Sök i den här bloggen

måndag 23 januari 2012

Sparbanken Cup - En tredjeplats till i F99-gruppen

Det är ju egentligen helt otroligt att ett gäng med nästan bara 00:or, som egentligen inte ens skulle ha varit med i Sparbanken Cup på söndagen går och plockar hem en tredjeplats i F13 och på vilket sätt. Nu ska vi inte gå händelserna i förväg utan tar och tittar på hur det gick under den långa söndagen...

Alingsås KIK vit - Holmalunds IF röd (0-1)
I vår första match för dagen var det full fart framåt som gällde och Holmen fick nästan allt att stämma i denna matchen förutom en viktig detalj, det där med att få in bollen i motståndarmålet. KIK hade för dagen vässat upp ett av sina lag och det blev en riktigt rolig match där våra Alingsåsvänner idag drog längsta strået.

Holmalunds IF vit - Nols IK vit (0-0)
Våra för dagen vitklädda tjejer taggade igång rejält mot ett Nol som inte vek ner sig en tum. En match där inget av lagen riktigt kom till avslut slutade ganska naturligt 0-0. Oavgjort som inledning i en cup är faktiskt helt ok!

Holmalunds IF röd - Långareds BoIS (7-0)
1-0 Molly,(Helin), 2-0 Vilma (Veronica), 3-0 Helin, 4-0 Siri (Helin), 5-0 Molly (Nora), 6-0 Veronica (Linnea ), 7-0 Veronica (Vilma)
I match #2 för den röda maskinen så visade våra duktiga målskyttar och passningsspelare vad Holmen kan när allt flyter på. Extra roligt i denna matchen var att så många duktiga tjejer fick näta och det var ett riktigt nöjt gäng som kramade om varandra när slutsignalen ljöd!

Älvängens IK - Holmalunds IF vit (1-0)
Duktiga Älvängen tillhör ett av de absolut bästa F99-lagen i Göteborgsserien och taktiken i denna match var ganska klar. Kunde vi hålla 0-0 så var det en klar vinst för detta unga lag. Det är nog ingen underdrift att man kunde känna frustrationen från motståndarna när anfall efter anfall trycktes undan, men med bara någon minut kvar av matchen kom ändå den lilla sprickan som räckte för en av Älvängens vassa anfallare att placera in 1-0. Efter matchen var det ändå flera som kom fram och berömde våra tjejer för ett fantastiskt spel!

Holmalunds IF röd - Nols IK blå (0-1)
Nols IK hade enligt hörsägen också lagt in sina bästa spelare i ett lag och det känns ju ändå smickrande att även dessa låg i Holmens grupp. Trots detta var det Holmalund som förde hela matchen och ett otal skott på mål gick precis utanför eller stoppades av en ruggigt duktig målvakt i Nol. Som det brukar i en massiv press så öppnas såklart kontringschanser och på en av dessa lyckades våra motståndare snickra in ett mål och tyvärr höll sig detta resultat matchen ut...
Trots detta var det ändå klart att Holmen Röd var vidare till kvartsfinal!!!

Halvorstorps IF - Holmalunds IF vit (0-0)
Efter denna match som blev en total repris på finalen i Elljuscupen kan man nog lugnt anta att Halvorstorps mardrömsmotståndare heter just Holmalund. En oerhört tät match där våra duktiga tjejer krigade som en enhet mot väldigt duktiga motståndare så hade vi återigen spelat 0-0 mot ett riktigt vasst 99-lag.

Då detta var sista gruppmatchen och Holmen Vit nu låg på samma poäng och målskillnad som Halvorstorp så var det återigen straffar som skulle skilja lagen åt. Dramatiken kunde inte vara mer välregisserad och att vi nu med ny målvakt (sen Elljuscupen) även där gör en repris med att Eleonora först räddar och sedan sätter sin egen straff gjorde alla fans på läktaren helt tokiga!!
Holmen Vit vidare till kvartsfinal som 2:a i gruppen efter 2-1 i straffar!

Kvartsfinaler F.99

Holmalunds IF Röd - KIK Vit (0-1)
Återigen kan man undra lite hur sekretariatet lagt upp slutspelsschemat när två lag från samma grupp möts i kvartsfinal, men så var det ändå och Holmens Röda tjejer hade nu chans till revansch. Nu var det bara mål som gällde och samma inställning hade såklart KIK så denna kvartsfinal skulle bli en riktig fotbollsfest!

Efter oavgjort i full tid ställdes vi återigen inför sudden (som i semifinalen dagen innan mot ett annat KIK-lag) och denna gång var det tre duktiga anfallare i vardera lag som spelade en match som mer påminde om schack med taktik och snabba anfall som vapen.  Turen är inte riktigt med oss i Nolhagahallen och även denna match var det KIK som drog det längsta strået...
Våra tjejer i rött gjorde en riktigt bra cup och ibland är det dom där små detaljerna som avgör, nästa gång är det kanske Holmens tur att ha lite extraflyt!

Holmalunds IF Vit - Nols IK Blå (1-0)
Frida (Eleonora)
Nols IK's Blåa lag hade ju besegrat Holmen Röd med 1-0 i gruppen och nu var det dags för dom att möta våra vita yrväder. Nol visade i sina tidigare matcher att de inte var ett lätt lag att besegra och även i denna match fick vi bekräftelse på att det var ett lag med styrka! Men när Holmens damer får spelet att stämma med farten är det svårt att stoppa oss och om två av våra snabbaste spelare är inne på plan samtidigt brukar det resultera i mål. När Eleonoras skarvning når fram till Frida som placerar in vinstmålet kändes det som hela publiken i hallen unnade Holmen segern!!

Semifinaler F.99

Holmalunds IF Vit - KIK Vit (0-1)
En välregisserad film brukar ha dramatik med lyckliga slut och det var ju onekligen lite vältajmat att lag Vit nu skulle få chansen att slå ut det KIK som två gånger om besegrat våra röda lagkompisar under dagen. I denna match märktes det dock lite tydligare att KIK-tjejerna faktiskt har ett års extra träning och muskler i kroppen och även om Holmen fick flera chanser till kontringar och faktiskt med lite tur hade kunnat tryckt in både ett och två mål så var det återigen ett uddamål som kostade oss segern. Även så är det bara att applådera ett härligt KIK som fått ihop ett riktigt vässat lag och när Holmens vita tjejer fick applåder för sin välgenomförda cup så var det våra vänner från Noltorp som gjorde sig i ordning för final i bakgrunden!

Final F.99
En tuff final som sig bör och ganska naturligt med de små handbollsmålen blev det återigen sudden death. När vi i publiken började tro att det skulle bli ett avgörande på straffar så lyckades ändå Sjömarken/Sandared få ett längre ben på bollen och vi från Holmen gratulerar till ett välförtjänt guld!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00