Sök i den här bloggen

måndag 22 september 2014

En tung förlust i Nittorp


Uppladdningsmässigt måste detta varit sämsta möjliga förutsättning någonsin inför en match. 1½ timmas bilresa och en match som startar 18.00 en måndag... Det är faktiskt rent uselt att lägga matcher såhär om det inte är så att man gör det i rent taktiksyfte att kvadda så mycket som möjligt för motståndarna!? Jaja, med sådär trekvart kvar till matchstart sladdar vi in i Nittorp och kör stålmannenklädbyte så tjejerna hinner värma upp i någon kvart innan det är dags för start.

Det märks ganska tydligt att Nittorp är på hemmaplan för nu är det vårdslösa spelet tillbaka som saknades när dom besökte Alingsås. Med en hemmadomare i alla hänseenden är det också ganska ofarligt att köra såhär för det är ganska tydligt att det inte är samma nivå åt bägge håll. Trots dessa förutsättningar försöker vi föra vårt vanliga spel, men blir ganska tillbakapressade första tio minuterna. Kvarten därefter har våra tjejer börjat få hålla bollen lite längre och det vanliga bollrullandet börjar ge utdelning, men är det inte stolpar som är ivägen så har Nittorps målis idag tagit på sig superhjältedräkten och plockar ner allt som närmar sig mål. Efter alla dessa Holmenchanser blir det såklart en kontring och en boll som går precis förbi Amanda, studsar i stolpen och in framför mål igen där det endast är två Nittorpstjejer som bara har att lägga in bollen i öppet mål.  Nu kommer en ny Holmenperiod där vi pressar och jagar ordentligt för kvittering. Med tre minuter kvar av halvleken får vi en frispark i hyfsat läge som Bea får till ett lurigt skott på som först studsar förbi målvakten men har sån fart att studsen fortsätter över mål... Istället blir det ännu en kontring för NIK och nog fasiken lyckas dom trycka dit även den... 2-0 till hemmalaget i halvtid.

I andra halvlek börjar Holmen istället vara dom som pressar högt, vinner andrabollar och tar oss konsekvent framåt. Efter fem minuter av andra halvlek är det Lisa som först lurar en, två backar för att sen snurra runt och trycka in en reducering som studsar ribba in, härligt! Nu känns det som vi är på väg in i matchen, men istället är det NIK som en stund senare får en väldigt hårt dömd frispark där Moa snubblat in i en anfallare. Frisparken i sig är inget att säga om, ett riktigt snyggt och hårt skott som går perfekt upp i bortre krysset otagbart för Amanda, men riktigt surt att våra motståndare ska få sån extrahjälp när det är Holmen som börjat halvleken bäst. Holmen fortsätter försöka komma uppåt, men Nittorp är idag större, starkare och elakre i närkamperna så får då också naturligt med sig många andrastudsar och motlägg. Vi beslutar att gå ner på trebacklinje för att kunna pressa högre upp och till en början ser det ut att löna sig då både Rebecca och Molly 2-3 gånger är nära att reducera, men Nittorps målis slänger sig orädd in i närkamperna och får allt som oftast med sig bollen. Istället för reducering är det NIK som än en gång lyckas kontra sig förbi våra backar och trycka in 4-1 ur misstänkt offsideläge minuten innan Rebecca kan trycka in 2-4 för Holmen. Nu ligger vi rejält högt upp med hela laget, men vad hjälper en perfekt backlinje när domaren än en gång släpper igenom en solklar offside och NIK får avsluta matchen till 5-2 med tre minuter kvar att spela... En riktigt tung förlust mot ett idag mer välspelande lag som nog hade vunnit sett till intensiteten även om dom inte hade haft hjälp av sin hemmadomare...

Nu blir det då en helt avgörande seriefinal i sista matchen när Ulricehamns IFK kommer på besök till Alingsås den 28 september kl. 11.00 på Alströmervallen. Vi hoppas att ALLA kommer att vara med och heja fram Holmentjejerna till serieseger i Division 3 Södra!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00