lördag 13 september 2014

Holmens tjejer visar klass mot Västra Mark/Öxnevalla

Då var det lördag och match mot Västra Mark/Öxnevalla i F-Div 3 Södra. Det är ett skönt gäng med föräldrar och tjejer som åker karavan till denna bortamatch, målet för dagen är såklart att öka på antalet vinster och fortsätta färden mot serieseger!

Holmen inleder med rejäl press från start och får nästan omgående utdelning när Bea får en fin boll på ytan så hon kan springa ifrån och lägga en smörpass till Molly som lägger bollen i öppet mål. 2-0 kommer en stund senare från samma doja, efter grovjobb av Rebecca! Tjejerna har ett kanonfint samarbete och passningsspel. Nu kommer en period med mycket kämpande på mittfältet, men idag är det Holmen som är starkare och till sist sitter 3-0 och hattrick av Molly efter snygg pass av Eleonora och bra förarbete där även Bea har en nyckelroll! Nu är det Holmen för hela slanten och motståndarnas backlinje har inte mycket att sätta emot när även 4-0 trillar in och återigen är det Molly som är sist på bollen efter fint framspel av Johanna. Efter detta får VMÖ lite kontroll på spelet och börjar komma upp mot vårt straffområde, men när det väl kommer till avslut så gör Verro en fin fotparad! VMÖ får hörna som ganska omgående reds ut och istället är det Holmen som kontrar och jodå... 5-0 av gissa vem..., ja MOLLYYY,  efter fint förarbete av Rebecca! Nu är det halvlek och Holmentjejerna spelar verkligen som ett lag och låter bollen göra jobbet!

Andra halvlek kör igång och återigen är det våra idag vitklädda kämpar som är först i varje närkamp! Lisa trollar runt med bollen och går på skott där målvakten räddar, men istället får Bea tag på bollen och gör 6-0 efter egen kämpainsats! VMÖ kommer återigen upp i anfall och lyckas få hörna som återigen blir resultatlös efter grymt stabil insats av Holmens backlinje! Vi bjuder igen i anfallet efter när Bea slår en hörna som går strax utanför mål. VMÖ kommer inte upp på vår planhalva utan tvingas istället till lite ojust spel och Holmen får frispark i bra läge som Bea slår i muren och ut över kortlinjen till hörna för Holmen. Lisa lägger en fin hörna, men tyvärr resultatlös för Holmen. Nu är det mycket folk uppe på VMÖ planhalva, så när dom får till en kontring blir det en tuff man mot man situation som Cornelia till sist reder upp fint! Spelet böljar och nästa anfall är Holmens där Bea skjuter i stolpen efter fint förarbete av Moa och samarbete med Lisa. Spelvändning igen och VMÖ får till en tredje hörna, men även denna helt resultatlös! Våra motståndare har nu en bra period där dom ligger på för reducering, Moa fightas och får motspelare ur balans så där är det stopp! Istället är det Emilia som får med sig bollen och driver den uppåt planen men tappar den till sist. Klart mer böljande spel i andra halvlek och lite grötigt från Holmens sida under en stund, men nu spelar de bra igen!

Bea skjuter, målvakten räddar och Molly styr in returen. 7-0! Vi vänder därefter direkt på deras avspark och Siri går på skott men tyvärr strax utanför. Rebecca går på skott strax efter, men målvakten räddar. Moa klarar en löpduell med bravur och får med sig en hörna för Holmen. Bea gör en perfekt hörna som motståndarna hjälper in i mål och nu står det 8-0 till Holmen! 9-0 kommer strax därefter när Molly faktiskt snor målet från Bea :)  Bea går på stenhårt skott som målvakten inte orkar hålla fast och då hjälper Molly in bollen i mål. Nu faller Holmen tillbaka lite och VMÖ får gå på anfall och lyckas kriga till sig en frispark i bra läge som till sist rensas till hörna. Moa räddar första skottet och nästa går i ribban, phu! Istället blir det en spelvändning för Holmen där Bea och Molly kommer ensamma med en back, men skottet går strax utanför. Nu närmar sig matchen sitt slut och spelet står och gungar lite på mittplan, till sist blåser domaren av matchen och vilken härlig lagseger för Holmalund, 9-0 mot Västra Mark/Öxnevalla och solklar serieledning!