Sök i den här bloggen

söndag 14 september 2014

Vi avslutar Div 4 Västra på bästa sätt


Såhär mot slutet av alla serier är det skador och skavanker i alla lag, så även hos våra storasyrror i F98 och även vårt Dam-U-lag. Med andra ord hade vi tre tjejer med i F-Div-2-match mot Brämhult (grattis till 5-1-vinsten och extra grattis till Lisa som gör Hattrick och Siri med två assist!) och sen tre tjejer som åker med vårt dam-U-lag i deras match borta mot Öxnevalla, lycka till!! Vi kan ändå ställa upp med fullt lag tack vare Lisa från 01-laget, stort tack!!

Vi startar den allra sista seriematchen i Division 4 Västra mot Arentorp/Helås FK på test med en ny uppställning 4-3-3. Det gick ju riktigt bra med liknande uppställning borta mot Sollebrunn, men här kommer tjejerna inte riktigt in i sina positioner och det märks att Arentorp/Helås är ett starkare lag så vi får inte riktigt till vårt vanliga passningsspel. Det tar en tio minuter, men sen börjar vi hitta rätt och nån minut senare går bollen från Moa på backen till Lisa01 som skarvar vidare till Bea som kan lägga in 1-0 i tom bur. Två minuter senare är det Elenora som tar ner en utspark, vänder och vrider på mittfältet och får ut bollen på kanten där Lisa01 kommer i full fart, rundar en back och avslutar i målvaktens bortre hörne, 2-0!! Nu jämnar spelet ut sig igen och AHFK får tid på sig att rulla runt i laget vilket dom gör bra. Vi stressar ändå ut dom på kanterna och tjejerna i backlinjen gör en grym match där vi lyfter fram Cornelia och Amanda lite extra när dom ofta snor bollen helt rätt och driver med den in i plan så vi får tid att lyfta upp laget. Mot slutet av halvleken slappnar vi av lite och plötsligt springer Verro ihop med Emilia och blir liggande. Lite oro i truppen, men efter en stund reser hon sig och det blir hörna till Arentorp då bollen glidit över kortlinjen. Dom får till en riktigt bra hörna som vi inte lyckas rensa undan från straffområdet och när en svartklädd tjej får en tå på bollen så har dom plötsligt reducerat till 2-1 alldeles innan domaren blåser för halvlek.

I andra halvlek har vi pratat ihop oss med tjejerna och bytt tillbaka till gamla hederliga 4-5-1 där alla känner sig trygga. Arentorp har fått förnyad energi och kör igång i ett högt tempo när dom pressar ner oss på vår egen planhalva. Vi reder ut pressen och tar oss uppåt och när Mayah får till ett kanoninkast där Bea kan springa sig fri så står det plötsligt 3-1 till Holmen och är lite mindre oroligt. Nu är det Holmen som håller uppe pressen och Arentorps anfall kommer när dom lyckas få iväg en rensning som dom försöker kontra på. Mitt i vår press lyckas Elenora dra på sig ett onödigt gult kort genom att sparka bort bollen vid inkast. Vi tar av henne direkt, men då humöret är på botten lyckas hon till sist också snacka till sig ett rött kort och får lämna planen. Vi har uppmärksammat och försökt beivra sådant här beteende tidigare hos fler spelare och det är helt rätt av domaren att lyfta det röda kortet!

Vi får ändå lov att fortsätta med 10 utespelare eftersom det röda kortet inte kom på planen och när det är 10 minuter kvar av matchen  är det Nora som lyfter fram en djupledsboll där, såklart Bea kommer löpande och dundrar in 4-1 till Holmen. Nu är det rejält trötta spelare på bägge sidor och sista delen av matchen är inte mycket att skriva hem om. Holmen vinner till sist då ganska klart och avslutar Division 4 Västra på bästa sätt. Nu kan vi inte göra så mycket mer än att hoppas att någon annan seriemotståndare lyckas knipa 4 poäng från Södra Härene. Det ser inte ljust ut, men man vet aldrig :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00