Sök i den här bloggen

söndag 30 mars 2014

En månad kvar till träningslägret på Bosön

En månad kvar till vårt träningsläger på Bosön
Nu börjar fler och fler pusselbitar falla på plats inför vårt träningsläger på Bosön, bästa möjliga start på seriesäsongen 2014 som vi kan tänka oss! Vi kommer tillbringa dryga fyra dagar på den bästa träningsanläggningen i Sverige och inte helt omöjligt att diverse landslag är där samtidigt. Fast det är en månad kvar så vill vi redan nu lyfta fram några detaljer som är extra roliga.

Redan första dagen vi är uppe kommer AIK Ungdomsakademi F00 på besök för träningsmatch. Detta tjejgäng är ett av Sveriges bästa 00-lag och har förutom mängder av serievinster tagit hem såväl Gothia Cup, Cup Denmark och nu senast en silvermedalj i Futsal-SM-F15. En utmaning som vi nog inte ställts mot sedan vi mötte Tips Timantit i Dana förra sommaren.

Vi har även lyckats få över Louise "Lollo" Fors som gästtränare en av dagarna.  Lollo debuterade i damallsvenskan med Hammarby som 14-åring och gjorde 101 matcher och 19 mål i den svenska högsta serien mellan 2004-2009. Debuten i landslaget ägde rum mot Rumänien den 27 september 2008. Efter en säsong i Australien 2012 så återvände hon till Europa för spel i ett nysatsande Liverpool Ladies FC och är med dessa regerande mästare i Women's Super League.

Vår andra träningsmatch under lägret går mot Hanvikens SK F99, ett riktigt duktigt lag som vi stött på en gång tidigare, i en tight kvartsfinal av Kalles Kaviar Cup som slutade i straffar där Holmen till sist tog hem vinsten. Hanviken har precis nu i mars varit iväg på träningsläger i Spanien och kommer taggade till tusen att ta revansch från vårt förra möte!

Förutom dessa mer fysiska träffar finns det ju mycket annat viktigt att ta med sig i sin träning framåt och därför är det verkligen jätteroligt att vi får besök av Ida Björk som är utbildad friskvårdskonsulent och studerar på tränarlinjen på Bosön. Ida har tränat fotboll i 15 år och är passledare och personlig tränare på Sjövillan. Ida kommer tillsammans med en kollega att föreläsa om kost för fotbollstjejer, ett ämne som tål att upprepas många gånger!

Utöver dessa gästinhopp kommer vi ha mycket egna aktiviteter, dra nytta av Bosöns många möjligheter och passa på att uppleva Stockholm tillsammans. Självklart kommer det finnas plats för mer än bara träning under dessa dagar och att få lyxen att vara tillsammans som lag under fyra sammanhängande dagar såhär kommer ge så mycket inför tufft och utmanande seriespel i två olika divisioner 2014! Ett mer exakt schema kommer framåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00