torsdag 26 maj 2011

Dalsjöfors GoIF - Holmalund F99/00 1 - 4

Det började mindre bra med hela fyra återbud från kallade spelare men då Veronika hade möjlighet att hoppa in i mål och Vera tog plats på högerkanten hade vi åtminstone med oss 12 spelare och karavanen satte av mot Dalsjöfors.

Väl framme var det en härlig plan som väntade och ett gäng gröntröjade tjejer som stod på andra sidan och var pigga på att sätta igång. Själva avslutade vi uppvärmningen med en avslappsningsövning och det var helt underbart att se 12 vitskjortade tjejer som ligger på rygg i gräset, blundar och är så avslappnade och redo för match man bara kan vara.

När matchen väl satte igång tog det 2-3 minuter innan Klara satte fram det långa benet och plötsligt stod det 1-0 till Holmen. En underbar start och det var nästan så man började tänka tillbaks på Fristadsmatchen, men det skulle snabbt visa sig att det här var ett helt annat lag vi mötte denna gång. Dalsjöfors nästa anfall följde dom upp rejält och vi fick oss läxan att verkligen fortsätta spela så länge bollen är på plan och inte tro att den skall rulla ut bara för att det ser ut så. En av deras anfallare sög tag i bollen och sköt ett riktigt snyggt skott rakt upp i krysset, helt otagbart för Veronika. Nu var det dags för lite motivation och det blev det! Bakifrån styrde Cornelia upp hela backlinjen och så fort det kom en boll mot vår planhalva var antingen hon, Lisa eller Emmie på plats att passa upp den till våra anfallare. Ett av dessa skott kom till Helin som gjorde en ruggigt snygg dragning innan hon riktigt smekte fram bollen till Emelie som tryckte in ett av de snyggaste målen vi sett på länge. Halvleken avslutades 2-1 till Holmen.

Andra halvlek hade helt klart Dalsjöfors fått order att köra för fullt framåt och de första minuterna var det nästan bara försvara som gällde. Efter ett tag fick vi ändå igång vårt passningsspel och det var flera, flera passningar som nådde nääästan ända fram men till slut fick vår lilla miniångvält Eleonora nog och fullkomligt vräkte sig fram och tryckte in 3-1. Matchen fortsatte i samma stil att vi anföll och våra motståndare fick en och annan kontring men fick direkt 2-3 Holmentjejer på sig och jag tror ärligt talat att dom inte fick ett enda rent skott mot mål. Det fick däremot vi då Eleonora inte tyckte ett mål var nog utan forcerade in 4-1 som till slut blev slutresultatet. En liten stund senare blåstes matchen av och Holmalunds (för dagen) vit-tröjade spelare fick höja armarna och vråla ut ett segervrål. Nu är vi solklara serietabellsledare med en målskillnad om 20-2!!

Matchens Kanon: Cornelia, slet matchen i sträck över hela planen!!
Matchens Mål: Emelie, gjort till signum att göra snygga mål :)
Målvaktsspel: 1 poäng, Veronika, härligt!
Matchens Back: Lisa, rensade som hon aldrig gjort annat, jättebra!!
Matchens Passningsspelare: Helin, passningar när man bara älskar fotboll!!