Sök i den här bloggen

lördag 15 september 2012

Mätta lejon jagar inte

Så var det då dags för den allra sista matchen i sjumannaserien Division 7 Trollhättan. Dags att möta Edet FK igen som var och besökte oss i Alingsås i början av juni. Innan matchreferatet kan vi konstatera några fakta... JA, vi har redan vunnit serien, JA, vårt fokus ligger allt mer på niomanna, JA, Edet FK ligger faktiskt sist i serien, JA, två av våra nyckelspelare ringde sig sjuka i allra sista minuten... Oavsett detta så ursäktar det inte att vi inte får vårt spel att stämma fullt ut idag och idag var det definitivt inte samma vinnarskallar vi sett under säsongen som ställde upp till match...

Matchen kör igång som vi är vana, med fin bollkontroll, ett vinnande passningsspel och jodå... ett snyggt mål av Emelie redan efter 3 minuter... Känslan av att "det här joggar vi hem" verkar sprida sig i gruppen och med undantag av några spelare så saknade vi idag den där sista touchen, den där uppoffrande löpningen som vi alltid brukar se annars och framför allt kommunikationen som är så fruktansvärt viktig. Edets reduceringsmål två minuter senare skall helt enkelt inte bli till, vi måste vara helt säkra på vem som tar bollen och kan inte bara stå och vänta på att en medspelare springer fram. Nu är det istället Edet, idag är förstärkta med fem 99:or, som tar kommandot och vi har otroligt svårt att få bort bollen från vår egen planhalva, dom spelar helt enkelt ut oss. Några minuter senare är det återigen en kommunikationsmiss som ställer en Edetanfallare helt ren och Alva i mål får inte ens en chans att täppa till, 2-1 är ett faktum. Sista fem minuterna av halvleken snäppar vi dock upp spelet och plötsligt får vårt kortpassningsspel utdelning när Emelie direktskarvar en passning som Cornelia också direktskarvar kyligt i mål. 2-2 blir även halvtidsresultat.

Att kvittera alldeles före halvlek brukar innebära en fördel och vi har ju tidigare gjort en helomvändning efter paus och totalt tagit över matchen. Nu händer inte detta då Edets försvar gör en grym insats och de få skott vi får iväg mot mål antingen plockas ner av Edets duktiga målis, eller så går dom decimetern utanför stolpen. Matchen fortsätter på liknande sätt att det främst är Holmen som anfaller och Edet rensar. På en av dessa rensningar får Edet fri gata mot vårt mål (vart tog backarna vägen?) och plötsligt står det 3-2 i en match vi ändå kände vi borde ta hem. Resten av halvleken blir ett konstant jagande av Holmen som nu vaknat upp rejält och vi får både frisparkar, hörnor och andra målchanser som dock inte leder till något. När domaren blåser av i sensommarsolen så har Edet fått revansch för förra matchen och bara det att alla Holmentjejer ändå verkade ha ett leende på läpparna säger det mesta... mätta lejon jagar inte....

Nu fanns det ändå ljusglimtar i matchen, passningsspelet på mitt/anfall var riktigt snyggt! Moa, Cornelia, Emelie och Frida hade ett en-touch-spel som verkligen borde fått mer utdelning. Hade vi skruvat upp tempot en aning så hade vi plockat hem vinst i denna match, så enkelt är det!

#16. Moa Tillgren<br /><b style="color:red">Vänster Mittfält</b>Matchens kanon idag kommer såklart från vårt anfall och det är en tjej som stack ut lite mer på sin kant, en tjej som till och med fick motståndarna att byta försvarare då den första inte hann med! Med flera härliga finter, uppföljda av en snabb rusch och oftast ett fint inlägg visar Moa Tillgren att vänsterkanten, det är hennes!!! Grattis!