tisdag 29 april 2014

Krigarvinst i Halvorstorp och serieledning

samlat Holmengäng i Halvorstorp
Vad ska man säga... hatten av för dom duktiga tjejerna från Alingsås bästa F99/00-gäng! Tredje raka seriespelssegern (andra raka i Div 4 Västra). Ikväll hade vi dessutom med ett gäng som gjorde seriedebut och vilka insatser!

Halvorstorps IS som i år inlett samarbete på något sätt med Trollhättans FK (som slutade tvåa i samma serie förra året) inleder starkt och får till avslut även om dom går ganska högt över. Holmen tar tillbaka taktpinnen och har ett gäng riktigt bra chanser när såväl Siri, Molly som Bea är nära att köra igång kvällens målskytte. Efter detta svänger matchen tillbaka igen och HIS får en riktigt intensiv period som gör det svettigt för vår backlinje och Verro i mål för göra den ena räddningen efter den andra innan vi lyckas nagla fast bollen ordentligt. HIS har en backlinje som jobbar högt och är duktiga på att ställa våra snabba anfallare offside, men efter dryga tjugo minuters spel kommer Bea rätt, kör en soloräd igenom och trycker in 1-0 till Holmen. Vi har även en hörna mot slutet av halvleken som är så nära att gå in så bollen dansar på mållinjen, men 1-0 ändå till HIF i halvlek.

Inledningen av andra halvlek är en total press av HIS och ofta på vänsterkanten där Cornelia gör ett grymt jobb med att plocka bort deras anfallare. Några minuter in i halvleken gör vi ändå ett misstag och antingen om det är en kapning eller om anfallaren själv snubblar spelar mindre roll då domaren pekar på straffpunkten. HIS gör 1-1 och får antagligen extra energi, för även om vi kommer i en och annan kontring så är det HIS som ligger på allra mest och trycker ner oss i försvar mer och mer. Efter en stund märks det att deras krafter är på väg att försvinna och då kommer det där misstaget som gör att Bea än en gång kan sätta fart mellan deras mittbackar och denna gång i sällskap med Jonna trycka in ett ledningsmål till!! Spiken i kistan kommer en stund senare när Molly efter många försök äntligen får in bollskrället i mål!! Nu är det Holmen som styr spelet igen och vi får både en, två och tre möjlighet att utöka ledningen, men när domaren blåser av matchen har ändå Holmalunds tuffa tjejer tagit ännu en meriterande seger och är hittills obesegrade i bägge serierna!

Nu tar snart vårt träningsläger på Bosön vid och där väntar antagligen ännu tuffare motstånd i form av AIK Akademilag F00 och Hanvikens F99/00-gäng. Dessa matcher kommer vi enbart se som en nyttig erfarenhet och antagligen många nya infall att själva ta med oss tillbaka till både DM-F14-matchen mot Ulricehamn på söndag såväl som nästa seriematch den 6/5 mot Kållby/Kinne-Vedum (Div 4 Västra). Grymt jobbat tjejer!

PS: Vad Halvorstorp tyckte hittar ni på deras lagsida :)