Sök i den här bloggen

tisdag 24 juni 2014

Vårens enda serieförlust

en solig dag på underbara Lassalyckan i Ulricehamn
Det börjar piggt framåt när både Molly och Cornelia har var sitt skott på mål inom de första två minuterna, men motståndarmålisen står välplacerad på bägge. Efter dessa inledande minuter tar Ulricehamns IFK tag i taktpinnen rejält och visar precis som förra matchen att dom är ett riktigt passningsskickligt lag som vårdar bollen fint i backlinjen innan blixtsnabba anfall kommer med passningsalternativ på bägge kanter. Efter dryga kvarten ger deras enorma press resultat när en UIFK-tjej som får komma allt för fri distansskjuter in 1-0. UIFKs press fortsätter och HIF har rejält svårt att komma loss idag mot tyngre motståndare, men fortsätter kriga. Kvarten senare har vi ridit ut det värsta och kommer i ett snyggt anfall där Molly till sist väntar aningen för länge att släppa bollen till Jonna vars kvittering därför helt rättvist blir avblåst för offside. Mot slutet av halvleken är det rejält trötta Holmentjejer där hela backlinjen och framförallt Isa och Cornelia som mittbackar springer och krigar som aldrig förr och räddar både ett och två farliga lägen i vårt straffområde. Till sist när vi tror vi lyckats vända spelet kommer dock UIFK i en snabb omställning som vi inte hänger med i och även om Filippa räddar första läget tar motståndarna hand om returen och tyvärr går vi till vila med 0-2 (som lika gärna hade kunnat varit 0-3 i slutminuten om inte Filippa räddat ännu ett friläge i sista stund).

I andra halvlek har vi laddat energi, men det har tyvärr också U-tjejerna som efter en första offside lyckas komma förbi i nästa anfall och sätter 0-3 efter bara fyra minuter. Nu börjar vi dock börja vårda bollen mer och därmed få mer tid att bygga upp vårt eget spel och Siri är till sist så när att få in en reducering efter 10" men skottet strax över ribban. Holmens press fortsätter dock och minuten senare får Molly iväg ett skott som går direkt på målisen som limmar. Vi håller oss ändå kvar på Ulricehamns planhalva och Moa som gått in i mitten sliter som ett djur och får till sist ut bollen till Siri som denna gång får till ett perfekt avslut och trycker in en underbar reducering vid sidan av målisen. Anfallet därefter kapar Isa en anfallare i farligt läge och får gult kort för andra matchen på rad. Spelet är mer fysiskt och ibland får man ta en varning och detta var ett kanske ett sådant läge. Anfallet därefter är det Lisa som trycks ner och den påföljande frisparken går tyvärr tätt utanför, hade varit så skönt med en reducering till där! Nu har 74 minuter av matchen gått och orken räcker inte längre helt ut hos våra kämpande tjejer så än en gång kommer en kraftfull UIK-tjej förbi i en kantlöpning och 4-1 är ett faktum. Sista fem minuterna är det ändå Holmen som krigar mest för att få in ett mål till och först plockas Elenoras skott av målisen, Lisas skott går precis utanför, Molly skott sniker stolpen på fel sida och till sist i en kontring av UIFK mitt i vår västa press så missar domaren ett i vårt tycke offsideläge och 5-1 trycks in som slutresultat. Det blev en förlust till slut efter att ha gått obesegrade genom alla matcher i bägge våra serier och skall man förlora så skall man förlora mot dom som krigar om förstaplatsen. En eloge till ett riktigt duktigt och tufft Ulricehamns IFK som idag var det bättre laget.

4 kommentarer:

  1. Stämmer det verkligen att Ulricehamns spelare var 2-3 år äldre och några till och med spelar i deras damlag?????

    SvaraRadera
  2. Förstår frågan...
    Tja, Ulricehamn hade med med 9 stycken överåriga i denna match, men å andra sidan hade dom med 8 överåriga i förra mötet som Holmalund vann med 3-1. Om några av dessa spelar i deras damlag och/eller flickserier högre upp är inget vi kan göra så mycket åt och egentligen bara något som UIFK får fundera över.

    Att vi inte fick igång spelet fullt ut i gårdagens match beror nog mer på att vi har 7 av 11 ordinarie spelare i Div 3 Södra som är bortresta och inte kunde spela denna match. Holmalunds policy är att i så lång utsträckning som möjligt fylla på underifrån vilket vi även gjorde med ett gäng duktiga 01-tjejer! Vi har ett möte till i höst och då kommer matchbilden att se annorlunda ut!

    SvaraRadera
  3. okej, konstigt att det är tillåtet

    SvaraRadera
  4. Ni kommer igen tjejer, tro på er själva och fortsätt med samma spel så är det mest utvecklande i längden

    SvaraRadera

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00