Sök i den här bloggen

söndag 2 mars 2014

Silversurfare i Vedums Tjejcup F16

lite gladare miner förra året, men bästa laget i F16-cupen totalt sett!!
Vi påminner alla igen... TjejCupen i Vedums F16-klass samlar många duktiga lag med tjejer i 16-17-årsålder och här kommer vi med ett gäng där dom äldsta knappt fyllt 15 och dom yngsta är 13. Vi vinner ena gruppen och kommer tvåa på målskillnad i den andra och rundar till slut av med att pressa dom slutgiltiga vinnarna till sudden. Man kan knappast hitta ett mer vunnet silver!!

HIF VIT - Fristad GOIF Grön 1-0, Molly (Siri)
Detta Fristadgäng kom precis som vi med två någorlunda jämnstarka lag. Vi brukar ju inte öppna allra piggast, men här visade våra tjejer verkligen vilken skön teknik vi har i laget och 1-0 var helt rättvist!

HIF RÖD - Fristad GOIF Vit 1-0, Bea (Johanna)
Det andra Fristadlaget var kanske aningen svagare än det första, men kämpade rejält. Trots ordentligt spelövertag var det till sist ännu en rättvis seger som kunder varit större!

HIF VIT - Brämhults IK 0-0
Tuffaste motståndet i gruppen och gruppvinnaren (på ett mer gjort mål) Brämhult var ett riktigt stabilt gäng. Klart passningsskickligaste laget vi mött på ett tag och snyggt fysiska i närkamperna. Både dom och Holmen hade flera lägen att göra mål, men 0-0 speglar ändå matchbilden ganska bra!

HIF RÖD - Vedums AIS Röd 2-0, Lisa (Jonna), Malin (Emelie)
Hemmalaget Vedum har vi ju stött på förut och förra året gjorde dom att ett av våra lag inte gick vidare från gruppen genom en 0-0-match. I år gav vi dom inte en chans att lägga sig på försvar, utan satte full fart från start. 2-0 hade kunnat varit större, men en komfortabel vinst!

HIF VIT - Mellby/Järpås 0-0
Detta röda gäng krigade ordentligt och storleken på våra tjejer skiljde rejält. En match där vi helst hade vunnit såklart för att undvika match mot vårt andra lag. Men tyvärr kunde vi inte utnyttja de målchanser vi fick så oavgjort här gjorde att vi kom tvåa i gruppen efter Brämhult som gjort ett mål mer än oss.

HIF RÖD - Tidan/Moholm 1-0, Johanna (Lisa)
Förlust i denna match och vi hade kunnat komma 1-3 i gruppen (målskillnad) så även om det klart hade varit trevligare att få en annan motståndare än vårt Vita lag i kvarten så var det såklart bara järnet framåt som gällde. Tidan/Moholm är ett av dessa lag vi aldrig stött på innan och även om HIF hade passningsspelet så försvarade dom sig bra. 1-0 gjorde att lag Röd vinner gruppen på tre vinster och spelar kvartsfinal mot lag Vit.

KVART: HIF RÖD - HIF VIT 2-1, Lisa (Moa), Molly (Bea), Johanna (Lisa)
Två lag som känner varandra om man säger så... Full fart framåt åt bägge håll och oavgjort i antal målchanser när halva matchen gått. Då blir det en miss vid byte i lag Vit och Moa smörpassar fram till Lisas 1-0. Ställningskrig och kvittering en stund senare på ett väldigt annorlunda mål, där Bea som målis rensar bollen rakt i ansiktet på en framrusande Molly som på något sätt lyckas få in en kvittering med ansiktet (!). 1-1 i full tid, så sudden... Där dröjer det till sista minuten innan lag Röd får utdelning på en målchans och Johanna överlistar Verro... Tråkigt för lag vit som kämpat grymt, men ändå måste ju ett av lagen vinna och lag Vit förlorar faktiskt inte mot något annat lag i cupen än oss själva!

SEMI: HIF RÖD - Toarpsalliansen F98 2-0, Lisa, Emelie (Straffar)
Detta blandlag från Boråshållet är en samling stadiga tjejer med mycket fotboll i sig och framförallt en grymt spelande målvakt! Holmens tjejer hade kanske de allra flesta målchanserna, men när Toarps målis står perfekt placerad hela tiden är det svårt att få in bollskrället. Även den påföljande sudden slutar mållöst så straffar väntar. Här börjar Lisa att dundra in 1-0, Toarp missar, Beas stenhårda straff går tyvärr i ribban, men när Emelie plockar även Toarps andra straff och därefter trycker in sin egen är det klart, Holmen är i final i en cup för äldre tjejer, grymt!!

FINAL: HIF RÖD - Arentorp/Helås FK, 0-1 (sudden)
Vi har konstaterat det förut och gör det igen, AHFKs spelstil passar inte oss alls... Kombinerat med en rejäl och duktig målvakt (matchens lirare i deras lag) så gör det att matchen slutar 0-0 i full tid, trots totalt Holmentryck med frisparkar och till och med en "10-meters-straff" som deras målis får stortån på... I sudden tickar minuterna fort och det är faktiskt Holmen som har de flesta målchanserna, men med nån minut kvar så kommer en av Arentorps anfallare fri och får till ett kanonskott som Emelie tyvärr inte har en chans på. Finalen är förlorad, men kom nu ihåg tjejer att detta var en F16-cup där vi ställde upp för att spänna bågen inför kommande säsong... Jag tror nog att de allra flesta motståndare är väl medvetna om vårt lags kapacitet!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00