Sök i den här bloggen

söndag 27 oktober 2013

100% Holmen F14 vidare till finalspel i Kycklingcupen

Holmalund RÖD har taktiksnack inför första matchen i Kycklingcupen F14, 2013
Målsättningen inför årets Kycklingcupen var solklar, vi kommer med tre jämnstarka lag och ska ha med alla till finalspelet i Nolhaga nästa helg. Kaxigt kanske, men vi hade satt ihop dessa lag noggrannt och verkligen försökt att ha duktiga alternativ på alla positioner.

HIF RÖD - Lerum (1-0, 2-0 Lisa)
Duktiga Lerum har slagit ihop sina F99/F00-lag till ett och vi har ju erfarenhet att möta bägge så här lämnar vi inget till slumpen. Ett samlat försvar väntar in LIFs anfallsstorm och kontrar direkt när anfallet är över. Detta upprepas några gånger innan Lisa inleder Holmens Kycklingcupsgruppspel med en one-touch i mål och några anfall senare säkras slutresultatet 2-0 och en strålande inledning på cupen!

HIF VIT - SMSK/Magra 1-0, 2-0 Molly)
Mellby/Magra gick till slutspel förra året och är ett duktig lag, även om HIF i normala fall är snäppet bättre. Det tar sin lilla tid, men Holmen har passningsspelet större delen av matchen och 1-0 följs upp av en klockren nick av Molly på perfekt hörna och även lag VIT inleder med en säker vinst!

HIF BLÅ - Östadkulle2 (1-0, Madde, 2-0, LisaF01, 3-0, Madde, 4-0, LisaF01)
I den tredje gruppen står Östadkulles andra lag som motståndare och med tanke på att dom är enda lag med F15-dispanser samtidigt som vi fyllt på detta lag med F12:or så är storleksskillnaden ibland rejäl. Trots detta visar våra tjejer ingen pardon och småsystrarna visar upp ett bländande spel och riktigt skönt att se hur våra lag kan samarbeta! 4-0 till slut och imponerande av Holmen att inleda med tre raka vinster med tre olika lag!

Holmen VIT kämpar hårt framför grupptvåan SMSK/Magras mål
HIF RÖD - Alingsås KIK (0-2)
Vi spelar ju alltid jämna matcher mot KIK och dagens var inget undantag. KIK är snabba och duktiga på att anfalla i par och när vi efter 0-1 försöker växla upp för kvittering ökar dom blå istället på till 2-0. Känner vi igen det!? Bara att bita ihop och komma igen!

HIF VIT - Skogsbygden (1-0 Siri, 2-0, 3-0 Molly, 4-0, Siri)
Vårt vita lag (med röda tröjor och i denna match gula västar) laddade på rejält från start i denna match och låter knappt Skogsbygden låna bollen. 4-0 kunde varit ännu mer om vi fått utdelning på alla målchanser, men tillräckligt för att leda gruppen i stor stil.

Holmalund BLÅ efter sista gruppspelsmatchen, knapp förlust med 1-2 mot duktiga Södra Härene
HIF RÖD - Östadkulle1 (1-0, Bea, 2-0, Lisa, 3-0, Bea)
Förutsättningarna inför denna match är glasklara. KIK och Lerum spelade precis 0-0 så vinner Holmen RÖD har vi också vunnit gruppen. Detta tar tjejerna fasta på och kämpar in i kaklet i varenda närkamp, ÖSK ska inte ens få komma till avslut. Bea inleder målskyttet mot sin gamla klubb, Lisa ökar på med en skön nicktouch och när Bea till slut rundar av med 3-0 på frispark är saken klar, Holmalund RÖD spelar semifinal i Nolhaga den 2/11, grymt kämpat tjejer och en riktig prestigeseger i denna dödens grupp!

HIF VIT - Sollebrunn/NIF/LIF (1-0 Johanna)
Efter två klara vinster vill såklart vårt VITa lag avrunda gruppspelet snyggt, men SAIK har en annan åsikt och kämpar ursinnigt medans deras målis står perfekt placerad vid vartenda Holmenavslut och även om Holmen har spelet så sitter inte avsluten. Till sist är det Johanna som lyckas trycka bollen förbi och efter 1-0 är även HIF VIT gruppsegrare med enbart vinster och spelar även de semifinal i Nolhaga nästa vecka.

HIF BLÅ - Södra Härene (1-0, Lisa F01, 1-2 till slut)
Vårt tredje lag är ju redan klara för kvartsfinal nästa helg eftersom även SHIF besegrade Östadkulle i sin första match. Förutsättningarna är klara, vinst eller oavgjort för BLÅ så vinner man gruppen och möter KIK i kvartsfinal nästa vecka, förlust så väntar kvartsfinal mot SMSK/Magra. Våra toppningar från F01 visar igen upp ett strålande passningsspel och tillsammans med våra trygga F99/00-tjejer är det HIF som inleder målskyttet med 1-0. Självklart är det vår sköna kompis MoaE som kvitterar efter grymt anfallsspel och oavgjort hade inte varit orättvist. Tyvärr får SHIF även in 2-1 och ser till att vinna grupp3. Andraplats och ett underbart spel ger ett med beröm godkänt till alla tjejer ikväll :)

Vi kom till Albert Hall idag med målsättningen klar, tre lag vidare till finalerna i Nolhaga nästa vecka med 17-4  i målskillnad. Vi åker hem, glada och oerhört stolta över Kycklingcupens mest imponerande bredd och jo, nästa vecka är det tre lag från Holmalunds IF som spelar finalspel i Kycklingcupen F14, 2013... Imponerande!!

2 kommentarer:

  1. hejja holmen!!!!!!!!! bästa laget!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Många Holmenlag att heja på i helgen :)

    SvaraRadera

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00