söndag 9 mars 2014

Stark premiär mot Eriksbergs IF

Så var då premiären avklarad för det nykomponerade laget inför kommande DM F14 och vilket härligt spel vi bjöds på. Starka Eriksbergs IF vann ju högsta divisionen av Sanktan F00 förra året och dessutom vårt senaste möte, så vi visste att det bara var att bita i för att ta hem denna match.

I det sköna vårvädret nere på Hisingen blåste det friskt åt vårt håll första halvlek och EIFs starka och snabba passningsspel öppnade matchen med hård press mot vårt mål. Vi hade till en början väldigt svårt att få kontroll på bollen och EIF hade både en och två målchanser (framförallt på fasta situationer nere på vår planhalva). Precis som vi visste före match har vi ju enastående talanger i dessa åldersklasser och de här matcherna är ju framförallt till för att spela ihop laget som faktiskt aldrig i sin helhet stått på en plan tillsammans. Idag visade verkligen alla att dom tar för sig på sina olika positioner, allt från ett riktigt starkt jobbande försvar med en härligt aktiv målvakt, till ett bollvinnande mittfält och blixtsnabba anfallare som efter hand började göra livet surt för EIF. I sådär 20:e matchminuten får vi vår första hörna där Lisa00 får till en skön lyftning som Bea till sist rakar in i mål. Härligt, inte minst efter att ha stått emot EIFs anfall tidigare i matchen. Med bara någon minut kvar på halvleken får då ändå EIF till sist till ett bra inlägg där en tjej får kanonträff och det är kvitterat.

I andra halvlek är det då Holmen som har vinden i ryggen och nu börjar det märkas än mer vilken styrkeuppvisning vi gjorde i början av första halvlek. EIF startar visserligen halvleken i rasande tempo och gör sitt bästa för att ta ledningen, men ett grymt jobbande backlås stänger till totalt och likadant på kanterna där EIF visserligen får till ett och annat inlägg, men blir störda så det inte blir helt rena skott. Till sist blir det istället Holmen som tar ledningen igen när Bea och Elenora kommer helt ensamma med en back som dom sticker förbi och Elenora får till sist avsluta på ett grymt kyligt sätt, 2-1 till Holmen. 3-1 är det sen Bea som gör själv efter en skön rusning efter assist av Lisa00 och en stund senare är det Madde som blir framspelad av Elin, kommer helt fri och ser till att fastställa slutresultatet till 4-1 för Holmalund.

Grymt lovande det här tjejer, Eriksberg är utan tvekan ett av Göteborgs bästa 00-lag och här visar vi upp ett lagspel som är riktigt bra och med lite fler matcher ihop kommer att bli ruggigt grymt. Tack alla spelare och föräldrar som åkt med ner till Eriksberg, härligt att inleda utesäsongen på detta sätt!