Sök i den här bloggen

tisdag 30 augusti 2011

Holmen åker till Hudene och tar hem matchen

Hudene var Holmens allra första motståndare i årets serie när vi lyckades slå detta tuffa gäng med 2-1 på vår hemmaplan en regnruskig dag i våras. Nu var det dags för returmöte och en resa ut i skogen till Hudenes härliga hemmaplan och idag hade vi lite bättre tur med vädret...
Då en av våra anfallare fortfarande går på kryckor efter Vårgårdamatchen och vår andra uttagna anfallare helt plötsligt bestämt sig för att åka och bada istället för att komma på matchen (!!?) och Hudene i sitt lag har inte mindre än 6 F98 så var det riktigt skönt att vi idag fått hjälp från våra vänner i Holmens F98.

Idag visade också Amanda i målet precis hur en målvakt skall jobba med fina räddningar och riktigt snabba igångsättningar av spelet som verkligen chockade Hudene och var en viktig detalj i vårt anfallsspel, Klara A nätade en gång och Astrid mosade in hat-trick och där imellan hjälpte hela laget att få igång ett helt underbart passningsspel. Stort tack till dessa härliga F98-tjejer som hjälpte oss när en skadeskjuten trupp (skador, sjukdomar, ramadan och badhusbesök :) behövde lite extra energi!

Holmen körde igång i ett rasande tempo och det var rena Barcelonaspelet i första halvlek med direktpassningar, öppnande passningar direkt över planen, offensiva backar som höll kvar bollen på Hudenes planhalva och en jäkla energi som resulterade i 3-0 (varav det sista från Vilma på ett kanonskott med vänstern (!!)) som blev halvtidsresultat.

Vi kanske var lite väl nöjda hur matchen sett ut i första halvlek, för när andra halvlek knappt hade börjat så blev det lite missförstånd i backlinjen och helt plötsligt stod det 1-3. En kort stund senare blev det total förvirring vid backbyte och helt plötsligt var det en anfallare från Hudene som tog emot målvaktens utkast och på halvvolley tryckte in 2-3 och därefter blir det ännu ett baklängesmål till 3-3 och nu var förvirringen total hos Holmen. Vad hade hänt med det fina spelet från första halvlek och skulle vi verkligen kunna tappa en 3-0 ledning?

Då tar Klara A tag i taktpinnen och ökar på vår ledning till 3-4, strax därefter är det dags för Astrids tredje mål och 3-5 till Holmen. Nu måste väl ändå saken vara klar kan man tycka, men nejdå... Hudene ligger faktiskt 2:a i tabellen och har endast förlorat två matcher i årets säsong så dom ger inte upp så lätt utan lyckas få in även 4-5 och nu är det ren kraft som håller Holmen kvar i matchen, men när Hudene får till ett kanonskott mot mål och alla deras tjejer jublar är vi många som tror att dom lyckats reducera, men det visar sig ha varit en synvilla, för bollen gick faktiskt precis utanför mål. Efter outhärdligt långa minuter blåser äntligen domaren av matchen och äntligen har Holmen vunnit i 7/8:an igen!!

Matchens Kanon: Med ett anfallsspel som man har när man tränat ett år längre än våra tjejer och ett skott som är stenhårt och resulterar i HAT-TRICK tar vi av oss hatten och gratulerar Astrid som idag var en riktigt bra förebild för våra F99/00-tjejer!!