Sök i den här bloggen

söndag 16 mars 2014

En tuff träningsmatch mot Älvsborgs FF

Supercupen blev ju inte av i år, så att vi fick till en träningsmatch mot dom regerande mästarna Älvsborgs FF är ju så nära en ny final vi kunde komma i år. Tvärt emot vad de första väderprognoserna spådde så skiner solen över Påvelundsplanen när vi anländer, underbart väder för en fotbollsmatch!

När matchen kör igång så är det en massiv röd våg som sköljer över ÄFFs planhalva och tyvärr vår vana trogen i inledningen av matcherna så får vi inte riktigt till dom där sista passningarna så trots rejäl press är det istället Älvsborg som får matchens första farlighet, en frispark strax utanför vårt straffområde (efter en ofrivillig hands). Verro i mål räddar frisparken, men på returen är en blåsvart tjej påpassligt framme och rensar in 1-0 till hemmalaget. Lite trist tycker såklart vi som ändå haft större delen av spelet och bara någon minut senare trycks Bea ner i liknande position på andra änden av planen och kvitteringen från Lisa00 är målvakten inte ens nära att hålla. Resten av halvleken fortsätter som inledningen, Holmen pressar och större delen av spelet är nere hos ÄFF, men hemmatjejerna har ett väldigt fint passningsspel och kommer i en och annan kontring. Just en sån kontring mot slutet av halvleken ger först en stenhård ribbträff och sekunderna senare 2-1 till ÄFF efter ett riktigt snyggt anfall. I halvleksvilan känner vi väl att detta kan vi göra bättre och gör lite omflyttningar i truppen och pushar på att verkligen hålla de positionerna som vi spelar på och utnyttja hela planen.

Andra halvlek har knappt kört igång innan vi får utdelning. Ett härligt anfall från vår egen planhalva när bollen löper så fint som den kan, Bea kommer loss på kanten, passar snett bakåt och där är Madde påpassligt framme och placerar in kvitteringen till 2-2, nu är vi på gång! 3-2 för Holmen kommer på en nästan likadan sekvens där återigen Bea står för assisten, men denna gång är det Lisa01 som är framme och hugger, yes!! Nu har det gått knappa 10 minuter av andra halvlek och matchbilden att Holmen pressar och Älvsborg kontrar fortsätter. Älvsborgs försvar ligger oftast extremt nära målområdet så svårt att få lyftningar över, men fem minuter senare lyfter Cornelia en boll över hela backlinjen och Bea som kommer i full fart får fri gata fram för att iskallt rulla bollen förbi ÄFFs duktiga målvakt, 4-2!

Nu kämpar Älvsborg än mer och vår egen backlinje ligger ofta nära mittlinjen så mer än en gång är det nära att deras #11 slinker igenom. Oftast trycker vi ändå bollarna ut åt sidorna, men med några minuter kvar av matchen lyckas hon trycka sig igenom våra mittbackar och gör inga misstag när hon kommer fri med målvakten. 3-4 (hattrick för #11!?) för Älvsborg som nog känner nu att det bara är ett mål kvar för kvittering. Men närmre än så kommer dom inte, för när domaren blåser av matchen har Holmalunds kommande DM-F14-lag återigen besegrat ett av Göteborgs bästa F14-lag, denna gång med 4-3 och en lite annan matchbild än förra helgen.

Grymt bra jobbat tjejer, detta kommer vi ta med oss framåt och nu har vi bara en träningsmatch kvar den 6 april mot Vänersborg IF duktiga tjejer innan vi tar oss an Byttorp i första DM-matchen den 12/4!