fredag 25 april 2014

Smakstart på seriespelet, 7-1 mot Fristad

rivstart direkt i Division 3 Södra!
Vilken inledning på seriespelet 2014!!! Fristad/Sparsör/Borgstena tjejer har vi ju stött på i jämna matcher innan och när vi värmde upp var det en och annan Holmentjej som var lite spänd inför första seriematchen för året. Att Fristad kan rulla boll visade dom fint i inledningen av matchen och eftersom vi förlorade slantsinglingen var det spel med solen i ögonen som gällde. Första 10 minuterna är det rejält grötigt, många tjongbollar från bägge håll som studsar lite hur som helst innan någon får tag på dom, men trots att vi inte lyckas få tag i spelet lyckas bollen ändå hålla sig förvånansvärt borta från vår planhalva.

Efter den darriga inledningen tar Holmen över matchen mer och mer, kommer i flera anfall och pressar högt hela tiden. Ett snabbt inkast av Lisa från vänsterkanten når ner till Bea som viker av inåt och klockrent placerar in 1-0 och lite av nervositeten verkar börja släppa. 2-0 en tio minuter senare kommer från samma duo, men denna gången är det en rak genomskärare av Lisa från mittplan som når en spurtande Bea som trycker sig i mellan mittbackarna, får motorväg fram mot mål och rundar målvakten innan bollen till sist med knapp styrfart föses över mållinjen. Halvlekens sista tio minuter tillbringas framförallt uppe på Fristads planhalva och när en rensning väl når över till vår backlinje plockas den ner och trycks ut mot nån kant och så börjar vi om.

Andra halvlek inleds i ett rasande tempo när dom gröna motståndarna försöker trycka in en reducering. Något avslut kommer dom dock aldrig till utan istället får Bea plocka assistpoäng genom att bjuda en målsugen Molly på fritt fram mot 3-0 i 37' matchminuten. Fristad ger inte upp utan fortsätter pressa och denna gång ger det utdelning när en utspark plockas upp på halva vår planhalva och Verro i mål missbedömer matchens antagligen högsta målskott som retligt glider mellan hennes fingertoppar och ribban.

Närmre än såhär kommer dock inte Fristadtjejerna, för nu lägger Holmentjejerna in högsta växeln, stoppar alla passningsförsök och vänder direkt mot mål. Vår backlinje är verkligen passningsskickliga och iskalla, vänder om, byter kant och krigar sig först in i varje duell, spelar vi såhär framåt också kommer inte många lag att kunna ta sig förbi halva vår planhalva!! Dryga tio minuter in i andra halvlek kör Bea en dribblingsutflykt nere vid vänstra hörnstolpen, vänder om och serverar Lisa som trycker bollen förbi målisen och 4-1! 5-1 är ett sånt där mål när Holmen får ena chansen efter den andra och en rensning till sist når Siri som smeker in bollen över målvakten. 6-1 kommer en stund senare på en härligt skön hörna av Lisa som Molly pulvriserar in direkt i mål.  Samma tjej får även till ett hat-trick i matchens sista minut när Cornelia lyfter bollen över Fristads backlinje och Molly som ligger helt rätt kommer allra först till bollen, rundar en utrusande målvakt och fastställer slutresultatet 7-1! Extra plusstjärnor idag också till Moa, Siri och Vera som satsade 110% och verkligen gav allt för laget!

Sammanfattat, vilken härlig inledning på seriespelet! Holmen parkerar bussen och släpper ut små ettriga getingar som sticker hål över hela motståndarnas planhalva. På söndag är det seriestart i vår andraserie, Division 4 och får vi till samma spel då kan det bli en riktigt trevlig fotbollsvecka!