måndag 2 maj 2011

Holmalunds IF - Floda GoIF 8-0

Så var det då dags för sista träningsmatchen innan serierna drar igång och denna härligt soliga söndag åkte vi till Floda för att möta deras tjejjer som vi kommer stöta på i serien framåt (högupplösta bilder från dagen hittar du på denna länk)
Vädret lovade gott, lagom varmt och soligt var ett perfekt upplägg både för tjejjerna såväl som vi som stod bredvid och hejjade på. Flodas konstgräsplan var riktigt bra och det var ett gäng taggade tjejjer som ställde sig på plan för att se till att vår sista träningsmatch inte blev ännu en förlust (även om just träningsmatcherna faktiskt är till för att testa lite nya positioner och upplägg).

Förra gången vi mötte Floda rivstartade dom och chockade oss med ett baklängesmål, dom gjorde ett försök även denna gång men nu var vi med på noterna och tryckte tillbaks dom till egen planhalva ganska snabbt och sedan började Holmen show...
Sanningen att säga verkade Flodas lag vara ett rent 00-lag och ungefär hälften av de Holmentjejjer som deltog idag är födda 99, men det har å andra sidan även våra 00-tjejjer råkat ut för ett antal gånger och denna gång var det verkligen spel mot ett mål.

Efter första halvlek ledde vi med 6-0 (som hade kunnat varit fler mål om vi satt alla chanser) och att säga att det var ett gäng nöjda tjejjer som gick av för att vila är inte att ta i för mycket :) Tyvärr hade 98:ornas lag råkat ut för ett gäng sjukdomsfall i truppen så Veronika, Siri och Ellen blixtinkallades för match uppe i Falköping och var tvungna att åka iväg, men det gjorde egentligen bara att resten av de spelsugna tjejjerna fick mer speltid.
I andra halvlek testades nya positioner för fulla muggar där backar gick upp på mitten och anfall, mittfältare gick ner i backlinjen etc och som allt annat denna soliga dag funkade även detta klockrent och det var riktigt roligt att se vissa töser verkligen ge allt i sina nya positioner!

Halvlekens "deja-vu"-ögonblick blev annars Holmens 4-5 hörnor på raken där Nelly slår en hörna, en motståndare sparkar ut bollen över linjen, Nelly får springa och hämta bollen och sedan börja om... Där hade vi nog kunnat få in något mer mål, men det blev ändå 2 nya mål i andra halvlek och en säker vinst med 8-0 i ryggen inför serien och alla kommande matcher. HÄRLIGT JOBBAT TJEJJER!