Sök i den här bloggen

måndag 30 december 2013

GULD även i årets sista cup, NSP Cup F00

NSP Cup var fullpackat med lag och vi hade lottats i grupp 3 av 4 tillsammans med två gamla kändisar och en ny motståndare. Första matchen mot Herrestad börjar lite avvaktande då vi aldrig stött på dom tidigare. Efter en kort stund är det Emelie som visar piggast ben och trycker in 1-0 för Holmen följt strax därefter av ett snabbt mål till. Att Herrestad sen i slutminuterna reducerar (faktiskt enda insläppta målet för detta gäng idag) spelar mindre roll för här har vi satt ribban direkt! I gruppmatch två står Skoftebyn för motståndet och de tjejerna har tätat till försvaret sen våra tidigare möten så 1-0 av Lisa får bli slutresultat.

I tredje och sista gruppmatchen är det Magra/Mellby som verkligen satsar 110% mot oss och även om det inte blir några farligheter visar dom vita tjejerna upp samma duktiga försvar som vanligt så matchen slutar 0-0 vilket ändå innebär gruppseger för HIF. I kvartsfinalen väntar Vänersborgs IF och denna match känns motståndarmässigt som kanske den moraliska finalen då det krävs en hederlig snabb tåpaj av Moa i allra sista minuten för att vi ska gå vinnande ur striden. Vänersborgs FK i semifinalen får knappt möjlighet att ta sig upp på vår planhalva och 3-0 av Lisa (x 2) och Moa (igen) ger att vi är i final!! På motståndarsidan står Vänersborgs IF andra lag och än en gång blir det en riktig kämpamatch där vi lyckas neutralisera VIFs anfallsvapen samtidigt som Lisa får avgöra med matchens enda mål.
GULD till Holmen och lagom till detta är det samling till F99-cupen!

2-1 HIF - Herrestad
1-0 HIF - Skoftebyn
0-0 HIF - Stora Mellby/Magra
1-0 HIF - Vänersborgs IF (Kvartsfinal)
3-0 HIF - Vänersborgs FK (Semifinal)
1-0 HIF - Vänersborgs IF (Final)

VFK står som motståndare i första matchen i F99 och redan i förra mötet i DM märkte vi att dom snäppat upp sitt spel! En match som böljar fram och tillbaka slutar till sist ganska rättvist 0-0 och en ok inledning även i 99-cupen! I den andra matchen väntar Trollhättan BoIS som vi spelade 1-1 mot i vår egen tjejcup för några veckor sen. Även denna match är ett ställningskrig där vi inte lyckas få till avsluten. Med mindre än en minut kvar är det istället TBoIS som får in vinstmålet och vi får sikta in oss på rejäl vinst i sista matchen. 

G-S Orust, en ny motståndare väntar och här släpper verkligen proppen när tjejerna totalt dominerar och avgör matchen efter två mål av Emelie + ett av Molly! Kvartsfinal mot Bergdalen blir precis så tufft som vi väntat oss. HIF inleder med 3-4 målchanser som Bergdalens målis är allt för rättplacerad på, men dom gör 1-0. Emelie kvitterar på ett härligt mål upp i krysset, men med 7 sekunder kvar kommer Bergdalens 2-1 så tyvärr blir det tidigare hemgång än förväntat…Sammanlagt under dagen ändå med beröm godkänt och mycket, mycket roligt att se fram emot 2014!!!

0-0 HIF - Vänersborgs FK
0-1 HIF - Trollhättan BoIS
3-0 HIF - GiS Orust
1-2 HIF - Bergdalen (Kvartsfinal)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00