Sök i den här bloggen

måndag 1 december 2014

GULDET HEMMA IGEN - TJEJCUPEN F14 - 2014

GULDTJEJERNA I HOLMALUNDS TJEJCUP F14 - 141130
Övre rad: Moa Tillgren, Esther Hagberg, Veronika Köhler, Cornelia Strandh, Alva Flodwall
Nedre rad: Vera Sigvardsson, Johanna Klebom, Sofia Olsson, Lisa Johansson
Efter en herrans massa år med silver- och bronsmedaljer fick vi då äntligen plocka hem vår egen TjejCup! Att arrangera en cup är ju något som splittrar både ledare och tjejer som får lägga fokus på mycket annat än bara spelet, men i år lyckades vi hålla fullt fokus hela vägen ut, GULD!!!

HIF - Halvorstorp/TrollhättanFK Gul, 6-0
1-0 Esther, 2-0 Lisa, 3-0 Sofia, 4-0 Vera, 5-0 Sofia, 6-0 Lisa

En skön inledning på cupen när vi lyckades få till vårt passnings- och positionsspel redan från start!

HIF - Tölö FF 1, 1-1
Sofia 1-1

Vi har ju beundrat Kungsbackatjejernas framgångar lite från håll eftersom vi aldrig lyckats få till något möte lagen i mellan, även om vi så sent som i Öbollen i våras till och med deltog i samma cup. Nu var det lite avvaktande och Tölö fick till första målet där vi till sist matade oss in mer i matchen och lyckades få upp farten och kvittera lite för sent för att växla upp än mer. Men oavgjort i denna tuffa match gav mersmak!

HIF - G-S Orust FC, 5-1
1-0 Sofia, 2-1 Cornelia, 3-1 Sofia, 4-1 Lisa, 5-1 Lisa

Ännu en match där Holmen dominerar helt och frågan är om Cornelia skall noteras för två mål då Orusts mål egentligen är ett självmål efter olycklig rensning, men eftersom hon direkt revanscherar sig genom att slå in spiken i kistan så jämnar det ut sig :)

HIF - Bergdalens IK, 1-1
1-0 Lisa

Dagens taktikmatch där inget av lagen ville släppa till några misstag. Försvaret åt bägge håll var absolut det primära och det skulle såklart till ett litet misstag som Lisa utnyttjar skoningslöst och ger Holmen ledning. Kvitteringen från Bergdalen kommer efter en solklar handssituation, där domaren inte blåser medans alla våra tjejer stannar upp och Boråstjejerna bankar in 1-1 och lyckas hålla detta vilket leder till gruppvinst för dom.

HIF - Skövde KIK, 2-1 (Kvartsfinal)
1-0 Lisa, 2-1 Lisa

Skövde är ju regerande DM-mästare och en svår nöt att knäcka på pappret. På planen däremot visar våra röda tjejer ingen överdriven respekt och ångar på från start. Glädjen när vi tar ledningen i matchen går att jämföra med besvikelsen när Skövde tillåts kvittera, men övertrumfas totalt av segermålet som tar oss vidare till semifinal!

HIF - Tölö FF 2, 3-1 (Semifinal)
1-1 Lisa, 2-1 Vera, 3-1 Cornelia

Tölös andra lag vann ju grupp två och har under dagen visat ett lysande spel! Deras mesta målgörare har däremot spelat non-stop och det skall komma att straffa sig. Även om tjejerna nerifrån inleder matchen i ett virvlande tempo och lyckas sätta 1-0 efter någon minut så är det sen Holmentjejerna som samlar sig, börjar passa runt, hitta öppningar både till höger och vänster och 3-1 skulle nog kunnat varit både 4-1 och 5-1 om vi haft centimetrarna med oss vid avslut. När domaren blåser av matchen är det storjubel då det står klart att det är en ren Holmalundsuppvisning i finalen!

HIF - HIF Vit, 4-2 (Final)
1-1 Lisa, 2-1 Lisa, 3-2 Sofia, 4-2 Sofia

Våra småsyrror i F01 har ju under dagen visat upp ett glimrande passningsspel och stenhårda närkamper som tog dom till en andraplats i grupp 2 efter Tölö som vi just besegrade i semin. Vi har ju väldigt bra koll på hur vi ska spela mot dom, men trots detta lyckas ändå Lisa01 pressa sig förbi på vänsterkanten och inleda finalmålskyttet med 1-0 i Verros bortre hörne... Efter detta börjar vi pressa tillbaka, hålla bollen mer och komma med fart vilket ger öppningar och Lisa00 får två gånger om näta och ta upp vårt röda lag i ledningen innan Lisa01 kommer tillbaka och gör en deja-vu på sitt första mål, kvitterat. Med dryga fem minuter kvar av matchen är det istället vårt nyaste lagtillskott, Sofia som med kraft tar sig fram och trycker in både 3-2 och 4-2 någon minut senare. Slutet av matchen är en riktig drabbning då det Vita laget försöker reducera och vi pressar bort dom.

När domaren till slut blåser av är det helt underbart att konstatera att vi har inte bara vunnit GULD i vår egen TjejCup för första gången, vi har även visat vart skåpet ska stå när det gäller det kommande juniorlaget där vi ju tillsammans med 01:orna skall utforska nya utmaningar nästa år. Grymt jobbat alla tjejer!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00