!

Fler bilder från dagen hittar du på denna länk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00