Sök i den här bloggen

söndag 20 januari 2013

Sparbanken Cup F13 - GULD OCH SILVER

GULD & SILVERGÄNGET FRÅN SPARBANKEN CUP F13 - 2013
Vad ska man säga, hatten av för VFF bästa 00-lag!! Helgen som just varit byggde verkligen upp från semifinaler i fredags, silvermedalj i lördags och idag både guld och silver för våra två deltagande lag!! Att bägge lagen dessutom är helt obesegrade i full tid genom hela dagens cup med målskillnad 20-2 är respekt! Bättre inledning på säsongen än så här kunde vi knappast önskat när vi satt och la sista handen på förberedelserna i slutet av förra året.

Extra tack idag till våra två duktiga målvakter Alva och naturligtvis Filippa som vi lånat in från våra 01:or. Ni säkrade upp våra lag hela vägen från mållinjen och framåt och var en stor del i våra framgångar idag. Självklart även lite extra roligt för vår nykomling Bea som idag fick lyfta sin första guldpokal med bästa Holmen :)

HOLMALUND RÖD (GULD): Alva, Nelly, Wilma, Moa, Helin, Vera, Beatrice, Emelie
HOLMALUND VIT (SILVER): Elenora, Klara, Emilia, Linnea, Cornelia, Frida, Lisa, Filippa

Grupp 1: Alingsås KIKHolmalunds IF rödJung/KvänumNödinge/Ahlafors,
Grupp 2: Bergdalens IKFalköpings KIKHolmalunds IF vitSjömarkens IFÖstadkulle SK

Holmalunds IF vit - Sjömarkens IF 1-0 (Lisa)
Förra året kom Sjömarken med två lag där Holmen vann ett av mötena och det andra slutade oavgjort.  Denna gång plockar Holmen hem matchen med uddamålet efter en lite trevande inledning och får ändå till en perfekt början på cupen!

Holmalunds IF röd - Alingsås KIK, 2-0 (Helin, Nelly)
KIK har alltid haft flytet på sin sida i denna cup (förra året gick dom tex till final efter vinst mot Holmen på straffar i semifinalen trots att vi "ägt" i stort sett hela den matchen förutom den lilla detaljen att göra mål), men här är det tvärstopp när Holmen dundrar på direkt, försvaret täcker upp ordentligt och till sist avslutar Nelly med 2-0 när våra motståndare pressar på som värst. En skön början för bägge våra lag.

Östadkulle SK - Holmalunds IF vit, 0-2 (Frida, Lisa)
Ännu en tvärsäker vinst för våra röda (vita) tjejer och det börjar kännas allt bättre ju längre cupen lider.

Holmalunds IF vit - Bergdalens IK, 4-1 (Lisa x 4)
Förra året förlorade vi med 1-2 i semifinalen mot Bergdalen som sedan gick och vann hela cupen. I år chockar dom med en massiv anfallsoffensiv från start som ger 1-0, men därefter tar sig tjejerna samman, Lisa har målkavalkad och ger dom inte en chans... 4-1 inomhus är rejäla siffror!

Nödinge/Ahlafors - Holmalunds IF röd, 0-1 (Bea)
NA's tjejer ger oss en rejäl kamp och har verkligen snäppat upp spelet sen förra årets cup, men till sist är det ändå Holmen som drar det längsta strået när vår nyaste stjärna ser till att avgöra med ett otagbart skott...

Falköpings KIK - Holmalunds IF vit, 2-0 (Lisa, Cornelia)
En match i extremt makligt tempo (bägge våra lag klara för semi) och ändå lyckas inte Falköping komma över halva plan, Lisa påbörjar målskyttet med ett grymt tungt skott mitt framför mål och Cornelia rundar av matchen med ännu en snygg direktskarv. Det börjar kännas som vi har något stort på gång!

Holmalunds IF röd - Jung/Kvänum, 4-0 (Nelly, Vera, Bea, Emelie)
Antagligen det svagaste motståndet under hela cupen och 4-0 hade smak på mer...
Semi 1: Holmen Röd möter Sjömarken, 1-0 (Nelly)
Sjömarken satsar fullt från start och visar upp cupens näst snyggaste passningsspel efter Holmen. Avsluten däremot sniker tätt utanför stolparna och vinnare ska ha lite tur :) 1-0 efter underbart backmål rätt upp i krysset (Nelly kör en exakt kopia på sitt förra mål) och första laget i final!!

Semi 2: Holmen Vit möter Alingsås KIK, 3-1 (Lisa x 3)
Hemmalaget igen, Lisa kör cupens andra hat-trick och KIK åker på ännu en förlust och totalt då 5-1 på två matcher... Helt otroligt, men nu har vi två lag i final, enbart vinnare :)
  • Holmen RÖD mot Holmen VIT i final #SparbankenCup  #F13 högt tempo med många målchanser åt båda håll men 0-0 i full tid mellan cupens två bästa lag. Sudden direkt med två utespelare där Emelie i allra sista minuten får fram en tå och gör 1-0 till Holmen Röd som då tar GULD och SILVER då till Holmen VIT :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00