Sök i den här bloggen

torsdag 10 januari 2013

HOLMACUPEN - 20 APRIL 2013

En början på något riktigt, riktigt trevligt...
När vi under hösten 2012 satt och gick igenom cupalternativ till våren för våra tjejer så hittade vi många riktigt bra och trevliga cuper. Det som till sist saknades var en utomhuscup (primärt för våra tjejer födda 1999) som dels var på någorlunda avstånd, elvamanna (eftersom vi skall spela det i serien i år) och vi ville självklart även försöka ha koll på att det var duktiga och trevliga motståndarlag...

Problemet var då att antingen låg cuperna helt fel i tid, en bra bit bort eller så var vi tvungna att hoppa på en cup för äldre tjejer. Inget av dessa alternativ verkade riktigt jättelockande och vad gör man när man inte hittar exakt vad man söker, man får såklart försöka ordna något själv!

Vi ville ha cupen i anslutning till seriepremiär (förra året körde division 5 igång sista veckan i april) så första anhalt var såklart att stämma av med Holmalunds IF om detta var genomförbart. Stort tack till Jan Andersson, Johnny Bohlin och Daniel Nylén på Holmalunds IF som omgående svarade att dom helhjärtat stöder detta initiativ och reserverar 20:e april för oss!! Med tanke på väderlen är det ju också oerhört positivt att vi som liten back-up har tillgång till en egen konstgräsplan där vi i värsta fall kan genomföra cupen om vädrets makter omöjliggjort spel på Brogårdsvallen.

Steg två när alla detaljerna där var säkerställda var såklart en tanke kring vilka av alla lag som vi mött genom åren som vi gärna skulle få med på en sån här cup. Kriteriet blev då att det ska vara ett duktigt lag (så att alla deltagare får kämpa rejält), det ska vara ett lag som gärna spelar tufft, men schysst (med trevliga tjejer och ledare) och till sist så stöttar vi ju gärna lag i närheten av Alingsås som antagligen stött på liknande "cup-problem" som vi. Efter noga övervägande så hade vi fått ihop en skön samling att börja med och första inbjudningarna till Holmacupen gick iväg strax före nyår. Redan med vändande mail (eller rättare sagt Facebook :) hade vi den första anmälningen och det nya året hade knappt kört igång innan vi fyllt upp cupen med sex riktigt duktiga fotbollslag. Nu ser vi fram emot en härlig dag i april, stort tack alla ni som direkt nappade på vår lilla idé och varmt välkomna den 20:e april :)

                     
Deltagande lag 2013 är: 
Alingsås KIK, Frisco/Herrljunga, Halvorstorps IS, Holmalunds IF, Skara FC, Skultorps IF 


1 kommentar:

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00