lördag 12 april 2014

Övertygande seger i DM-F14 för Holmalund

vi tackar Byttorps IF för en bra inledningsmatch på DM-F14
Så var det äntligen dags för den inledande matchen i årets DM-F14. Våra motståndare Byttorps IF vet vi kom tvåa i sin serie förra året, men i år har det varit lite svåra att få koll på resultaten, så det enda vi egentligen kunde säga till tjejerna innan match var att verkligen komma igång direkt från start denna gång och sen växla upp.

Vad ska vi säga... Byttorp börjar med avspark och efter tre minuter har vi vänt spelet och får en frispark strax utanför deras målområde. 1-0 av Lisa följs minuten efter upp med 2-0 av Madde och 3-0 av Lisa01, vilken smakstart! Efter detta tar Byttorp tag mer i sitt spel och rullar boll riktigt fint i backlinjen. Tyvärr för dom har våra tjejer fått instruktionen att köra som Dortmund med hög press, så dom kommer inte så långt. Det tar dock oss 10 minuter till att göra nästa mål och denna gången är det Bea som smörpassar Lisa00 som lobbar in 4-0. Antagligen gör detta att våra tjejer slappnar av lite för mycket, för plötsligt kommer en genomskärare i mitten och deras vindsnabba #11 får fri gata och reducerar till 1-4. Väckarklockan funkar och efter detta är det tvärstängt på alla fronter.5-1 kommer efter en liknande lyftning från Cornelia som Bea snyggt drar med sig, 6-1 ett inlägg från högern av vera som Lisa01 placerar och 7-1 i 33' bjuder Lisa01 igen och ger Bea fri gata. En underbar första halvlek där Holmen absolut är först på varenda boll och vinner i stort sett varje möte på plan på samtliga positioner. Vi kan inte annat än att göra vågen för tjejerna som får ta igen sig lite i avbytarbåsets "värme". Rent ärligt skulle det lika gärna kunnat varit tvåsiffrigt redan i paus sett till alla möjlighet på plan.

uppladdning inför andra halvlek, ett skönt avspänt Holmen i blåsten på Alströmervallen
Andra halvlek börjar Holmen med boll och kör igång skönaste passningsspelet. Äntligen börjar spelet sitta med omställningar, kantbyten och lugnt tillbakaspel när vi blir allt för pressade. 8-1 sitter också redan 4 minuter in i halvleken när Moa från vänsterkanten får till ett underbart inlägg som Lisa01 kan lägga in. Byttorpstjejerna verkar fått instruktioner att trycka till lite extra för det smäller betydligt mer nu och hade det inte varit för våra tjejers snabbhet och passningsskicklighet hade dom gröna säkert kunnat komma in i matchen. Nu blir det istället 9-1 när Vera på högerkanten snyggt passar snett bakåt där Bea kan öka på vår ledning och någon minut senare blir det även tvåsiffrigt när samma tjej förvaltar en skön assist av Ebba på mitten. 11-1 och 12-1 görs av Lisa00 och bägge målen assisteras av Bea som springer oavbrutet. 12-1-målet kan vara det som helhet snyggaste för dagen när vi kommer på vänsterkanten, får stopp och börjar om från backlinjen - breddar till högern och sen mål... Som belöning får även Bea avsluta dagens målskörd helt på egen hand när Byttorps annars duktiga målvakt får till utsparken lite illa, direkt i famnen på Bea som inte gör något misstag, 13-1 slutar matchen!!

Högsta möjliga beröm till samtliga i laget som nog gör den hittills allra bästa matchen tillsammans. Vi har fått allra bästa inledning på DM-F14 och nu väntar Ulricehamns IFK i 1/8-final på bortaplan den 4 maj, på väg hem från vårt träningsläger på Bosön.