torsdag 18 juli 2013

En träningsmatch på ojämna villkor

Tillbaka från Landvetter och vilken urladdning... Redan från början visste vi att det var en tuff uppgift att stå upp mot LIFs duktiga 98/99-lag med ett lag bestående av 2/3-delar 00/01-tjejer, men att dessutom ställas mot ett helt utvilat lag i andra halvlek blev en övermäktig uppgift.

LIF kör igång första halvlek med en rejäl anstormning och även om vi står upp bra lyckas dom röda tjejerna pressa in ett ledningsmål i elfte matchminuten efter ett snyggt anfall. Däremot är det främst Holmen som håller igång spelet och har många fina passningssekvenser där ofta Bea eller Molly på topp är sånär att få in en kvittering efter sköna inlägg från kanterna eller mitten, men går inte bollen precis utanför så limmar LIFs duktiga målis den. I matchminut 28' så trycks Molly ner i straffområdet och får även förtroende att lägga den påföljande straffen. Tyvärr följer vi det Svenska landslagets straffläggningsexempel och trots retur från målisen lyckas vi inte få in bollen. Matchen igenom ser vi Holmentjejer kämpa rejält över hela planen och här lyfter vi framförallt fram Verro som mittback vars rensningar fler än en gång sopar undan målchanser. En extra eloge även till våra sommartjejer ISA och HANNA som inte släpper till en centimeter, trots att motståndarna i vissa fall är 3-4 år äldre, starkt psyke! Att vi sen kör 2 x 40 minuter är kanske lite för ovant, för i 35' matchminuten slappnar laget plötsligt av och en av LIFs duktiga anfallare pressar sig igenom och trycker in 2-0 och samma tjej får även till ett hat-trick när 3-0 ramlar in minuterna senare som grädde på moset när en misslyckad rensning går åt helt fel håll så även om halvleken slutar med detta resultat hade det lika gärna kunnat varit oavgjort eller till och med Holmenledning med lite flyt.

I andra halvlek trycker som sagt Landvetter in en helt ny elva (eftersom dom kör två lag i Dana Cup G15) och denna skillnad ger verkligen utslag, för när våra tjejer börjar bli trötta så har knappt dom nya LIF-tjejerna börjat värma upp. Chocköppningen från första halvlek är likadan (4-0) och något vi behöver slipa på att förutse, så lätt brukar vi inte släppa till bakåt. Men efter det så tar det en kvart till innan deras nästa mål och ytterligare en kvart innan dom gör 6-0 (eller 3-0 om vi nu pratar skiljda matcher :). Sista tio minuterna är det ruggigt trötta Holmentjejer i den gassande Landvettersolen och för ett öga som inte följt med ser det kanske ut att vara större skillnad än det egentligen är. Matchen slutar 8-0 men rent ärligt kan vi inte skita mer i resultatet i denna annorlunda match utan det vi tar med oss till Dana är att vi har ett skadefritt gäng som fått sig en ordentligt tuff genomkörare, vi har fått en möjlighet att få testa många nya positioner och trots semestrar och annat så har så gott som alla fått en träningsmatch i benen innan cupen. Förhoppningsvis har vi även väckt en liten revanslusta till de inledande matcherna och  DET tar vi gärna med oss och mosar norska och danska tjejer på tisdag :)

STORT tack till alla tjejer och föräldrar som var med på plats i Landvetter idag. Till helgen så drar vi ju till Danmark och plockar hem lite sköna medaljer till Alingsås!