Sök i den här bloggen

lördag 21 januari 2012

Resultat i Sparbanken Cup F00/F98

Så var det då dags att återigen besöka Nolhagahallen och Sparbankens Cup. Förra året lyckades våra 00:or dela på 3:e plats så självklart hoppades vi på ädlare valör på prispengen idag. Tidig morgon och känslan i uppvärmningen fick en att tänka tillbaks på Elljuscupen, trevliga minnen och det var bara att ösa på!


Holmalunds IF röd - Sjömarkens IF vit, 2-0 för Holmen 
(1-0, Frida, assist Moa, 2-0 Eleonora, assist Klara)
Matchen körde igång i ett härligt tempo, men tyvärr för oss var det faktiskt Sjömarken som började bäst. I några minuter var det bara spel på Holmens planhalva innan laget fick ihop sitt spel och började landa passningarna. Frida var den som började Holmens målskytte idag efter en läcker passning från Moa och inte långt därefter tråcklade Eleonora in 2-0 när Klara tryckt fram bollen mot Sjömarkens mål. 2-0 blev även slutresultat och en riktigt trevlig början på cupen!

Holmalunds IF vit - Sjömarkens IF grön, 0-0
Vårt för dagen vita lag ställdes mot det andra Sjömarkenlaget och det kändes redan från början att det kanske var snäppet bättre spelare där. En match där lagen bytte målchanser med varandra på löpande band slutade till slut oavgjort och en hyfsad inledning även för lag vit!

Holmalunds IF röd - Bergdalens IK, 1-1 
(Eleonora med assist från Frida)
I dagens andra (och sista) gruppspelsmatch för det röda laget ställdes vi mot duktiga Bergdalen (som till slut vann cupen) och det var en kämpamatch från första stund där Bergdalen började målskyttet och firman Eleonora/Frida återigen lyckades trycka ett mål till för Holmen. 1-1 och Holmalund Röd gruppvinnare och direktkvalificerad till semifinal!

Nödinge/Ahlafors IF - Holmalunds IF vit, 0-3
(0-1, Emelie, assist Helin, 0-2 Emelie, 0-3 Emelie, assist Helin)
För oss okända Nödinge/Ahlafors IF stod för motståndet i andra gruppspelsmatchen för lag Vit. Dagens hat-trick av Emelie gjorde att denna match tog upp Holmen i gruppledning inför avslutande gruppmatch mot KIK.

Alingsås KIK - Holmalunds IF vit, 0-1 
(1-0 Helin med assist från Emelie)
Duktiga KIK körde på för fullt från början och det stod länge och väge innan Emelie lyckades trycka fram bollen till Helin för 1-0 till Holmen vilket höll sig matchen ut och även lag Vit hade vunnit sin grupp och direktkvalificerat sig till semifinal.

Semifinal #1 - Holmalunds IF vit - Alingsås KIK, 1-2 (straffar) 
Enligt det utskickade schemat skulle egentligen vinnaren av grupp #1 nu gått in på planen, men av någon outgrundlig anledning hade sekretariatet fipplat upp detta och nu fick Holmens Vita lag återigen möta KIK som man mött i gruppen. Denna gång var det en rejäl försvarsmur hos våra små blå vänner och en match som slutade mållös. Sudden var fullständigt Holmens med spel på en planhalva, men oturen grinar oss i ansiktet när inte en enda av alla målchanser hittar in i de små handbollsmålen och även i år väntar straffar i denna cup.

Straffar kan ju sluta exakt hur som helst och denna gång var som sagt turen förlagd på annat håll i Alingsås och för andra året i rad har detta 00-gäng tagit hem en tredjeplats i Sparbankens Cup...

Semifinal #2 - Holmalunds IF röd - Bergdalens IK, 1-2 
(Eleonora med assist från Frida)
Dagens bästa lag visade sig i år bära rött, men tyvärr var det inte våra röda Holmenvänner då Bergdalen på ett riktigt snyggt mål tryckte in 0-1. Full fart framåt var det som gällde för att reducera såklart och det brukar betyda två saker... antingen en reducering eller en frispelad motståndare och helt plötsligt stod det 0-2. På den korta tiden dessa matcher spelas var det inte mycket att göra utan att fortsätta med samma spel och med 5 minuter kvar lyckades firma Eleonora med assist av Frida återigen måla för Holmen, men helt plötsligt rinner tiden iväg så fruktansvärt fort att det inte blev något ytterligare mål...

Som ett deja-vu från 2011 fick vi nu då Holmenlag på delad 3:e-plats. Inte jätteroligt just då, men att en klubb lyckas få två jämna lag till semifinal är en riktigt bra bedrift och om 2012 fortsätter som 2011 gjorde kommer detta ju ändå att bli ett riktigt roligt fotbollsår!!

Holmalunds IF Röd (F98) - Holmalunds IF F99, 3-0
För vårt Holmenlag som skulle öva lite i F98-cupen började dagen med att möta våra egna F98-tjejer, dvs Holmalunds Röd F98. Vi har ju spelat ihop och även mot varandra tidigare och känner varandra väl, men denna gång tänkte vi testa på ett nytt spelsystem med 1-1-2 och det kanske vi skulle övat lite mer på för helt plötsligt stod det 1-0 till våra äldre vänner. Nu blev det lite kalabalik i laget med olika positioner och passningar och för att göra en lång historia kort slutade matchen 3-0. Det var ändå med tillförsikt vi tackade för matchen och förväntningarna att en rolig dag hade börjat infann sig!

Alingsås KIK blå - Holmalunds IF 99 , 2-0
Match #2 var mot värdlaget och vi visste att det skulle bli en tuff match. Matchen kör igång och och det är full fart framåt som gäller åt bägge håll. Det står och väger och vi har flera fina lägen till mål men då våra motståndare tilläts spela i vårt tycke ett alldeles för fult spel (vilket resulterade i blodvite på en spelare, ryggsmärtor på en annan, knäsmärtor på en tredje och sjukhusbesök för en fjärde Holmentjej) förstördes hela vårt spelupplägg. Med en allt tunnare bänk och allt färre spelare förlorade vi tyvärr spelövertaget och därmed matchen.

Efter diskussion bland oss ledare valde vi därefter att avbryta F98-cupen och påpeka för tävlingsledningen att vi drog oss ur cupen då vi bedömde att domarna inte kunde garantera spelarnas säkerhet. Efter otaliga cuper genom åren är detta första gången vi tvingas ta detta beslut och vi hoppas innerligen att det är andra förutsättningar imorgon då vi har två deltagande lag i F99-cupen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00