Sök i den här bloggen

lördag 27 september 2014

Elljuscupen, abdikering med finess

Ett glatt gäng bronsmedaljöser - Elljuscupen 2014
Det blev då medalj igen i Elljuscupen för fjärde året på raken, med det trackrecordet lär inget annat lag vara i närheten av Holmalunds tjejer! Tyvärr gick det inte hela vägen i år, men ett brons skiner fint det också och det är ändå en skön känsla när man åker hem att faktiskt ha vunnit sista matchen i cupen! Men vi tar en titt på de två matcherna idag och hur annorlunda en matchbild faktiskt kan se ut!

SEMIFINAL: Holmalunds IF - Skoftebyns IF :Svart, 0-3
En stor eloge idag till Skoftebyns gäng som hade en idé och fullföljde den till 100%! När matchen kör igång börjar Holmentjejerna försöka rulla boll som vanligt och tyvärr åker vi ganska omgående på ett baklängesmål när SIF utnyttjar ett misstag i vår backlinje och får till ett kliniskt avslut, 0-1 men långt kvar av matchen! Holmen har större delen av spelet och får till flera fina kombinationer som tyvärr avslutas med skott i stolpen eller strax utanför. Istället är det SIFs "långa bollar på Bengt" som med medvinden idag ger hundraprocentigt utfall. Lång utspark från målvakten följs upp av pressande anfallare och innan halvleken är slut har våra motståndare lyckats upprepa detta två gånger till och leder med 3-0. I andra halvlek pressar vi hårdare och kommer till fler avslut, men SIF står konsekvent kvar på sin planhalva och väntar på kontringar, vilket på denna lilla planen ger våra tjejer minimalt utrymme och till slut rinner tiden ut. Förlust i semifinalen... bittert så klart, men på längre sikt är det ingen tvekan om att det var Holmens tjejer som försökte spela fotboll, även om det tyvärr inte lönade sig alls i denna matchen. Bara att ladda om för bronsmatch!

Lite glada ändå och våra tjejer plockade ju faktiskt hem ett brons!!
BRONSMATCH: Holmalunds IF - Stenungsunds IF:Röd, 3-0
I den andra semifinalen har Levene/Skogslund besegrat Stenungsund med matchens enda mål, så det är de rödklädda SIF-tjejerna som står uppställda som motståndare i matchen om tredjepris. Nu har våra tjejer värmt upp rejält och börjar få till samma spel som vi avslutade gruppspelet med. Vi trycker ganska omgående tillbaka Stenungsund på sin planhalva och denna gång är vi också först på alla studsande bollar och motlägg, så vi håller pressen konstant högt! Det tar ändå ca 5 minuter innan matchens första mål rullar in och det är Lisa som kommer fri och kan trycka in ett förlösande 1-0 för Holmen! Matchen fortsätter i samma linje och 2-0 kommer en stund senare, denna gång med lite studshjälp från hemmaförsvarent som inte lyckas rensa undan bollen. Nu är det verkligen Holmenshow igen och så himla synd vi inte fick komma till final, för detta spel hade räckt långt, mycket långt! 3-0 som blir slutresultat är det Madde som får trycka in efter ett antal nära mål. SIFs tjejer blir aningen frustrerade och slutet av matchen blir tyvärr lite ryckigt med avblåsningar och skador. Oavsett, så avslutar då Holmen på allra bästa sätt och även om det inte blev ett guld idag, så visar vi att den där bronsmedaljen verkligen hör hemma i Alingsås!

Finalen sen slutar förresten mållös i gammal god Elljustradition och här är det Levene/Skogslundstjejerna som visar bäst kyla och plockar hem guldet, stort grattis från oss i Holmen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00