Sök i den här bloggen

onsdag 30 oktober 2013

På lördag väntar slutspel i Kycklingcupen 2013

Molly nickar in 2-0 mot SMSK/Magra i gruppspelet av Kycklingcupen 2013
Det är något speciellt med cuper som är uppdelade med gruppspel en helg och slutspel helgen efter. Vi brukar ju försöka ha med så många tjejer som möjligt och oftast får vi med alla till slutspel, men inte alltid. Nu på lördag är det kvart- och semifinaler i Kycklingcupen där minst två av våra lag redan är garanterade medalj. Holmalunds IF är förresten utan tvekan den förening som lyckats bäst på tjejsidan i årets Kycklingcup med hela 10/12 lag vidare till slutspel, respekt!

I F14-klassen står Holmen för 50% av slutspelslagen och i kvartsfinalerna avgörs det om vi till och med kan stå för 75% vilket skulle va enormt. Vilken bredd vi kan visa upp och istället för att toppa upp ett lag och satsa på vinst så lyfter vi upp ett gäng duktiga yngre tjejer som får chans att visa framfötterna även i F14-klassen (våra lag består faktiskt totalt av dryga 2/3-delar tjejer som är yngre än F14). Viktigt att tänka på här är att vid oavgjort resultat i slutspelet följer "sudden death" i max 5 minuter med två spelare plus målvakt Byten får ske. Första målet avgör. Är ställningen fortfarande lika efter 5 minuter avgörande på straffar. Först missade straff avgör.

I kvartsfinal 1, första Holmenmatchen för dagen så möter vårt BLÅ lag blandlaget Stora Mellby/Magra som vårt VITa lag hade så svårt att få hål på först men till slut vann mot med 2-0. Ett tätt försvar och en och annan vass kontringsspelare. Sett till hela laget så är våra Holmentjejer bättre på de flesta positioner och har stor chans att gå vidare. Antagligen en väldigt tät och jämn match om inte vi lyckas få hål på SMSK/Magra tidigt i matchen. Vi har bra plusstatistik på detta gäng med 20-6 i målskillnad på fem möten, men inomhus är inomhus och 14 minuter går snabbt...

I kvartsfinal 2 möter Södra Härene det blå gänget i Alingsås KIK. Södra Härene har ett guld från F12 förra året att försvara och har med sig i stort sett samma uppställning i år. Efter tight sistamatch mot vårt BLÅ lag vann man till slut grupp 3 förra helgen och har ett grymt gäng. KIK å andra sidan fick egentligen bara till det ordentligt mot vårt RÖDa lag, men kom ändå bara tvåa i gruppen efter två oavgjorda matcher mot Östadkulle och Lerum. Lyckas KIK komma upp i högstanivå även mot SHIF så blir dom farliga, annars är det nog lite fördel SHIF i denna kvartsfinal.

Lördag 2:e november, tider
  • Kvartsfinal 1 spelas 12.00 mellan SMSK/Magra som hemmalag mot HOLMALUND BLÅ (i den andra kvartsfinalen 12.15 möts Södra Härene och Alingsås KIK.
  • Semifinaler, 12.45 för HOLMALUND RÖD som möter vinnaren i kvartsfinal 1 och 13.00 för HOLMALUND VIT som möter vinnaren i kvartsfinal 2.
Samling 11.00 i Nolhaga för Holmalund BLÅ och senast 11.45 för Holmalund RÖD & VIT (vi hoppas såklart ni kommer och hejar på lagkompisarna i det BLÅa gänget som spelar 12.00)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00