Sök i den här bloggen

söndag 28 juli 2013

En strålande Dana Cup-vecka för Holmalunds IF

hela gänget samlade till invigningen av Dana Cup 2013 - bästa sommarveckan i år :)

Första utomlandscupen och ett härligt äventyr

Vi har ju varit iväg på sommarcuper tidigare med både Öbollen, Kalles Kaviar Cup och Gothia Cup, men aldrig tidigare utomlands och aldrig tidigare med ett sådant här stort gäng :) Såhär i backspegeln har vi haft en helt underbar vecka och både spelmässigt och inte minst gruppmässigt har det varit helt fantastiskt att se alla tjejer ha så roligt ihop och än en gång har vi visat upp Alingsås på fotbollskartan!!

Lördag 20 juli/Söndag 21 juli

Startskottet för de första Danmarksresenärerna från Alingsås, ett härligt fotbollsälskande gäng som hyrt ett hus tillsammans för att stötta bästa Holmalunds IF F99/00 i Dana Cup G13 + G14! På söndag morgon följer resten av gänget och en skön samling tillsammans nere vid Lökkens underbara strand blir precis en sån härlig inledning på fotbollsveckan som vi siktat på!

Måndag 22 juli

Nu börjar det dra igång, vi samlar ihop tjejerna och åker ner till cup-eventområdet nere i Hjörring för att registrera klart hela gänget, utforska matsalar och annat på stället. På kvällen sen är det dags för den stora invigningen på Hjörring Stadium, lite softare än Gothia men nästan lika mycket folk samlat på ett och samma ställe och ett helt underbart sommarväder här i Danmark :)

Nu kör allvaret igång.... 

Tisdag 23 juli

HIF G14 - Kløfta-Ullensaker-Kisa (1-3)
En tidig morgonmatch mot kommande silvermedaljörerna i G14... 1-1 i halvtid efter offsidemål för Kløfta-UK och dunderkvittering från Lisas doja, men Norskornas duktiga passningsspel fäller till slut avgörandet...

HIF G13 - Ski IL FB (5-0)
En match med spel på Skis planhalva helt och hållet. 5-0 kan synas mycket, men i gruppen spelar Ski sedan 0-2 och 1-1 med övriga två lag så HIF-pressen gav övertaget! Extra bonus denna match att Lovisa får utdelning x 2!

HIF G14 - Fortuna Hjørring 2 (2-0)
Eftermiddagsmatch och dags för revansch mot duktiga arrangörsklubben. Rejält Holmentryck hela första halvlek, men 0-0 tills början av andra då Molly kommer fri och sniker in 1-0. Större delen av matchen trycker Holmen på och Danskorna försvarar sig tufft till 1-2 minuter kvar då dom lyfter upp för kvittering och Molly igen lyckas slita sig loss och placerar in 2-0.

HIF G13 - Tjensvoll FK (2-0)
Sista matchen av fyra denna tisdag och lagom trötta tjejer. Tjensvoll försöker trycka på och lyckas hålla undan tills det blir för mycket och Emelie passar snett inåt bakåt och Frida påpassligt förlänger bollen in i motståndarmålet, 1-0! Resten av matchen blir mycket tufft, nedtryckningar, frisparkar och till slut på frispark är det just Emelie som lyfter in 2-0 direkt över alla som blir slutresultat. 
En av sightseeingorterna - onsdagens målskörd med totalt 15-1 för Holmen är imponerande!

Onsdag 24 juli

Underbart med sovmorgon hela förmiddagen (med break för match, bad och kompismys). Efter lunch är det dags för avslutande gruppmatcher, på ny ort och dom äldre tjejerna inleder återigen!

HIF G14 - Sveio IL (10-1)
Ok, dagens motståndare inleder offensivt i början av matchen och kanske till och med sno en placering från oss, men stormen bedarrar efter sådär 5-10 minuter och sen är Holmenshow igång. 10-1 slutar  matchen och resterande 3/4-delar av matchen är det spel mot ett mål...

HIF G13 - Tønsberg FK (4-0)
Tønsberg gör väl sina tappra försök att komma upp på Holmens planhalva, men det är väldigt sällan mellan turerna... Vera inleder med ett skönt 1-0-mål, men trots konstant press från HIF så håller detta i halvtid. I andra halvlek så har Moa E fått byta till utespelare och plockar med sig en jäkla energi som till slut ger oss 2-0. Mot slutet av matchen vill inte Bea vara sämre utan nästan pressar in både 3 och 4-0 och Holmens tjejer har vunnit grupp 1, obesegrade med hela 11-0 i målskillnad respekt!

