Sök i den här bloggen

söndag 22 juni 2014

Totaldominans och vidare till semifinal i DM F14

Underbart välförtjänst kvartsfinalsvinst i DM F14 för Holmalunds IF
Töreboda IK som kom på besök för kvartsfinal i DM F14 är ett lag som kommer med en 3-2 vinst från senaste och 6-1 från sin förrförra DM-match och ett gäng tjejer som vi egentligen inte alls vet vart dom står. Man skulle kunna tro att detta gör våra tjejer lite avvaktande, men inte då. Från första början är det full fart framåt för Holmen och frispark i bra läge redan i matchminut 1. Nu leder inte den till något, men pressen fortsätter och redan i fjärde minuten är det vår 02:a Alba som serverar Lisa01 perfekt. 1-0 följs upp minuten efter då Töreboda inte kommer förbi vårt mittfält och denna gång är det Lisa00 som lyfter bollen över TIKs backlinje och Alba som trycker in 2-0. Denna totala chocköppning följs upp av ännu mer press och stackars TIK undrar nog vad som händer när Alba återigen får smälla in ett mål, denna gången assisterad av Lisa01, snacka om smakstart för HIF!

Nu backar vi hem en aning för att vila upp och TIK för möjlighet att spela runt. Spelidén framförallt verkar vara att servera deras snabba anfallare #15 som hela tiden ligger och lurar. Detta ger en sådär 10 minuters TIK-press, men utan någon större fara än ett distansskott som Filippa i mål inte har några problem att plocka ner. Nu har dock tjejerna vilat klart och ångar återigen på framåt med rejäl fart och ett underbart passningsspel! Efter att bollen rullat mellan Cornelia och Hanna på högerytter, in i mitten till Lisa00, ut till vänstern till Lisa01och Amanda, tillbaka till Lisa00 som smeker fram den med vänstern till Bea som tagit sats och sprintar förbi TIK-backarna och rullar in 4-0 till Holmen i 23' matchminuten. Nu är det enkelriktat och Alba drar på ett skott som målisen tippar ut till hörna. På hörnan från Lisa00 drar Isa bollen klockrent i stolpens utsida. TIKs kommande anfall bryts av Cornelia på högern som drar förbi och får till ett härligt inlägg där Elenora tyvärr inte får helt ren nickträff så målisen får återigen göra en svettig räddning. Mot slutet av halvleken får TIK ibland iväg bollen ner mot vårt straffområde, oftast på vår högerkant där hårt arbetande Elsa, Ebba och Isa löser i stort sett alla problem utan några farligheter och halvleken får istället avslutas med en dubbelchans där Lisa01 först får skottet rakt på målisen och Elenora därefter tvingar målisen att återigen trycka ut bollen till hörna som blir resultatlös. Härlig inledning på en lite nervpirrig match (innan avspark i alla fall).

Ok, tjejer... i andra halvlek växlar vi upp ännu mer...
Andra halvlek kör igång precis som första, med en ruskig press från Holmen. Lisa01 kommer från vänstern och tas lite väl aggressivt så får en frispark med sig som Elenora sånär lyckas få in i mål. Precis som i första halvlek har TIKs målis lite svårt att få igång spelet så när bollen kommer ut på högerkanten är det Alba som än en gång visar kraft och pressar sig mellan två backar och serverar en framrusande Elenora som ökar på vår ledning till 5-0. Vår höga press leder nästan till mål direkt igen sen, men istället är det TIK som får iväg en genomskärare som #15 river loss och hade det inte varit för ett ruggigt backlås med Ebba, Isa, Elsa på vänstern och Moa på högern så hade hon kommit loss. Istället blir det en helt välförtjänt frispark för TIK i farligt läge precis utanför vårt målområde som dock trycks iväg en bra bit ovanför ribban. #15 ligger hela tiden och lurar och i nästa anfall är det en riktigt bra offsidefälla som gör att hon inte får komma till avslut. Istället är det nu Holmen som än en gång lägger i en högre växel, bygger spelet från Moa i backlinjen, upp längs vänsterkanten, in i mitten, tillbaka och upp igen längs högerkanten och nu kanske vi spelar lite för fort, för två gånger om bränner vi riktigt bra frilägen med målvakten innan Madde till slut lyckas med ett fint väggspel ut till Lisa01 som vänder in i plan och placerar in 6-0.

Om vi i början av matchen tyckte att Holmen hade ett härligt passningsspel är det nu på helt nya, underbara höjder där vi verkligen låter bollen göra jobbet från backlinje, till mittfält osv medan TIK håller på att springa ihjäl sig. Detta skapar såklart frustration och efter 53' trycks Bea ner strax utanför målområdet och domaren blåser frispark. Bea tar själv hand om frisparken på allra bästa sätt och lyckas hålla nere ett stenhårt skott som går helt otagbart förbi en annars hårt arbetande målvakt. När TIK kommer i anfall är det framförallt fokus på att nå #15 och till slut blir det Isa som får det gula kortet efter en kapning som leder till en frispark som återigen går högt ovanför mål. Med dryga 10 minuter kvar av matchen känns det som orken som finns kvar ligger hos Holmen och mycket i en envetet jagande Lisa01 som först får tillbaka en bakåtpass från Cornelia till 8-0 och nån minut senare gör 9-0 helt på egen hand efter att fått se ett inlägg nere från hörnstolpen glida över en uppgiven målvakt. Om kistan överhuvudtaget stod på glänt så ser Lisa00 till att cementera ihop den med matchens hårdaste skott i 70' matchminuten och kvartsfinalen slutar i en ruskigt övertygande vinst med hela 10-0 för Holmalunds hårt kämpande tjejer!

Nu blir det lite sommarledigt från DM, men redan i augusti väntar semifinal mot och uppe hos duktiga Skultorps IF. Innan dess har vi lite seriematcher och Dana Cup att spela av :)

2 kommentarer:

  1. ni e jätteduktiga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. LYCKA TILL IDAG TJEJER DETTA TAR NI

    SvaraRadera

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00