Sök i den här bloggen

fredag 26 november 2010

Intersport Cup - Brons skiner också!




RESULTAT INTERSPORT TJEJCUP F 11
Vi hade till denna cup satt ihop 3 lag där två bestod av 6, 00 tjejer kompletterat med 2, 98 tjejer och 1 av 6, 99 tjejer kompletterat med 2 98 tjejer. Detta med överåriga tjejer är ju något som vi efter förra året lärde oss att de flesta lag använder sig av och istället för att störa oss på det valde också vi att ta med sådana i år då reglerna tillåter 2 sådana per lag varav endast en får vara i spel. Resultatet av detta blev väldigt lyckat då vi fick 3 väldigt jämna och bra lag.

Utan 98:ornas medverkan hade vi kanske kunnat ha med tre lag även då men i denna ganska tuffa cup hade vi inte kunnat sätta ihop 3 jämna och bra lag då kanske vi hade fått nöja oss med två konkurrenskraftiga lag. Man får komma ihåg att majoriteten av våra tjejer är 10 år och då faktiskt är både 1 och 2 år yngre än sina motståndare även om det inte alltid syns i matcherna.


Holmalund VIT
Detta lag spelad i ett riktigt getingbo med förra årets vinnare av cupen Landvetter, KIK:s bästa 99 lag och dessutom ett toppat Sjömarken. Vi visste redan på förhand att både Sjömarken och Landvetter gott och väl håller samma klass som KIK och KIK vet ju vi vart vi har. Vi började mot det förmodat svåraste motståndet Sjömarken och gör en väldigt stabil och fin insats. Vi förlorar visserligen men matchen känns relativt jämn och vi skapar själva en del lägen till mål utan att riktigt få till det. Efter den matchen förstod vi att det fanns inget att vara rädd för det vara bara att köra och vi kände inför KIK matchen att det var ett 50/50 läge. Det var dock en nyckelmatch som vi inte fick förlora. KIK gör mål på egentligen den enda målchansen de skapar på hela matchen vi har fullständig koll bakåt och skapar en del halvchanser även vi.


De sista minuterna av matchen pressar vi ner dem ordentligt och har bud på både ett och två mål men bollen ville inte in. KIK lyckades hålla undan med andan i halsen och det var ett skakat KIK som gick av planen. De undrade nog vad det var frågan om en samling 00 tjejer som de tidigare lekt med och som de nu fick slita ordentligt för att inte åka ut mot. KIK var efter oavgjort mot Landvetter och förlust mot Sjömarken beroende av att vi lyckades knipa poäng i en för oss betydelselös match mot Landvetter och som vi slet i den matchen tjejerna gjorde en fantastisk insats efter det försmädliga 1-0 målet efter bara någon minut visar vi en helt otrolig moral och lyckas kvittera och jämna ut matchen mot förra årets vinnare av turneringen.


Vi hade stort stöd från KIK på läktaren och jag kan lova att KIK var oerhört glada för att vi gjorde en sådan grym insats i denna sista match och höll dem kvar i turneringen.
En härlig moral vi visar upp och från min sida som ledare fanns det en baktanke med det hela och det var en förhoppning av att något av våra andra lag senare i turneringen skulle få möjlighet att möta KIK. LAG VIT vandrade dock ut ur turneringen med flaggan i topp. Hade de spelat i en enklare grupp hade detta lag definitivt gått vidare men så är livet och vi tar nya tag. Positivt är också alla dessa nya målvakter som är under uppsegling. Vi använde 3 olika målvakter i matcherna Emeli, Cornelia och Emilia och alla gjorde ett jättebra jobb.


 Holmalund Blå
Detta lag också bestående av 5 00 tjejer och två 98 tjejer hade på förhand en något enklare grupp. Det visade sig också stämma och de gick obesegrade genom gruppspelet på ett väldigt imponerande sätt de hade en väldigt fin harmoni i laget och arbetade för varandra hela tiden.


Svagheten på förhand som i verkligheten visade vara deras styrka var målvaktsspelet. Klara går helt matchotränad in som målvakt och gör en insats som man måste betrakta som hela cupens bästa målvaktsinsats om man tar i beaktande att hon aldrig tidigare stått i mål på match. Vilken härlig målvakt bollsäker i händerna, orädd och aktiv i målet på ett helt fantastiskt sätt. Hon spelar precis som man skall långt ut i målet och avstyrde med sina utrusningar mängder av målchanser. Det som imponerade mest var hennes snabba härliga dykningar framför fötterna på motståndarna. Här har vi verkligen en ny målvaktstjärna under uppsegling.


Lag blå vann sin grupp mycket beroende på ett bra målvaktsspel. säkert försvarsspel och en härlig frenesi i anfallsspelet signerat Moa och Elinora. Efter seger i gruppen ställdes de mot vårt eget lag röd i kvartsfinal där första förlusten kom med 2-1 men det skall sägas att den matchen hade kunnat sluta hursomhelst. Bra jobbat Lag blå!


Holmalund Röd
Lag röd bestod av våra 99 tjejer kompletterat med två 98 tjejer. Det började inte så bra då det blev en helt oförklarlig storförlust mot Örby med 4-1 i en väldigt konstig match där vi kunde lett med 3-0 efter bara ett par minuter om vi satt våra målchanser. Det kändes försmädligt då vi visste att vi inte skulle ha råd med alltför många förluster i denna grupp där också Skepplanda spelade. Vi gjorde en del justeringar i laget och drog ner Ellen som back och flyttade fram 98 tjejerna i banan och då började det hända grejer. Vinsterna kom 2 st. och det blev en knapp förlust mot Skepplanda med 1-0 medan de andra lagen spelade sina resultat i händerna på oss så räckte våra två segrar till avancemang.


Först slog man ut vårt eget Holmalund Blå i Kvartsfinal sedan väntade Skepplanda i Semi. Vi lyckades i semi pressa Skepplanda på ett sätt som inget annat lag mäktade med i turneringen vi tog matchen till förlängning där Skepplanda drog längsta strået. Det var dock en kämpainsats som imponerade storligen. KIK som vi fick möta i bronsmatch var något skakade när det efter denna uppvisning skulle möta oss. För första gången tror jag KIK kände en viss rädsla över att möte våra 99 tjejer, Det NYA HOLMEN hade presenterat sig även för KIK.


Man kunde gräma sig lite på förhand att vi nu skulle få möjlighet att mäta oss mot KIK direkt efter en oerhört slitsam semifinal och förlängning och med många spelare ordentligt tröttkörda. Kanske var det lika bra det vi var i gång och vi tog tag i kommandot med en gång bollen ville dock inte in men till slut mot slutet av matchen kom det förlösande 1-0 målet och vi lyckades hålla undan hela vägen till slutet. En historisk seger för våra 99 tjejer som lidit så många storförluster mot detta KIK. Nu har vi slagit dem och nu känns det inte alls omöjligt längre dessutom visade våra 00 tjejer i lag VIT  tidigare på dagen att de gott och väl håller samma nivå som deras 99 tjejer. GRATTIS till bronset!

Våra 00 tjejer är fortfarande väldigt utvecklingsbara alla vet att det händer oerhört mycket mellan 10-11 år och vi har alla möjligheter att stå upp mot Kiks 99 även i fortsättningen på ett väldigt bra sätt. Nu hoppas vi få till en match mot dem utomhus nästa år så får vi se hur det går. Det känns väl dock som storförlusternas tid är förbi. Bra jobbat tjejer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00