RESULTAT: G14 – Grupp-2:a och A-Slutspel
RESULTAT: G13 – Grupp-1:a och A-Slutspel

Holmen - CAMP - vid varje match, underbart att se engagemanget från både lag och fans! :)

Torsdag 25 juli

HIF G14 - Flint Tønsberg IL (3-0) 16-DELSFINAL
En spelidé från Norskorna... sparka och spring... I en halvlek håller deras kontringsfotboll innan det faktiskt är Klara som från backposition sprintar fram på en hörna och bankar in otagbara 1-0 för Holmen. Efter detta bryts dom ner och 2 + 3-0 av Lisa respektive Molly är en skön bonus även om åtminstone vårt sista mål rent ut sagt var en solklar offside som domaren missar.

HIF G13 – Tips Timantit (0-3) KVARTSFINAL
Grymt tuff lottning i G13... Tips Timantit är av många sett som Finlands bästa F00-lag och har bland annat i våras slagit Brommapojkarnans 00-lag med 4-0... BP kom ju sen tillbaka och vann G13 i Gothia Cup för någon vecka sedan, så då förstår ni nivån och att detta är en ruskigt utvecklande match. Första halvlek är helt och hållet Holmens, en rejäl kämpainsats av alla våra tjejer som verkar chocka finskorna rejält... Vi är först på alla bollar, rensar ruggigt snabbt och tänker på varandra i laget hela tiden. Målen som vi så gärna hade fått går precis utanför eller ovanför målstolparna och här är det Timantit som med nöd och näppe (!!) lyckas hålla 0-0 halvleken ut. Vi hade såklart gärna haft den där ledningen att gå på i halvlek för efter vila och rejäl finsk utskällning på sidlinjen så är det som ett nytt (och mer skärpt) motståndarlag som dyker upp... Med tanke på att vissa nyckelspelare saknas i vår lag och andra dubblerar i cupen G13/G14 så blir skillnaden mellan våra lag till slut att vi helt enkelt inte orkar köra samma attackfotboll som vi brukar och TiPS vackra passningsspel får utdelning i andra halvlek när dom får lite mer tid på sig... Roligt också att vi efter TiPS guld får kontakt med deras tränare och diskussion om att delta på deras egna inbjudningscup nästa vår, hade varit riktigt kul att åka till Finland och en väldigt bra utvecklingsmöjlighet att få möta så här duktiga lag i vår egen ålder istället för 3-4 år äldre tjejer i serien!!


HIF G14 – LYN FB (1-2) 8-DELSFINAL
Lyn har gjort precis enligt reglerna och plockat in tre överåriga medans vi fyller på med yngre och det visar sig under matchen att den där lilla skillnaden på varje position är vad som behövs för att komma vidare. Lyns tjejer har det snyggaste passningsspelet vi sett under cupen och kylan att bolla runt i backlinjen och verkligen utnyttja kanterna fullt ut. Sista fem minuterna av matchen är Holmen med grym press på väg att kvittera till förlängning, men tyvärr studsar inte bollen helt vår väg idag och då ryker man på marginalerna....

Sammanfattat över veckan har vi haft med 29 härliga fotbollstjejer till Danmark, bara det en prestation att applådera! Vi har fyllt på med yngre tjejer i både G13 (tack till dom härliga 01:orna som var med och kom direkt in i gänget!!) såväl som G14 där det ibland skiljer 2-3 år i ålder jämfört med motståndarna. I alla matcher har vi låtit alla tjejer få mycket speltid och med den styrkan vi har i bredden vinner vi gruppen i G13 och kommer grupptvåa i G14, A-slutspel för bägge lagen såklart! I G13 slutar vi totalt 5:a av samtliga lag, åker ut i kvarten mot turneringens bästa G13-lag (35-1 i målskillnad) som efter matchen inte bara påpekar vilken tuff match dom hade mot oss utan också börjar prata om att kanske hälsa på dom i Finland nästa år!

Även i G14 förlorade vi mot ett av final-lagen och vilken underbar kampvilja när våra tjejer kämpar ända in i kaklet och är nära att kvittera sista fem minuterna i sista matchen, underbart att se och väldigt lovande inför höstens seriespel där vi också fått många nya idéer och planer från motståndare i Dana som vi gärna plockar med i vårt eget spel i höst! Vår målskillnad 28-9 visar också på styrka både i anfall och försvar, ju fler duktiga motståndare vi lyckas matcha mot, ju bättre kommer vi bli och total 9:a av 52 lag i G14 är ju grymt!


Inte att förglömma att denna sommarvecka i Danmark bjudit på strålande sol, många olika kompiskonstellationer, nya vänner från andra länder, sköna lagaktiviteter på eventområdet, Fårup Sommarland, härliga salta bad i både Fredrikshavn, Skagen och Lökken vars sand nog kommer hänga med länge och påminna oss om detta härliga sommaräventyr med bästa fotbollsgänget i Alingsås


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00