Sök i den här bloggen

söndag 27 april 2014

Seriepremiärsvinst igen, 2-1 mot Södra Härene

skönt avslappnad stämning inför vår andra seriepremiär på raken
Seriepremiären i Div 3 Södra gick ju riktigt bra och idag när Södra Härenes duktiga lag är på besök vet vi att vi antagligen kommer att behöva toppa det för att nå hela vägen. Om det var premiärnerver i fredags så är det en betydligt mer avslappnad och skön stämning i laget idag, nu vet vi att vi har kvar 11-mannaspelet!

SHIF inleder med avspark och börjar rulla runt i sin backlinje. Vi vet ju sen tidigare möten att dom gillar att få till långa inlägg över vår backlinje så idag är vi på dom direkt hela tiden så den spelidén blir det inget med. Deras #6 är ju en av SHIFs vassaste anfallare (gjorde bla. hattrick i DM-F16 nyligen) och där har Cornelia total kontroll hela matchen igenom, riktigt riktigt vasst att se att 6:an aldrig lyckas komma förbi med kontroll!! Halvvägs in i halvleken är det Holmen som har kontroll på matchen och det mesta av spelet förs av vårt mittfält med underbart kyliga och passningssäkra Moa, Lisa och Siri på vänstern, Nora, Johanna, Emelie, Malin i mitten och Vera och Cornelia på högern som jagar och jagar. Tyvärr släpper vi till lite för många hörnor på långbollar/rensningar som rinner iväg och på en av dessa råkar en olycklig back skydda sig med händerna och domaren blåser en helt korrekt straff. Självklart kliver #6 fram och bombar in ett ganska orättvist ledningsmål i matchen. Lite frustration i vår trupp som känner att vi ändå för matchen helt och inte får full utdelning, oftast beroende på Södra Härenes grymt jobbande målvakt som säkrar upp mer än ett friläge genom ett härligt offensivt spel.

I andra halvlek blir vårt spelövertag än tydligare och Holmen har säkert ett 75% bollinnehav, men fortfarande blir den där avslutande passningen rensad i sista minut. Vi fortsätter på samma sätt och efter 55¨ kommer vi äntligen rätt när Siri slår en underbart öppnande passning där Molly placerar bollen i mål alldeles förbi en vilt rusande målis, underbart!!! Nu är det trötta ben i bägge lag och med vår höga press känner man absolut att det är Holmen som ligger på mest för ett vinstmål. SHIF satsar mest på långa bollar på sin måltjuv, men om vi inte bryter redan direkt på deras planhalva så jobbar vår backlinje frenetiskt för att hålla henne borta från vårt målområde. Med fem minuter kvar att spela kommer då ett avgörande anfall där Holmen visar upp ett underbart passningsspel med 5-6 one touch innan Johanna till sist får bollen till Lisa som vänder runt och trycker in ett väldigt välförtjänt ledningsmål. Vilka vrål från sidan av plan och nästa match vill vi se jubelscener även på plan tjejer :) Sista fem minuterna är en ruggig press från SHIF som lyfter upp hela sitt lag, inklusive målvakt för att kvittera och i allra sista matchminuten får dom en hörna som dom brukar vara så duktiga på att förvalta. Vi drar ner hela vårt lag för att försvara vår ledning och när domaren till sist blåser av matchen har vi lyckats med det otroliga att med två dagar i mellan inleda bägge våra serier med vinst och denna gång mot ett av lagen som antagligen kommer att vara med och slåss om serievinsten. Återigen, vilken laginsats tjejer, ni är bara så bäst :)

kanske tuffaste matchen i år, sköna 3 poäng i Div 4 också!
Nu väntar Halvorstorp/Trollhättan FK på tisdag och det skulle onekligen va riktigt skönt att få åka på träningsläger med tre raka serievinster i ryggen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00